Bedrijven opzoeken
Image default
Gezondheid

manukahoningdokter.nl

manukahoningdokter.nl

Manuka Honing is momenteel het onderwerp van uitgebreid onderzoek en staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen, waardoor het de titel krijgt van een van de meest waardevolle geschenken van de natuur. Volgens recente studies kan Manuka Honing worden gebruikt om beenzweren en snijwonden te genezen, maar ook om infecties te bestrijden en het herstel te versnellen.

Sinds de oudheid wordt honing gebruikt in de traditionele geneeskunde, en zowel huidige studies als oude gravures en tabletten hebben de antibacteriële eigenschappen ervan goed gedocumenteerd. Het wordt al heel lang gebruikt om wonden en infecties te genezen en er is ook aangetoond dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Maar niet alle honing is gelijk geschapen; in feite, hoe meer antioxidanten een honing heeft, hoe donkerder het is.

manukahoningdokter.nl

Om hun houdbaarheid te verlengen en hun smaak en uiterlijk te verbeteren, worden ze gepasteuriseerd (gekookt op hoge temperaturen) en gefilterd. Deze verwarmingsprocedure verwijdert echter ook enkele van de gezondheid bevorderende vitamines, mineralen en antioxidanten die in rauwe honing kunnen worden aangetroffen. Deze veel voorkomende soorten “culinaire honing” zijn meestal vloeibaar en worden aangeboden als een gouden vloeistof.

manukahoningdokter.nl

Manuka Honing ondergaat nauwelijks enige bewerking. Omdat alle natuurlijke componenten er nog zijn, is het honing in zijn natuurlijke staat en kan het dus meer gezondheidsvoordelen bieden dan conventionele honing. Het is daardoor dikker en donkerder. Het van nature voorkomende methylglyoxal (MGO) in Manuka Honing, dat in extreem grote hoeveelheden aanwezig is, geeft het zijn kenmerkende antibacteriële eigenschappen. De meeste vormen van honing bevatten de chemische MGO, zij het over het algemeen in zeer kleine hoeveelheden. Afhankelijk van de bloemen die bijen bestuiven om honing te maken, varieert de antibacteriële werking van verschillende soorten honing aanzienlijk. Wil jij Manuka Honing kopen? Bezoek ons op manukhoningdokter.nl 

 

Gerelateerde artikelen

Het roken van elektrische sigaretten

Huishoudelijke of industriƫle lenteschoonmaak?

Afvallen of aankomen met shakes van Vitaminfood