Bedrijven opzoeken
Image default
Dienstverlening

Hoe kies je een outplacementbedrijf?

Het doel van elk outplacementbedrijf is om voor jou een nieuwe baan te vinden.

Als je goed kiest, biedt vloww expertise een echte meerwaarde; ook al zijn de methodes verschillend, bedrijven bieden sterk vergelijkbare diensten aan. Hoe kies je nu het beste outplacementbedrijf?

1.Voor welk type werknemer is outplacement bedoeld?

Tot nu toe was outplacement voorbehouden aan leidinggevenden, maar wat de kosten betreft, wordt outplacement steeds toegankelijker en wordt het steeds vaker aangeboden aan het middenkader door bedrijven die hun goede werkgeversimago willen behouden. Bij veel bedrijven bieden wij van Duodesk methoden aan die geschikt zijn voor elk personeelsniveau, van leidinggevenden tot het middenkader en het reguliere personeel.

2. Hoeveel en wie betaalt?

De honoraria van bedrijven variëren, maar over het algemeen liggen ze tussen 15 en 20% van het bruto jaarsalaris. Bij het MKB bedragen deze honoraria tussen 10 en 15% van het bruto jaarsalaris. Door de besparing die uw werkgever maakt, kunt u bovendien een hoger salaris bedingen, in plaats van het hoogste tarief te betalen voor de outplacementdiensten. Dit alles terwijl u er zeker van bent dat u de beste dienstverlening krijgt.

3. Welke aanpak?

Sommige outplacementbedrijven bieden gewoon een luxueuze accommodatie aan: een kantoor met een dikke leaseauto en een assistent. Tegenwoordig is het zoeken naar een geschikte baan echt hard werken. We moeten nieuwe methoden begrijpen en effectief gebruiken om een nieuwe werkomgeving te zoeken. We moeten ons onderscheiden, want dankzij het internet hebben bedrijven en professionele recruiters ook toegang tot duizenden potentiële profielen. Het is daarom van groot belang dat u uw consultant naar de gebruikte aanpak vraagt, zodat u snel weer aan het werk kunt.

4. Het kiezen van uw begeleider

Uw begeleider begeleidt u gedurende uw hele loopbaantransitie, dus een persoonlijke, culturele en professionele fit is essentieel. Bij Duodesk kiezen we je begeleider op basis van deze criteria voor de best mogelijke fit. Daarom bieden we gedurende de hele missie iemand aan die gespecialiseerd is op het gebied van communicatie, imago, etc.

5. De tools om een baan te vinden

Om snel een baan te vinden, moet je zoveel mogelijk sollicitatiegesprekken hebben. Om dit te kunnen doen moet je onbeperkt toegang hebben tot beschikbare vacatures die je misschien interesseren. Bij Duodesk hebben we onze eigen aanpak waarmee we je de vacatures kunnen aanbieden die het beste aansluiten bij je profiel. Ook gebruiken we hierbij ons eigen netwerk.

Kortom, wanneer je op het juiste moment goed gekozen wordt, biedt Bureaudoet toegevoegde waarde.