Bedrijven opzoeken
Image default
Verbouwen

Waarom kiest Nederland voor aluminium rolluiken?

Rolluiken zijn er in allerlei soorten en maten. Maar vooral het materiaal is een belangrijk punt, wanneer het om rolluiken gaat. Misschien ben je het nog nooit tegengekomen, maar en zijn ook rolluiken verkrijgbaar die van kunststof zijn gemaakt. 

In eerste instantie lijkt hier misschien niet mis mee en dat zal in eerste instantie dan ook niet echt zo zijn, maar op de langere termijn zal een kunststoffen rolluik sneller slijtage gaan vertonen. Daarom wordt dan ook aangeraden om te kiezen voor aluminium rolluiken. 

Deze zijn dan misschien wel een beetje duurder (vaak een paar tientjes per rolluik) maar op de langere termijn zul je merken dat ze aanzienlijk langer mee zullen gaan. Daar komen trouwens nog veel meer voordelen bij! 

Aluminium rolluiken kopen

Aluminium rolluiken vind je bij de meeste speciaalzaken. Het maakt hierbij niet uit of je nu online bij een speciaalzaak gaat kijken of bij een winkel in de buurt. In Nederland zijn de meeste rolluiken die je tegenkomt van aluminium gemaakt, zelfs bij de wat goedkopere varianten. 

Kies je echter voor extreem lage prijzen, dan kom je vaak in het kunststof-segment. Hier kleven een paar nadelen aan, zo zit er vaak minder garantie op dit soort rolluiken, zijn ze minder goed te repareren en ook niet bepaald duurzaam. 

Bij aluminium rolluiken krijg je bij de betere aanbieders een garantie van 5 jaar, terwijl dit bij kunststoffen rolluiken vaak slechts 2 jaar is. Ook zitten er nadelen aan de kwaliteit, kunststoffen rolluiken staan er namelijk om bekend minder lang mee te gaan. 

Daarom kun je het beste aluminium rolluiken kopen en deze vind je zowel online als bij zonweringbedrijven bij je in de buurt. 

Aluminium rolluiken prijzen

De prijs voor een aluminium rolluik verschilt per aanbieder maar ook qua merk. Van het merk Alutech vind je al een aluminium rolluik vanaf €77. Natuurlijk loopt deze prijs nog op wanneer je de maatvoering aanpast en kiest voor extra opties en dergelijken. 

Aluminium rolluiken prijzen variëren van tussen de €77 – €144.

Ben je op zoek naar een rolluik van hoge kwaliteit? In dit artikel vind je ook een link naar een online aanbieder, waar ook de genoemde prijzen vandaan komen.