Bedrijven opzoeken
Image default
Woning en Tuin

Onderhoudsvrije dakkapel plaatsen

Wilt u binnenkort een dakkapel plaatsen? Dan zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Niet alleen de prijs moet binnen uw budget vallen, maar ook de afmetingen, vergunning, keuze van het materiaal, de afwerking en het toekomstig onderhoud aan de dakkapel zijn zaken om rekening mee te houden.

Het liefst willen we allemaal wel een dakkapel plaatsen waar je geen omkijken naar hebt, maar is dat haalbaar en heeft niet iedere dakkapel wel een vorm van onderhoud nodig? Ofwel, bestaat een onderhoudsvrije dakkapel eigenlijk wel of is dit meer een marketing term?

Dakkapellen zijn nooit onderhoudsvrij

Dakkapellen zonder onderhoud zijn populair. Huiseigenaren willen namelijk genieten van een mooie kapel zonder hun vrije tijd aan het onderhoud te besteden. Veel dakkapel leveranciers spelen hierop in door “onderhoudsvrije dakkapellen” aan te bieden. Dit is echter misleidend. Een dakkapel is namelijk nooit onderhoudsvrij. Iedere dakkapel zal in meer of mindere mate onderhoud nodig hebben. Of dat nu periodiek onderhoud is of onderhoud dat eens per zoveel jaar uitgevoerd moet worden. Een onderhoudsvrije dakkapel bestaat helaas niet.

Een dakkapel kan wel onderhoudsarm zijn

Dakkapellen kunnen wel onderhoudsarm zijn, mits de dakkapel goed geplaatst is natuurlijk. Het enige onderhoud dat de dakkapel dan nodig heeft is een periodieke schoonmaakbeurt.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij dakkapellen van Trespa, aluminium, zink, polyester of kunststof. Deze dakkapellen maken namelijk gebruik van zeer duurzame en kleurvaste materialen. Hierdoor is de dakkapel schilderen al niet nodig. Daarnaast kenmerken deze dakkapellen zich door het hebben van een zeer lange levensduur. Waar een houten dakkapel een gemiddelde levensduur van 35 tot 45 jaar heeft, heeft een onderhoudsarme dakkapel een levensduur van minimaal 50 jaar.

Met een onderhoudsvrije dakkapel voorkomt u reparaties

Stevige materialen gaan minder snel stuk. Kiest u voor een onderhoudsarme dakkapel, dan houdt dat meteen in dat de kans op problemen kleiner wordt. Hiermee bespaart u dus ook op onderhoudskosten. Moet u onverhoopt toch een reparatie laten uitvoeren? Dan bespaart u eenvoudig kosten door de prijzen van monteurs en dakkapel specialisten te vergelijken. Gebruik hiervoor de website Dakkapel plaatsen vergelijker en lees alles over een dakkapel reparatie via de onderstaande link.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/blog/dakkapel-reparatie/