Bedrijven opzoeken
Image default
Woningen

5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een boxspring en matras

Bij het kopen van een boxspring en matras kunnen er enkele veelvoorkomende fouten worden gemaakt, die uiteindelijk de kwaliteit van je slaap kunnen beïnvloeden. Hier zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een boxspring en matras die je moet vermijden.

1. Onvoldoende proefliggen

Een van de grootste fouten is het niet voldoende uitproberen van verschillende matrassen en boxsprings voordat je er een koopt. Proefliggen in de winkel is essentieel om te bepalen welke ondersteuning en comfortniveau het beste bij je lichaam passen. Neem de tijd om verschillende modellen uit te proberen en luister naar je eigen lichaam om de juiste keuze te maken. Of kies een product met een proefperiode zoals de Matt Sleeps Matt matras en boxspring, die je voor langere tijd mag proberen om te ondervinden of het wat voor je is.

2. Het negeren van lichaamsondersteuning

Een ander veelgemaakte fout is het negeren van de lichaamsondersteuning die het matras biedt. Elk lichaam is anders, en wat voor de een comfortabel is, kan voor de ander juist problemen veroorzaken. Zorg ervoor dat het matras de juiste ondersteuning biedt voor jouw specifieke slaaphouding en lichaamsbouw. Kies bijvoorbeeld een matras die je zelf in kunt stellen zoals de Matt Sleeps Matt matras. Je kunt de comfortlaag en support-laag onafhankelijk van elkaar draaien zodat je de Matt helemaal aan kunt passen aan je eigen voorkeur. Een hybride matras, dat is wel zo makkelijk!

3. Blindelings afgaan op merknaam

Het is verleidelijk om blindelings af te gaan op een bekende merknaam, maar dit is niet altijd de beste aanpak. Een bekend merk betekent niet automatisch dat het matras of de boxspring perfect bij jou past. Kijk in plaats daarvan naar de specifieke kenmerken en eigenschappen van het product en laat je niet te veel leiden door de merknaam. Of kijk eens naar tests of reviews. Neem een voorbeeld aan de Consumentenbond test 2023, die het Matt matras van Matt Sleeps als beste matras van het jaar verkozen heeft. 

4. Geen rekening houden met je partner

Als je een tweepersoonsbed deelt met je partner, is het belangrijk om ook rekening te houden met zijn of haar voorkeuren en slaaphouding. Wat voor jou comfortabel is, kan voor je partner anders zijn. Probeer samen matrassen uit en overleg welk type het beste werkt voor beide slaapbehoeften.

5. Onvoldoende onderzoek naar garantie en teruggavebeleid

Het kopen van een boxspring en matras is een investering, dus zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de garantie en het teruggavebeleid van de verkoper. Het kan voorkomen dat je na aankoop toch niet tevreden bent met je keuze. Een goede garantie en teruggavebeleid bieden je de gemoedsrust dat je, indien nodig, het product kunt retourneren of omruilen. Matt Sleeps biedt bijvoorbeeld 120 dagen gratis uitproberen bij het Matt matras en 10 jaar garantie!

https://www.bedrijvenopzoeken.nl/5-meest-gemaakte-fouten-bij-het-kopen-van-een-boxspring