Bedrijven opzoeken
Image default
Dienstverlening

Hoe herstel U een deurslot dat niet goed meer sluit?

Om U kostbaarheden te beschermen en veilig te voelen in Uw huis moet de deur goed sluiten in de deurstijl. Wat niet leuk is, is dat sommige deuren niet goed kunnen sluiten. Het leuke is dat U zo een probleem heel makkelijk kan herstellen.

Hoe herstelt U een Deurslot

U moet de schroeven nagaan op de scharnieren van de deur en erop letten dat ze stevig zijn. Als er schroeven zijn die los zijn moet U ze strak maken middels een schroevendraaier. Loze schroeven zorgen gewoonlijk ervoor dat de deur naar voren valt welke de slot verkeerd richt tegenover de slotplaat.

U moet ook kijken naar de schroeven op de slotplaat op de deurstijl. Als ze los zijn moet U ze vast maken. Om te zien waar de slot slaat moet U de schroeven weghalen. Er moet een geschuurde streep op de slot plaat zijn oppervlak te zien zijn.

Als een geschuurde streep boven de slotplaat zijn gat verschijnt moet U de bovenste gedeelte van het gat vergroten om de slot te kunnen accommoderen. Als de geschuurde streep onder het gat is moet U de onderkant van de slotplaat zijn gat vergroten.

Om het gat te vergroten moet U een metaal bestand schuren over de bovenste rand van het gat. U moet dan de slotplaat zetten op de deurstijl en het gat schetsen middels een potlood. Middels een ½ inch beitel moet U dan het gat vergroten.

U moet dan de slotplaat terug op de deurstijl plaatsen en op zijn plaats bevestigen middels de schroeven die U had losgemaakt.

De slotplaat kan belemmeringen hebben zoals vuil en afval welke de deur kan tegen houden goed op slot te gaan. Als U de binnenkant van de slotplaat nagaat en een belemmering opmerkt moet U die weghalen.

Vervangen van het slot

Als U al het bovengenoemde hebt geprobeerd en de deur sluit nog steeds niet goed moet U overwegen om het slot te vervangen. Alles wat U moet doen is overstappen naar een respectabele winkel en een nieuwe slot kopen. U kan de slot in U eentje herstellen of U kan een van de diensten van een deskundige slotenmaker aannemen.

Conclusie

Deze zijn tips voor hoe U een deur slot kan herstellen dat niet goed sluit. Om beschadiging van U deur te voorkomen moet U de juiste gereedschappen gebruiken. Als U aanvoelt dat U de vaardigheid niet hebt moet U overwegen om een deskundige slotenmaker aannemen om het werk voor Ute doen. Om geld te besparen kan U een deskundige nemen die dichtbij Uw woonplaats is zoals uw slotenmaker Rotterdam.

https://www.slotenmaker.nu/