Bedrijven opzoeken
Image default
Gezondheid

Torenhoge tandartsrekening

Letselschadebehandelaars doen belangrijk en verantwoordelijk werk. Zo werd nog niet zo lang geleden een fietsster in de binnenstad van een middelgrote Nederlandse stad aangereden door een auto. Deze werkende moeder, met boodschappen onderweg naar huis, liep daarbij verschillende verwondingen op, onder meer aan haar kaak en rug. 

Haar fiets was voorgoed onbruikbaar en de inhoud van haar boodschappentas was over de straat verspreid en geplet door het voortrazende stadsverkeer. Om het nog erger te maken kon ze vier weken niet werken en had ze als gevolg van het ongeval een torenhoge tandartsrekening.

 

Belang van gedupeerde staat voorop

De fietsster kwam er uiteindelijk weer helemaal bovenop, maar ze had wel extra  kosten. Gelukkig kon ze die extra kosten verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de automobiliste die haar had aangereden. Om dit te doen nam ze een letselschadebureau in de arm en dat nam contact op met de verzekering van de automobiliste om de schade af te handelen. Zo werd in goed overleg tussen letselschadebureau en verzekeraar overeenstemming bereikt over een schadevergoeding die recht deed aan de schade die de fietsster had geleden.

 

Dit geval is een goed voorbeeld van de manier waarop letselschadebehandelaars in ons land, of die nu in dienst zijn van een letselschadebureau of van een verzekeraar, hun werk verrichten. Geen langdurende processen en miljoenenclaims, maar gewoon goed overleg met als doel om overeenstemming te bereiken waarbij, uiteraard, het belang van de gedupeerde voorop staat. 

 

Inlevingsvermogen

Letselschadebehandelaars vormen binnen de verzekeringswereld een aparte beroepsgroep, los van reguliere schadebehandelaars. Want bij letselschade gaat over de afhandeling van lichamelijke schade en dat is een volstrekt ander terrein dan de afhandeling van materiële schades, het terrein waarop reguliere schadebehandelaars excelleren. Een goede letselschadebehandelaar bezit, naast brede juridische kennis en ijzersterke communicatieve vaardigheden, vooral een uitstekend inlevingsvermogen. Als letselschadebehandelaar kun je écht een verschil maken bij het afhandelen van letselschade. Dat maakt het vak ook zo mooi. Geen wonder dat veel mensen uit idealistische redenen reageren op  vacatures voor letselschadebehandelaars.

 

De keuze is aan jou!

Letselschadebehandelaars zijn meestal in dienst van verzekeraars en letselschadebureaus, maar ook detacheerders nemen graag letselschadebehandelaars in dienst, om ze te detacheren bij een verzekeraar of bij een letselschadebureau. Zo kun je als beginnend letselschadebehandelaar met een aantal jaar ervaring kiezen waar je wilt gaan werken. Je kunt kiezen voor zekerheid en in dienst treden bij een verzekeraar of letselschadebureau of investeren in jezelf en het beste uit je carrière halen door te kiezen voor een detacheerder. Want daar kun je in een kort tijdsbestek een kijkje in de keuken nemen bij verschillende organisaties. Zo doe je in sneltreinvaart veel waardevolle ervaring op. De keuze is aan jou! 

Bekijk de vacatures voor letselschadebehandelaars!