Bedrijven opzoeken
Image default
Winkelen

Waarom kiezen voor LED panelen?

Wanneer je opzoek bent naar een geschikte vorm van verlichting ben je vast wel eens LED panelen tegengekomen. Je ziet ze vaak in grote ruimtes zoals kantoren en klaslokalen. Maar waarom wordt er vaak gekozen voor LED panelen en wat zijn precies de voordelen? Lees er hier meer over!

Duurzaam: 

Tegenwoordig is het erg belangrijk om op de duurzaamheid van producten te letten. Er zijn zelfs regels over gemaakt, voor zowel normale woningen als bij bedrijven. De regel luidt dat er een geldig energielabel aanwezig moet zijn die aangeeft hoe duurzaam de woning of het bedrijf is. En bij kantoorpanden is het ook nog verplicht om minimaal een energielabel C te hebben.  Gelukkig kun je makkelijk voldoen aan deze regel door gebruik te maken van LED panelen, aangezien deze duurzaam zijn en lang meegaan. Hierdoor hoeven ze minder snel vervangen te worden dan andere vormen van verlichting. 

Betaalbaar: 

Het verlichten van een woning of bedrijf is niet zomaar gebeurt en kost ook nog eens veel geld. Je wilt ervoor zorgen dat de ruimtes goed verlicht zijn, maar het is logisch dat je hier liever geen fortuin aan uitgeeft. Er zullen namelijk nog andere dingen zijn waar je geld aan uit moet geven. Bijvoorbeeld wanneer je een heel kantoorpand moet inrichten.  De oplossing hiervoor zijn LED panelen. Het voordeel van LED panelen is dat ze een goedkope optie zijn, maar dit geen invloed heeft op de kwaliteit van de verlichting. Hierdoor geef je minder geld uit zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Makkelijke installatie: 

Een laatste maar zeker niet onbelangrijk voordeel van LED panelen is het feit dat ze makkelijk te installeren zijn. Je hebt in de meeste gevallen geen professional nodig om de LED panelen te installeren. Bijvoorbeeld wanneer je een LED paneel wilt installeren op een systeemplafond. Het enige wat je hoeft te doen is de plafondplaat uit het plafond halen en te vervangen met het LED paneel. Deze hoef je dan alleen nog aan te sluiten op het stroomnet en met deze twee simpele stappen ben je al klaar.  En dit was slechts één vorm van installeren. Je kunt ook gebruik maken van een opbouwframe om het LED paneel op een vlak oppervlak te monteren of doormiddel van een pendelset het LED paneel aan het plafond te hangen.