Bedrijven opzoeken
Image default
Hobby en vrije tijd

Camperbouw zelf doen of uitbesteden

Verschillende modellen grote bestelbussen, waaronder de Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, Citroën Jumper en Peugeot Boxer, lenen zich uitstekend voor het ombouwen van bestelbus tot camper.

Er zijn verschillende redenen waarom deze bestelbussen populair zijn in de campergemeenschap.

  • Ruimte en Hoogte: Deze bestelbussen bieden aanzienlijk veel ruimte, zowel in de lengte als in de hoogte. Dit maakt het mogelijk om een comfortabel interieur te creëren met voldoende stahoogte, wat essentieel is voor het creëren van een aangename leefruimte in een camper.
  • Veelzijdigheid van Indeling: Door de rechthoekige vorm van deze bestelbussen kunnen ze efficiënt worden ingedeeld. Dit biedt de mogelijkheid om verschillende zones te creëren, zoals een slaapgedeelte, keuken, badkamer en opbergruimte, zonder concessies te doen aan de functionaliteit.
  • Beschikbaarheid van Onderdelen: Omdat deze modellen veel worden gebruikt als bestelbussen, zijn er doorgaans gemakkelijk verkrijgbare onderdelen en accessoires. Dit vergemakkelijkt niet alleen het ombouwproces, maar maakt ook het onderhoud van de camper eenvoudiger.
  • Populaire Keuze in de Campergemeenschap: Vanwege hun ruimte en bruikbaarheid zijn deze bestelbussen een populaire keuze geworden in de campergemeenschap. Er zijn talloze voorbeelden van inspirerende camperombouwprojecten met deze modellen op internet te vinden.
  • Technische Betrouwbaarheid: Deze bestelbussen worden over het algemeen erkend voor hun betrouwbaarheid en prestaties op de weg. Dit draagt bij aan het vertrouwen van mensen die ervoor kiezen om deze modellen als basis voor hun camper te gebruiken. Bovendien zijn er voor deze bestelbussen in vrijwel alle landen genoeg onderdelen beschikbaar in garages, omdat ze zoveel gebruikt worden. Dus mocht je een keer pech krijgen onderweg, zit je in elk geval goed als het gaat om gangbare modellen.

Al met al bieden de Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, Citroën Jumper en Peugeot Boxer een solide basis voor het verwezenlijken van camperdromen, met voldoende ruimte en mogelijkheden voor creatieve indelingen en aanpassingen. Het zijn veelzijdige voertuigen die de perfecte combinatie van functionaliteit en comfort bieden voor reizigers die hun eigen camperavonturen willen creëren.

Camperbouw uitbesteden of toch zelf bouwen?

Wil jij camperbouw uitbesteden aan een professional? Neem dan een kijkje op gommanscampers.nl. Heb je besloten om zelf een bestelbus om te bouwen tot camper, dan is Venny.nl een betere keuze. Bij Venny.nl kun je camper ombouw pakket kopen voor jouw bestelbus naar keuze.

 

https://gommanscampers.nl/