Bedrijven opzoeken
Image default
Woning en Tuin

Informatie over een oprit aanleggen

Een oprit aanleggen kan meerwaarde voor het huis vormen. Zeker wanneer u in een drukke straat woont waar weinig parkeermogelijkheden zijn, maar ook in minder drukke buurten kan een eigen oprit veel voordelen bieden. Wanneer u een eigen oprit heeft hoeft u nooit naar een parkeerplek te zoeken en staat de auto altijd veilig op uw eigen terrein. Zeker wanneer u meerdere auto’s in uw bezit heeft kan het aanleggen van een privé oprit aan aanwinst zijn.

Er bestaan verschillende soorten opritten

Bij een oprit aanleggen heeft u de keuze uit veel verschillende vormen van bestrating. Een oprit kan van beton zijn, maar ook materialen zoals grind, gebruiken puin, split, natuursteen, en asfalt zijn veel gebruikte materialen. Welke keuze u kunt maken is afhankelijk van uw wensen maar ook uw budget zal een belangrijke rol spelen. Een oprit van natuursteen of asfalt is vrij prijzig. Een oprit van gebroken puin of grind is daarentegen vrij goedkoop.

Het onderhoud aan de oprit

Wanneer u van plan bent om een oprit aan te laten leggen bedank dan goed dat de ene oprit moeilijk te onderhouden is terwijl de andere oprit behoorlijk makkelijk te onderhouden is. Zo is een oprit van grind moeilijk te onderhouden omdat tussen het grind onkruid en mos kan groeien. Het schoonhouden van zo’n oprit kan dus voor de nodige frustraties leiden. Bij een oprit van asfalt of een oprit van beton is het schoonmaken weer een stuk eenvoudiger. Vaak is het een kwestie van de hogedrukspuit erop zetten en u bent al klaar voordat u het weet.

Een oprit laten verlichten

Wat erg mooi kan zijn is het laten verlichten van de oprit. U kunt de oprit zowel van onderaf als van bovenaf laten verlichten. Het verlichten van een oprit zorgt ook meteen voor een extra stukje veiligheid omdat uw voortuig dan altijd goed in het zicht is.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/oprit-aanleggen/