Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Een praktische fiets kopen? Kijk eens naar een elektrische bakfiets

Bakfietsen zijn ideaal om meerdere kinderen of boodschappen in te vervoeren, vaak was het probleem alleen dat het zo zwaar trappen was. Door de elektrische bakfiets is hier verandering in gekomen, doordat je nu wordt geholpen door een motortje is het veel makkelijker om te trappen. Er zijn momenteel ook verschillende elektrische bakfietsen op de markt, bakfietsen met 2 wielen en bakfietsen met 3 teksten. 

Bakfietsen met 2 wielen

Over het algemeen is een bakfiets met 2 wielen makkelijker fietsen dan een bakfiets met 3 wielen, het fiets namelijk minder zwaar en je wordt veel wendbaarder. De draaicirkel wordt  vergroot door 2 wielen waardoor het niet meer nodig is om veel te steken wanneer je wilt draaien. Ook is het lekkerder rijden wanneer je over een hobbelig wegdek rijdt, het nadeel is wel dat het moeilijk is om de fiets op zijn standaard te krijgen aangezien de fiets heel zwaar is. 

Bakfiets met 3 wielen

Een groot voordeel aan een bakfiets met 3 wielen is dat de bak voor een stuk groter is dan de bak van de bakfiets met 2 wielen, ook is de bakfiets stabieler als hij vol zit. Het nadeel is wel dat de fiets minder wendbaar is en dat hij ook niet lekker rijdt wanneer je over een hobbelig wegdek heen moet. 

Waar moet je op letten

Bij het kopen van een elektrische bakfiets moet je letten op het vermogen van de motor, de motor moet namelijk niet te zwak zijn aangezien een bakfiets zwaar is. De rand van de bak is ook een aandachtspunt, de kinderen moeten er namelijk zelf overheen kunnen klimmen maar moeten er niet uit kunnen vallen. De rand moet dus niet te hoog maar ook niet te laag zijn. Het is vooral belangrijk dat de fiets kindvriendelijk is.