Bedrijven opzoeken
Image default
Gezondheid

Een botox behandeling tegen overmatig transpireren

Botox is bekend als een middel dat helpt om rimpels en plooitjes in het gezicht te vervagen of verwijderen. Vaak wordt er voor botox gekozen door ouderwordende mannen en vrouwen die hun gezicht er weer jonger willen later uitzien. Dat is één toepassing, maar botox heeft nog meer toepassingen waarvoor de stof erg handig is. Zo kan botox ook gebruikt worden om overmatig transpireren tegen te gaan.

Bij mensen die last hebben van overmatig zweten gaan de zweetklieren overuren draaien. Dat brengt enkele vervelende gevolgen met zich mee: het kan voor natte plekken zorgen op de kleren, voor een onaangename lichaamsgeur zorgen en schaamte veroorzaken wanneer ze iemand de hand moeten schudden of hun trui willen uitdoen. Overmatig transpireren kan over het hele lichaam voorkomen, het vaakst is het een probleem aan de oksels. Wanneer het overmatig zweten op één plaats voorkomt, wordt er gesproken van primaire hyperhidrosis. Komt het voor over het hele lichaam, dan is het secundaire hyperhidrosis.

Een behandeling met botox kan hiertegen dus een oplossing bieden die het zweten met ongeveer 95% zal reduceren. Een botox oksels behandeling is een lokale behandeling en zal de temperatuurregulatie in het lichaam die verloopt door middel van zweten niet in gevaar brengen. De behandeling bestaat uit het inspuiten van kleine botox injecties in de oksels. Er wordt gebruik gemaakt van koeling en een verdovende crème om de injecties zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. De behandeling duurt ongeveer een halfuur en heeft daarna een inwerktijd nodig van twee weken, daarna zal het zweten minimaal zijn. De botox oksels prijs is 349 euro en de behandeling zal ongeveer 6 maanden aanhouden. De werking van botox is nooit definitief, daarom wordt er achteraf een herhalingbehandeling aanbevolen. Hoe vaker de behandeling herhaald wordt, hoe langer het resultaat goed zal zijn. Dat kan wel tot 12 maanden worden.  

https://faceland.nl/