Bedrijven opzoeken
Image default
Dienstverlening

Dit moet je doen bij een stroomstoring te voorkomen

Een stroomstoring is natuurlijk heel erg vervelend. Als je last hebt van een stroomstoring dan kan je geen gebruik maken van de stroom. Veel van je dagelijkse bezigheden kan je dan niet meer doen. Stroom wordt voor bijna alles gebruikt in huis. Je gebruikt stroom voor de was, de vaatwasser, de televisie, het koffiezetapparaat en nog veel meer. Als de stroom niet werkt kun je al deze apparaten niet meer gebruiken. Een stroomstoring is vervelend en het kan ook heel nadelig zijn. Als je een stroomstoring hebt die lang  duurt dan kan je eten gaan bederven. En grote bedrijven lopen veel geld mis.

Letten op overbelasting

Overbelasting is vaak de oorzaak van een stroomstoring. Overbelasting is iets dat je tegen kunt gaan door erop te letten hoeveel apparaten je tegelijkertijd gebruikt. Overbelasting ontstaat wanneer je te veel apparaten gebruikt die op een bepaalde groep zijn aangesloten. Overbelasting kan heel snel ontstaan. Het kan al gebeuren wanneer je koffie zet wanneer je de vaatwasser aan hebt staan en een gerecht in de oven hebt staan. Het is daarom erg belangrijk om erop te letten hoeveel apparaten je tegelijkertijd gebruikt. Het is een makkelijke manier om de kans op een stroomstoring te verminderen.

Apparaten aanschaffen met een keurmerk

Als je stroomstoringen wilt tegengaan, dan is het belangrijk dat je alleen apparaten aanschaft met een keurmerk. Een van deze keurmerken is een CE-label. Apparaten met een CE-label voldoen aan de minimale eisen voor elektriciteitskabels. Apparaten met een CE-label zijn al goed maar als je apparaten met een KEMA of een VDE-keurmerk aanschaft dan is het nog beter. Apparaten met een KEMA of een VDE-keurmerk zijn uitvoerig getest. Dit betekend dat de apparaten veilig zijn om te gebruiken. Met veilige apparaten verminder je de kans op stroomstoringen.