Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Oppervlakteruwheid

Van Geenen heeft als specialisatie het behandelen van oppervlakteruwheid van metaal. Op meerdere manieren kan het oppervlak van materialen als bijvoorbeeld koper en staal gepolijst en geslepen worden. Een RVS product, met een bepaalde ruwheid, is voor dit metaalbewerkingsbedrijf een koud kunstje om een mooie finishing te realiseren. Polijsten, trommelen, stralen, borstelen, korrelslijpen en beitsen wordt door professionele personeel met de hand of met de machine gedaan. Oppervlakteruwheid wordt glad en is verwerkbaar tot vele producten. Van Geenen levert hoogwaardige kwaliteit. Goed opgeleide, deskundige medewerkers en een modern machinepark leveren hun bijdrage aan een hoogwaardig kwaliteitsproduct, wat ontdaan is van oppervlakteruwheid. Ook wordt er zorg gedragen voor een prima nabehandeling en snelle verzending.

Korrelslijpen

Korrelslijpen geeft een product een mooi aanzien. Deze manier van slijpen wordt veel gebruikt in de architectuur- en kunstobjectenbranche. Echter de buitenzijde van een besturingskast wordt ook d.m.v. korrelslijpen glad gemaakt. Door de juiste korrel te gebruiken wordt het mooiste eindresultaat verkregen. Korrel 320 geeft een product een mooi, strak uiterlijk. De slijplijnen zijn goed zichtbaar met deze methode van slijpen.
Polijsten
Het polijsten van een bepaalde oppervlakteruwheid vereist vakkundigheid. De moderne machines die van Geenen gebruikt, kunnen tot een hoogglans Mirror 8 worden gerealiseerd. Elk formaat en de meest uiteenlopende vormen, kunnen met deze machines, elke oppervlakteruwheid laten verdwijnen.
Metaal borstelen/scotch brite
Eén van de dagelijkse werkzaamheden die bij van Geenen worden uitgevoerd, is het metaal borstelen. Scherpe kanten breken, ontbramen en vervolgens richtingloos borstelen kan op verschillende metalen worden uitgevoerd. RVS/inox, staal, titanium, koper en aluminium krijgen met deze methode een prima afwerking, zonder oppervlakteruwheid.

De gewenste oppervlakteruwheid

Professioneel personeel wat in dienst is bij van Geenen kunnen ongeacht dikte, vorm en materiaalsoort de gewenste ruwheid van het oppervlak bewerkstelligen. In voedings- en farmaceutische industrie is hygiëne één van de belangrijkste aspecten, m.b.t. de finish van een oppervlakte waar op gewerkt moet worden. Er mag geen aanhechting van producten plaatsvinden. Hier kan bacterievorming door ontstaan. Een zo glad mogelijk oppervlak kan ook beter gereinigd worden. Een optimaal resultaat is belangrijk en kan door van Geenen geleverd worden.

Loonfirma

Historisch gezien werd door de klant materiaal geleverd, die door het bedrijf werd gepolijst en ontdaan van zijn ruwheid. Tegenwoordig heeft van Geenen nauwe banden met leveranciers en materiaalproducenten. Basismateriaal moet in orde zijn om het juiste resultaat te behalen. Kortom, het totaalplaatje moet in orde zijn. Kijk voor nog meer informatie over polijsten en bewerkingen op de website.

https://vangeenen.nl/oppervlakteruwheid/