Bedrijven opzoeken
Image default
Woning en Tuin

Is dakisolatie een goede keuze voor mijn huis?

Er zijn zoveel verschillende manieren om je huis te isoleren dat het best lastig kan zijn om een keuze te maken. Op zich is dakisolatie een goede manier om je huis te isoleren. Warmte stijgt altijd omhoog en als de warmte naar het dak stijgt ben je voor niks aan het stoken. Je kunt een dak op 2 manieren isoleren. Aan de buitenkant van je huis of aan de binnenkant. We leggen beiden manier uit. In dit artikel vertellen we je alles wat je wilt weten om te ontdekken of het isoleren van je dak een slimme keuze is. Lees snel verder als je op het punt staat om je huis te isoleren. Het helpt je op weg in de wereld van de isolatie.

Soorten isolatie van je dak

Met dakisolatie voorkom je dat de warmte, die je creëert met het opstoken van de verwarming, door het dak naar buiten vliegt. Daarnaast kan het handig zijn om je dak te isoleren als je je zolder wilt gaan gebruiken als slaapkamer of als werkkamer. Zonder isolatie wordt het op zolder in de zomer erg warm, zeker als je een plat dak hebt dat niet geïsoleerd is. Of de isolatie aan de binnenkant of aan de buitenkant van je huis plaatsvindt hangt onder meer af van het soort dak dat er op je huis ligt.

Dakisolatie aan de buitenkant

Als je een plat dak hebt dan is dakisolatie aan de buitenkant van je huis de beste oplossing. Daarmee voorkom je mogelijke vochtproblemen aan de binnenkant van het dak. Als je vochtproblemen krijgt ben je nog verder van huis en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We adviseren om met een gespecialiseerd bedrijf te werken bij de isolatie van een plat dak. Een foutje is zo gemaakt en dan is de schade vaak lastig te herstellen. Vochtproblemen in je huis zijn niet alleen vervelend, ze zijn moeilijk op te lossen en ze veroorzaken schade aan muren en vloeren.

Isolatie van je dak aan de binnenkant

Als je huis in aanmerking komt voor dakisolatie aan de binnenkant is dat goed nieuws. Dat is de goedkoopste oplossing. Er zijn verschillende manieren om een dak aan de binnenkant te isoleren. Je kunt werken met wol en met andere materialen. De isolatie kan worden afgedekt met platen zodat de zolder er netjes uitziet. Dat is zeker van belang als je de zolder regelmatig wilt gebruiken of er een extra slaapkamer van wilt maken. Informeer naar de mogelijkheden bij een erkend bedrijf om de beste optie voor jouw dak te ontdekken.

Terugverdientijd dakisolatie

De besparing op verwarmingskosten met dakisolatie kan oplopen tot meer dan 1000 euro per jaar en met de stijgende brandstofkosten wordt dat alleen maar meer. De investering in de isolatie van je dak verdien je in een aantal jaar terug. Als je uitgaat van een jaar of 5 dan zit je altijd goed. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor subsidie als je je huis gaat isoleren. Informeer daarom altijd naar de mogelijkheden.