Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Verscheidenheid aan dorpjes

Een vakantie naar Spanje is een uitweg naar de zon. In Spanje is het vaak goed weer en lekker warm. Daarom gaan veel mensen elk jaar terug naar Spanje. Een populaire bestemming is Ibiza dit eiland heeft veel te bieden en is daarom geliefd onder veel verschillende mensen. Men kan hier dan ook veel beleven. Naast de uitgaan is er meer op Ibiza, er kan namelijk relaxt worden op het strand en er kunnen allerlei dorpjes en markten bezocht worden. Een bekend verschijnsel op Ibiza is de hippie cultuur. In de jaren 60 en 70 was Ibiza het hippie eiland. Men trok hiernaartoe om tot rust te komen en te leven als een hippie. Er zijn dus nog steeds veel dingen te vinden op het eiland met betrekking op hippies. Naast de markten worden er veel workshops gegeven in Meditatie, yoga en andere spirituele gebeurtenissen. Dit zorgt voor een relaxte sfeer op het eiland en dat men vrij leeft is nog dagelijks te zien.

Het tegenovergestelde van de hippie cultuur, zijn de dure clubs op Ibiza, deze clubs zijn dan ook zeer intrek onder de jetset. Dit is meer een machocultuur, men wilt hun succes laten zien, dit doen zij door bijvoorbeeld een dure fles champagne te nemen in een grote club. Op Ibiza uitgaan kan daarom ook zeer duur zijn. 

Maar er zijn meerdere dure en rijke dorpen in Spanje, neem nou het dorpje Marbella. Dit dorpje is gelegen in de Costa del Sol en is de plek voor veel Britse jetset. Er rijden dan ook veel dure auto’s en men is vrijer met het geld. Zo is een lunch daar al gauw zeer duur. Maar dit geldt natuurlijk niet voor elk eettentje er is ook ruimte voor de minder luxe vakantie. Daarom is een Marbella vakantie zeker de moeite waard.

http://vakantiespanje.nl/