Bedrijven opzoeken
Image default
Architectuur

Verf tips

Tip een klink erg overduidelijk, want deze luidt: kies de juiste verf. De juiste verf kan van alles betekenen. Iedere soort verf heeft een eigen toepassing. Denk bijvoorbeeld aan verf voor buitenshuis gebruik. Dit is verf die natuurlijk wel tegen water moet kunnen en temperatuurverschillen. Dan heb je ook nog de verf voor binnen. Deze moet het liefst krasbestendig zijn. Want stel je voor: je legt je sleutelbos neer op een kastje en het hele kastje zit direct onder de krassen. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Een verf die bijzonder krasbestendig is heet parketlak.

 

Na de toepassing moet je ook denken over de onderlaag. Want ga je bijvoorbeeld verven op beton, op metaal of op hout? Dat zijn materialen met onderling hele ander eigenschappen. Deze hebben dus een andere verf nodig.

 

Als de ondergrond gereed is, maak dan de verf zelf klaar. Om dit te doen haal je aan het begin eerst de stoflaag van de deksel. Zelfs bij nieuwe verf zit vaak stof op de deksel. Als je dit er niet af haalt komt dit in de verf terecht. Roer vervolgens de verf minimaal vier minuten goed door met een roerstaaf.

 

 

Veel mensen gaan de fout in wanneer ze MDF willen schilderen. Ga je mfd schilderen, houd rekening met het volgende: MDF is een bijzonder materiaal, want het is eigenlijk niet echt hout. Het bestaat wel uit hout, want het is eigenlijk een plaat samengeperste stukjes hout. Wanneer je het wilt verven merk je dat goed. Het oppervlakte van het MDF absorbeert namelijk veel van de verf die je erop smeert. Daarom is het goed om te kijken op de verpakking van de verf of deze wel is geschikt voor MDF. Voor een goede laag op het MDF moet je eerst een laag verf aanbrengen en deze laten drogen. Vervolgens zijn er nog minimaal drie lagen nodig voor een goede dekking.