Bedrijven opzoeken
Image default
Woningen

Meer informatie over dakkapellen

Ben jij iemand die aan het twijfelen is om een dakkapel te laten plaatsen? Zou je daar eerst graag wat meer informatie over willen weten? Lees dan snel dit artikel verder. In dit artikel gaan we je allerlei informatie geven betreft dakkapellen.

 

Wat voor dakkapel moet ik kiezen?

Dakkapellen zijn er in verschillende soorten en maten. Inmiddels zijn er meer dan 30 soorten dakkapellen op de markt

Wanneer je een dakkapel gaat uitzoeken is het belangrijk om te weten welke afmeting je graag wilt hebben en welk materiaal je wilt. 

Weet je niet goed voor welk soort materiaal je moeten kiezen? En heb je geen verstand van de afmetingen? Dan kan je bij sommige bedrijven een adviseur inschakelen. 

Deze adviseur zal samen met jou naar alle mogelijkheden kijken, zo krijg je een beter inzicht van de verschillende soorten opties die er zijn. 

 

Vergunning nodig om een dakkapel te laten plaatsen?

Natuurlijk zou het ideaal zijn als je geen vergunning nodig hebt!
Helaas is dit op iedere plaats in Nederland verschillend. Wil je een dakkapel laten plaatsen aan de achterzijde van het huis? Dan is een vergunning vaak niet nodig. 

Echter zitten er wel altijd een paar voorwaarden aan verbonden, we raden dan ook aan om deze zeker eens op te zoeken.

Om erachter te komen of je een vergunning nodig hebt, kan je op veel sites een vergunningcheck doen. Dit is wel zo handig!

 

Eigenschappen van een dakkapel

Een dakkapel kan voor velen een groot voordeel bieden.

Het laten monter van een dakkapel zorgt voor een meerwaarde van de woning, wie wil dat nou niet? 

Naast het feit dat de woning meer waard wordt, creëer je ook meer ruimte voor de kamer. Deze ruimte kan dan weer voor andere dingen gebruikt worden. 

Laat je een dakkapel op een zolder plaatsen, dan zal je al snel merken dat er veel meer lichtinval te voorschijn komt! Naast lichtinval en ruimte, geeft een dakkapel ook meer ventilatie aan de kamer. 

Dus heb je uiteindelijk besloten om een dakkapel te laten plaatsen? Dan kies je voor een goede investering!