Bedrijven opzoeken
Image default
Woningen

Oververhitte woningmarkt

Het is inmiddels natuurlijk algemeen bekend, maar de oververhitte huizenmarkt is een serieus onderwerp geworden vandaag de dag. Huizen worden makkelijk overboden met een ton of meer en je komt binnen een mum van tijd van je huidige huis af. Maar hoe zit het hier nou eigenlijk precies mee? Wat betekent de oververhitte huizenmarkt voor je als je je eigen woning verkopen wil en wat als je vervolgens wilt komen aan nieuw huis, of zelfs een starter bent? 

Wij snappen dit probleem maar al te goed en krijgen er dagelijks mee te maken. Gemiddeld komen huizen aan tientallen bezichtigingen binnen een korte tijd en er wordt zwaar overboden. Maar hoe is deze oververhitte huizenmarkt nou eigenlijk ontstaan? En hoe kun je er het beste mee om gaan? 

Ten eerste; als je een huizenzoeker bent op het moment is het belangrijk om je op voorhand goed te verdiepen in de huizenmarkt. Zoek alvast goed uit in welke buurt je het liefst wilt gaan zitten en wat voor type huis je echt zoekt. Als je je wensen gedetailleerd op een rijtje hebt, zoek je specifieker en kun je ook sneller een bod uitbrengen. Zoek naast je wensen en eisen ook uit wat je financiële budget is en wat je dus te besteden hebt. 

Hierna is het op dit moment het beste om je te gaan verdiepen in de woningwaarde van je huis. Zonder dat je er erg in hebt kan je bij het huis zelf verkopen momenteel een hoop meer waard zijn dan waar je het ooit voor gekocht hebt. Daar bovenop zal er bijna zeker boven de vraagprijs worden geboden wat ook een gunstige bijkomstigheid is natuurlijk. 

Als je eenmaal op het punt gekomen bent om te gaan bieden is er nog iets wat je in je achterhoofd moet houden, namelijk; realiseer je dat er een verschil zit tussen de marktwaarde en de werkelijke waarde van het huis. Als het huis heel veel meer waard is op het moment dan dat het origineel waard zou zijn, verkoop je dit huis waarschijnlijk ook ooit met verlies.

https://www.economy.nl/