Bedrijven opzoeken
Image default
Dienstverlening

Het verschil tussen detacherings- en uitzendbureaus

Bij detacheringsbureaus gaat het om het werven, selecteren en flexibel inzetten van personeel in breedste zin van het woord. Veel mensen denken dat een detacheringsbureau hetzelfde is als een uitzendbureau. Echter is er een groot verschil, bij een detacheringsbureau staan de krachten onder contract bij het bureau. Bij een uitzendbureau hebben de krachten geen contract dus als de werkzaamheden aflopen bij de opdrachtgever heeft het uitzendbureau ook geen betalingsverplichtingen meer. Dit maakt dat een detacheringsbureau goede detachering software nodig heeft.

 

De werving -en selectieprocedure is ook veel strenger bij een detacheringsbureau. Dit omdat een detacheringsbureau echt werknemers in dienst heeft die zij ook moeten doorbetalen wanneer deze persoon geen opdracht heeft. Het is voor een detacheringsbureau daarom belangrijk dat zij goede werving en selectie software hebben om deze processen te ondersteunen. Als detacheerder wil je natuurlijk altijd dat je personeel op opdracht is om te voorkomen dat je loon betaalt zonder daar daadwerkelijk iets voor terug te krijgen. Bij een detacheringsbureau worden mensen ingeschreven en deze mensen worden dan beoordeeld op hun geschiktheid voor het marktsegment waar het detacheringsbureau zich op richt. Zo worden er meestal meerdere referenties nagegaan van de mensen die zich laten inschrijven. Het is voor een detacheringsbureau extreem belangrijk dat de kandidaten betrouwbaar zijn en in staat zijn om goed werk te leveren.

 

Een ander groot verschil tussen uitzendbureaus en detacheringsbureaus is het verschil in omgang met de veiligheid en gezondheid van personeel. Een uitzendbureau legt de meestal de meeste verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van het personeel bij de opdrachtgever. Een detacheringsbureau draagt zelf meer verantwoordelijkheid over de veiligheid en gezondheid van het personeel.

 

De grote verschillen tussen detacherings -en uitzendbureaus zijn dus de verschillende soorten contracten die het personeel hebben, de werving -en selectieprocedure die bij de een veel strenger is dan de ander en het verschil in verantwoordelijkheid voor veiligheid en gezondheid.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home