Bedrijven opzoeken
Image default
Kinderen

Hoe en wie organiseert een babyshower?

Een babyshower wordt vaak georganiseerd door vrienden, familieleden of collega’s van de aanstaande moeder. De organisator kan iemand zijn die dicht bij de aanstaande moeder staat, zoals een goede vriendin, een zus, een tante of zelfs de aanstaande vader, afhankelijk van de tradities en voorkeuren. Hieronder meer over een leuke babyshower organiseren

Hier is een algemene gids over hoe een babyshower georganiseerd kan worden:

1. Kies een datum en locatie: Overleg met de aanstaande moeder over mogelijke data en locaties die voor haar geschikt zijn. Dit kan thuis zijn, in een restaurant, in een park, of zelfs op een andere speciale locatie.

2. Stel een gastenlijst op: Beslis wie er uitgenodigd moeten worden voor de babyshower. Dit kunnen familieleden, vrienden, collega’s en andere naaste mensen in het leven van de aanstaande moeder zijn.

3. Kies een thema (optioneel): Als je ervoor kiest om een thema te hebben voor de babyshower, beslis dan over het thema en pas de decoraties, uitnodigingen en activiteiten daarop aan. Populaire thema’s zijn onder meer “Twinkle Twinkle Little Star”, “Jungle”, “Prinses”, “Nijntje”, enzovoort.

4. Stuur uitnodigingen: Stuur de uitnodigingen naar de gasten. Zorg ervoor dat je alle belangrijke details vermeldt, zoals de datum, tijd, locatie, RSVP-informatie en eventueel het thema.

5. Plan activiteiten: Bedenk leuke spelletjes en activiteiten om de gasten bezig te houden en de sfeer levendig te houden. Zie de eerdere suggesties voor spelideeën in dit gesprek. Je kunt ook babyshower invulkaarten laten invullen als leuke activiteit. 

6. Organiseer eten en drinken: Zorg voor lekker eten en drinken voor de gasten. Dit kan variëren van eenvoudige snacks tot een volledige maaltijd, afhankelijk van de voorkeuren van de gasten en de tijd van de dag van de babyshower.

7. Versieringen en benodigdheden: Versier de locatie met passende decoraties, zoals ballonnen, slingers, tafelkleden en centerpieces. Zorg ook voor benodigdheden zoals borden, bekers, bestek en servetten.

8. Cadeaus: Moedig de gasten aan om cadeautjes mee te brengen voor de aanstaande moeder en de baby. Zorg ervoor dat er een speciale ruimte is waar de cadeautjes kunnen worden neergezet en later geopend door de aanstaande moeder.

Door deze stappen te volgen en rekening te houden met de voorkeuren van de aanstaande moeder, kun je een geweldige babyshower organiseren om de komst van de nieuwe baby te vieren.

https://babyshowersss.nl