Bedrijven opzoeken
Image default
Internet

CRM programma’s van Teamleader

Teamleader is een van de meest herkenbare huisnamen in de CRM-branche. We bekijken de mogelijkheden van het CRM-portfolio van deze aanbieder. 

De CRM-markt is zeer divers. Er zijn verschillende CRM-programma’s van verschillende aanbieders waar bedrijven op kunnen terugvallen. De selectie van een geschikt systeem is echter voor velen niet eenvoudig vanwege de grote selectie. Hieronder willen we graag een van de belangrijkste systemen op de lokale markt onder de loep nemen: Teamleader. Ook het belang van CRM-consulting als onderdeel van het selectieproces komt nader aan bod. 

Wat doet een CRM consultant? 

De taak van een software consultant is in principe om bedrijven te ondersteunen en te ontzorgen bij de selectie van geschikte bedrijfssoftware. De aanschaf van bedrijfssoftware is een niet te onderschatten investering. Ook al is het een betaalbaar systeem, de juiste invoering gaat nog steeds gepaard met een niet te onderschatten inspanning. CRM-systemen zijn ook gericht op langdurig gebruik. Hun volledige potentieel ontvouwt zich dus alleen bij continu gebruik over een langere periode. Om deze reden moet de selectie van een systeem niet lichtvaardig worden opgevat. Afsluitend wordt dus ook een lange termijn business partner geselecteerd met het systeem. Bedrijven die zich overweldigd voelen door de zoektocht naar een geschikt systeem kunnen daarom een beroep doen op onafhankelijke CRM-consultants.  Ze zijn in staat om hen uitgebreid te adviseren en hen beschikbare, potentieel geschikte opties te laten zien. 

Wat is Teamleader? 

De CRM software van Teamleader is een van de meest gebruikte systemen in Europa. Het softwarehuis heeft zijn hoofdkantoor in Belgie maar bedient klanten door heel Europa. Het bedrijf heeft zich gericht op de ontwikkeling en verkoop van oplossingen voor cloud computing. In dit geval worden CRM-systemen niet geïnstalleerd op de lokale servers van een bedrijf, maar via internet beheerd. Hoewel sommige bedrijven nog steeds de voorkeur geven aan on-premises oplossingen, is de trend in feite in de richting van de cloud. Nieuwe werkmodellen, die in de nasleep van de coronapandemie in zeer korte tijd op mondiaal niveau aan belang hebben gewonnen, stuwen deze ontwikkeling voort. 

Teamleader-programma’s

Teamleader biedt zijn klanten een verscheidenheid aan oplossingen. De beschikbare programma’s kunnen niet alleen per toepassingsgebied worden geselecteerd, maar ook per sector of industrie. Op het gebied van zakelijke functies biedt Teamleader zijn klanten oplossingen voor service , verkoop, marketing, commercie en meer. In termen van industrieën heeft het bedrijf zich gericht op financiële diensten, gezondheidszorg en life sciences, de publieke sector, communicatie, productie en de consumentengoederenindustrie. 

Is Teamleader geschikt voor mijn bedrijf? 

Elk bedrijf heeft zijn eigen eisen voor CRM-software. Om deze reden is het niet mogelijk om te generaliseren voor welke bedrijven Teamleader specifiek geschikt is. In het bijzonder activiteiten die al andere Teamleader-producten hebben; zoals Slack; moet teamleader-portfolio-oplossingen overwegen bij het kiezen van CRM-software. Het volledige potentieel van bedrijfssoftware kan bijzonder goed worden benut als deze zo naadloos mogelijk kan worden ingebed in de bestaande IT-infrastructuur. Om deze reden wordt het gebruik van verschillende oplossingen van dezelfde fabrikant in veel gevallen aanbevolen.