Bedrijven opzoeken
Image default
Woning en Tuin

Soorten eettafels

Er zijn bijzonder veel verschillende soorten eettafels. Dit kan ertoe leiden dat het moeilijk wordt om een eettafel te kiezen voor je eetkamer. Daarnaast is het belangrijk dat de tafel goed past in de eetkamer met de rest van het meubilair dat je daar hebt staan en ook jou als persoon goed weergeeft. 

 

Ten eerste zijn er veel verschillende soorten materialen waaruit tafels gemaakt kunnen worden. De meeste mensen zullen kiezen voor een houten eettafel, maar zelfs dan ben je er nog niet. Er zijn verschillende soorten hout die allemaal verschillende eigenschappen hebben. 

 

Een eiken eettafel is een bijzonder duurzame en sterke eettafel. Eikenhout wordt vooral binnen Europa gekapt, wat het ook wat minder taxerend voor het milieu maakt. Eikenhout ziet er normaal ook heel erg natuurlijk uit en het is makkelijk om te verven. 

 

Notenhout is een hout dat geïmporteerd wordt uit Noord-Amerika. Het is een donkere houtsoort, wat betekent dat niet elke lak geschikt is voor de afwerking van het hout. Notenhout is zeer sterk en zorgt dus voor een duurzame tafel. Het importeren van notenhout is echter niet zeer duurzaam. 

 

Er zijn verder nog veel meer soorten hout die je kan gebruiken. De soort die jij moet gebruiken hangt af van de afwerking van het hout en hoe de houtkleur past in je kleurenpatroon. 

 

Ten slotte kan je er ook nog voor kiezen om een tafel met aanzetblad of een uitschuifbare tafel te kopen. Als je thuis met weinig mensen bent, maar vaak mensen op bezoek verwacht of iets dergelijks, dan is het een goed idee om een tafel te kopen die indien nodig vergroot kan worden. Het verschil tussen de twee soorten ligt in de afwerking van de tafel. Als je het niet erg vindt om de plek te zien waar het uitschuifblad zit in de uitschuifbare tafel, dan is een uitschuifbare tafel een prima optie. Als je dat liever niet wilt, dan kan je een tafel met aanzetblad nemen. In dat geval heb je gewoon een normale tafel met een blad dat je eraan kan schuiven als dat nodig is. Het nadeel hieraan is dat je het aanschuifblad wel op een aparte plek op moet bergen. 

 

https://www.nouvez.nl/