Bedrijven opzoeken
Image default
Tweewielers

Scooterbanden webshop

Sta je weer eens met een lekke band? Dat wordt dus een ritje naar de scooterbanden webshop, daar kun je met een platte band gelukkig nog steeds naartoe. Als je regelmatig een lekke band hebt door veel rijden of doordat je vaak over slechte wegen rijdt, is het verstandig om een reserve band te bestellen zodat je direct je scooter kunt repareren. We zullen je nog enkele handige tips geven als je een trip maakt naar de scooterbanden webshop.

 

1. Let op het profiel van de band

Er is in Nederland geen minimum profieldiepte voor scooterbanden, bij auto’s is dat wel het geval. Het is wel verplicht dat er overal profiel op de band aanwezig is, anders riskeer je een boete. Controleer dus regelmatig het profiel van de scooterbanden, het kan je ook een flinke uitglijder besparen. Ga direct naar de scooterbanden webshop als jouw banden geen profiel meer hebben.

 

2. Een lek kan ook in het ventiel zitten

Als je een scooter band hebt die langzaam leegloopt, maar je kunt geen gat of spijker vinden, bestaat er de kans dat het ventiel lek is. Dat kan een scheur zijn in het metaal van het ventiel, het is ook mogelijk dat het ventiel van binnen vies is en niet meer goed afsluit. Zorg er altijd voor dat er een ventieldop op het ventiel aanwezig is. Als dit niet het geval is kun je die in de scooterbanden webshop los bijbestellen.

 

3. Houd je banden op spanning

Niet elke scooterband heeft dezelfde bandenspanning. Over het algemeen kun je stellen dat de spanning voor rond de 2.1 Bar ligt en de spanning achter 2.4 tot 2.5 Bar. Dat hangt ook af van het gewicht van de scooter en of de scooter meestal door één of twee personen wordt bereden. In dat geval moeten de banden iets meer opgepompt worden. Controleer de bandenspanning van jouw scooter in de handleiding, je kunt ook contact opnemen met de scooterbanden webshop voor meer informatie.

 

Met deze tips houd je de scooterbanden en de scooter langer in goede staat. Kijk voor meer informatie in de scooterbanden webshop.

https://www.scooteronderdelenshop.com/