Bedrijven opzoeken
Image default
Hobby en vrije tijd

Radiozenders brengen luisteraars op de hoogte van flitsers

Iedereen hoort het weleens dat er meldingen op de radio komen waarbij ze zeggen waar er flitsers staan. In Blegië is het ondertussen al verboden om sms-diensten aan te bieden waaarbij ze mobiele flitscontroles vermelden.  Radiozenders die dan nog flitsers aankondigen zonder het van de klant te bestaat wel nog maar ook hier is veel kritiek.  Nu wilt ook Nederland met het verbod komen  om flitsmeldingen af te schaffen.

Leden van de Vereniging Verkeersslachtoffers zijn niet blij met meldingen die radiozender zoal Radio 538 of Radio 1 uitzenden.  Volgens hen is gevaarlijk wat ze zeggen je kan de sneller rijden dan dat mag en wij zullen je hiervoor laten boeten.  Verkeerspsycholoog Tertoolen heeft dezelfde mening en wil dit ook afschaffen want iedereen moet zich aan de vooropgestelde snelheid houden want waarom zijn de regels erdan? Want het is niet de bedoeling als men weet dat er op een bepaalde plaats  flitsers zijn of geen flitsers  zijn snelheid gaat aanpassen. Men moet gewoon de aangegeven snelheid op elke moment volgen.  Het belgië staat het BIVV , belgisch instituur voor de verkeersveiligheid achter de afschaffing maar het veilig verkeerd Nederland wilt die juist niet. Volgens het Veilig Verkeer Nederland zorgt deze meldingen er juist voor dat automobilisten bewuster rekening houden met de snelheid die ze houden omdat men constant bericht hoort over flitsers krijgen de automobilisten het gevoel dat ze op elke moment op elke plaats geflitst kunnen worden.

De meningen op de sociale media zijn zeer verdeeld over de afschaffing van de vermeldingen.   De ene groep volgt het Veilig verkeer en zegt dat de meldingen juist zorgen dat mensen trager rijden waarbij anderen dan weer vinden dat radio luisteren puur voor muziek gebruikt moet worden en niet om mensen op de hoogte te brengen van waar ze trager moeten rijden.

http://www.radioguide.fm/