Bedrijven opzoeken
Image default
Woning en Tuin

Van kopen tot monteren van ramen voor bij jou thuis

Toelaten in natuurlijk licht, uitzicht op de tuin en daarbuiten toestaan, zorgen voor natuurlijke ventilatie – ramen vervullen een aantal cruciale rollen in een huis. En vanwege het brede scala aan taken dat ze moeten doen, soms tegelijkertijd, moeten huis ramen doordacht worden gekozen en met zorg worden onderhouden.

Het werk van ramen is vaak complex; van ramen wordt bijvoorbeeld verwacht dat ze licht en uitzicht binnenlaten, maar wind, regen, schittering, kou en indringers buiten houden. Om al deze taken uit te voeren, moeten vensters worden ontworpen met een reeks functies die naadloos samenwerken. Als u op zoek bent naar nieuwe vensters, kan het een uitdaging zijn om te weten welke functies u moet zoeken. Daarom hebben wij van BMND dit voor jou uitgewerkt. Lees dus snel verder!

Ramen kopen

Ramen zijn er in vele soorten en maten en zijn gemaakt van verschillende materialen, van hout tot aluminium tot vinyl. In principe hebben alle ramen kozijnen en glas, en de meeste hebben tochtstrippen. Ramen die worden gebruikt voor ventilatie hebben een middel om te openen en te sluiten en kunnen schermen hebben om insecten buiten te houden. De ramen in een hogere prijsklasse brengen natuurlijk extra voordelen met zich mee. Zo zal een duurder raam vaak een stuk beter isoleren. Meestal is dit dan ook dubbelglas in plaats van enkel glas.

Anatomie van een raam

Hoewel alle ramen uit een frame en glas bestaan, zijn er verder een aantal variaties. Als een raam kan worden bediend, heeft het, in tegenstelling tot een stationair raam, werkende onderdelen en hardware. En, afhankelijk van het type glas en het kozijn materiaal dat een raam heeft, kan het anders functioneren dan een ander raam. Het is dan ook  voordehandliggend dat het installeren van een raam dat kan worden bediend veel moeilijker is. Hier raden we dan ook voor aan om professionele hulp voor in te schakelen.

Raamreparatie en -onderhoud

Ramen gaan over het algemeen jarenlang mee, maar na verloop van tijd kunnen er barsten ontstaan, kunnen ruiten breken en kan de raam afscherming scheuren. Een raam repareren is een lastig klusje. Het ligt natuurlijk aan hoe erg de schade is en of deze schade in het kozijn zit, in het glas of beide. De reparatie kun je vaak ook beter aan een professionele dienst overlaten.

Raaminstallatie

Het installeren van een raam is een taak die een redelijk ervaren doe-het-zelver op zich kan nemen Het mag echter niet worden geprobeerd als er enig ongemak is. Je beschadigd het raam of het kozijn dan makkelijk. Laat bij twijfel het installeren van het raam dan ook over aan een professioneel bedrijf. Zo weet je zeker dat er niks fout kan gaan!