Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Vlug warm water dankzij de elektrische boilers van DAT.

Vlug warm water dankzij de elektrische boilers van DAT.

Dankzij een boiler heb je lekker warm water. Zo kan je genieten van een warm bad of douche na een dag werken. 

Een boiler werk simpel; het is niets meer dan een vat gevuld met water, daarin een verwarmingselement en een anode. Het water wordt verwarmd totdat het gebruikt wordt. Het is dus eigenlijk gewoon een warmwater opslagtank. De tank is alleen wel extra goed geïsoleerd zodat het water lang warm blijft.

De opkomst van de elektrische boilers is logisch, aangezien we voor 2050 all elektric moeten zijn. Deze elektrische boilers maken gebruik van stroom ipv gas en dat is niet slechts millieuvriendelijker, elektrische boilers zijn goedkoop om aan te schaffen en zijn daarbij super energiezuinig! 

Elektrische boilers van het merk DAT bijvoorbeeld worden gemaakt met een dikke uit het nieuwste soort polyurethane foam.
Dit zorgt ervoor dat het water nog langer warm blijft en kan je energie besparen als je bijvoorbeeld dag- nachtstroom hebt. Dit boilervat heeft slechts 1 lasnaad, wat zorgt voor een extra duurzame werking.

De ultra snelle opwarmtijd wordt mogelijk gemaakt door het 1500Watt verwarmingselement. 


  

 

De boilers van DAT zijn er in verschillende vormen en maten; van de DAT Nofer ECO Plus is er een handige 10 liter up, er is een 15 liter in/up en grotere van 30, 50, 80 en 100 liter. Van het andere model, de DAT Quality Pro bestaat er een 50, 80 en een 100 liter. 

Van hetzelfde merk is er ook nog de Aparici Eficiente. Deze elektrische boilers zijn plat qua vormgeving en hebben een diepte van maar 28 centimeter. Deze elektrische boilers kunnen met hun fraaie strakke uiterlijk gewoon in het zicht gehangen worden.

 

De elektrische boilers van DAT-Aparici Eficiente zijn, anders dan de eerder genoemde DAT-Nofer Quality Pro, gemaakt met dubbele tanks.
In elke tank zit een verwarmingselement en een anode, op deze wijze heb je minder last van warmte verlies en verkort je de opwarmtijd.
Gekozen kan worden uit verschillende Wattages; 800, 1200 of zelfs 2000Watt. Perfect voor als de boiler ergens moet hangen waar niet altijd genoeg stroom aanwezig is zoals bij zomerhuisjes of een camping. De boilers van dit type zijn verkrijgbaar in 30, 50, 80 en 100 liter.

De Aparici ECO Smart is de hekkensluiter van dit merk. De ECO Smart meet de eerste zeven dagen je verbruik en aan de hand van een speciaal algoritme en kan de boiler zichzelf programmeren op zo’n manier dat niet onnodig energie verbruikt zal worden. Dit alles maakt dit model een zogenoemde slimme boiler!

Deze, maar ook andere merken boilers zijn verkrijgbaar via de website van elektrischeboiler.eu. 
Neem eens een kijkje voor meer informatie en handige tips.

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/