Bedrijven opzoeken
Image default
Dieren

Hulp bij bestrijding van boktor in Amstelveen

De Boktor in Amstelveen kan erg vervelend zijn. Een boktor in Amstelveen is een langwerpig insect, met lange poten. Een boktor in Amstelveen kan verschillende kleuren hebben en ziet er vaak mooi uit. Er zijn heel veel soorten boktorren, wel meer dan 33.000. De meesten hebben allemaal verschillende kleuren, groottes en andere kenmerken. Er zijn zelfs soorten torren die andere insecten imiteren, zoals wespen of bijen. De meeste torren eten boom sap, stuifmeel en nectar. Er zijn ook soorten die helemaal niet eten maar zich hun gehele, korte leven alleen maar richten op voortplanten. Een boktor in Amstelveen legt zijn eieren één voor één onder boomschors.

Waarom kan een boktor in Amstelveen een probleem zijn?

Boktorren kunnen in grote getalen veel schade aanrichten. Doordat ze soms aan levende bomen knagen kunnen ze plantenziektes verspreiden. Sommige boktorren hebben een enorme vraatzucht en een grote groep daarvan kan dus heel veel schade aanrichten. Zo kan het voorkomen dat er in een straal van 100 meter wel dertig of vijftig bomen moeten worden omgehakt omdat ze door boktorren ziek geworden zijn. Maar een boktor in Amstelveen brengt niet alleen schade aan bomen, maar ook aan andere dingen van hout zoals daken, meubels, kunstwerken en schuttingen. 

Hoe kan je zelf boktorren bestrijden?

Als je last hebt van boktorren kan je natuurlijk een professionele verdelger inhuren. Maar dit kost vaak veel geld en tijd. Er zijn echter ook dingen die je zelf kan doen om boktorren te bestrijden. Zo kan je er voor kiezen om ze te bestrijden met petroleum, hitte of kou, gas of gif of middelen op basis van permethrin. Door meubels te bewerken met olie, vernis, verf, lak of beits kan je zoveel mogelijk voorkomen dat ze aangetast worden door boktorren. Deze methoden werken echter niet altijd even goed. Het is dus toch het beste om een professional in te huren.