Bedrijven opzoeken
Image default
Adverteren

De voordelen van een GPS Tracker

Sinds GPS werd vrijgegeven door het Amerikaanse leger en ook anderen dan het leger er gebruik van mochten maken is de GPS onwijs ver gekomen. Als eerste in vliegtuigen en schepen om de locatie te kunnen bepalen, maar later kwam het ook naar auto’s en telefoons. Tegenwoordig zitten GPS systemen vrijwel overal in. Onze mobiele telefoon bezit er één, jouw auto of het GPS systeem dat er in zit ook, en zelfs sommige voorwerpen hebben een ingebouwde GPS Tracker.

Tegenwoordig zien we GPS ook in andere vormen terugkeren in het bedrijfsleven, als veiligheidsmaatregel en als extra service. Een goed voorbeeld is de post: momenteel vinden we al wel track en trace codes op onze pakketjes, maar deze werken meestal aan de hand van checkpunten (bijvoorbeeld wanneer het pakket uit het pakhuis verwijdert wordt, of wanneer de postbezorger aan zijn rit begint), maar is alles behalve een real time checker. Toch gaat het wel deze kant op, waarbij consumenten real time kunnen zijn waar hun pakketje zich op een bepaald moment bevind. Dit heeft ook voordelen voor het transportbedrijf, want zij kunnen bijvoorbeeld hun fleet management beter organiseren en beter analyseren wat de mogelijke verbeterpunten zijn.

Een ander type bedrijf wat waarschijnlijk snel zal overstappen op tracking systemen is de autoverhuur sector en de taxi industrie. Momenteel zijn veel taxi’s al uitgerust met een vorm van gps, maar in de autoverhuur is dit nog niet altijd het geval. Door gebruik te maken van een volgsysteem kan eenvoudig bijgehouden worden of een huurder zich aan de gemaakte afspraken houd, bijvoorbeeld met betrekking tot de af te leggen afstand. Ook kan het voertuig gemakkelijk gevonden als deze gestolen wordt, wat voor iedereen zeer interessant is, want eigenlijk heeft een GPS systeem alleen maar voordelen.

https://mygpstracker.nl/