Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Hoe je de beste commerciële LED-panelen kiest?

Commerciële gebouwen die ervoor kiezen om LED-panelen te gebruiken, moeten rekening houden met een aantal factoren voordat ze een bepaald model kiezen.

Het type commerciële verlichting hangt af van het doel, de taak of het doel dat het bedrijf elke dag probeert te vervullen. In het licht hiervan volgen hier enkele eenvoudige richtlijnen voor het kiezen van de beste LED-verlichting voor jouw bedrijf.

Kleurtemperatuur

Het selecteren van commerciële LED-verlichting met de juiste kleurtemperatuur verhoogt de productiviteit van je medewerkers. De beste lichtkleur voor kantoorwerk verschilt van bedrijf tot bedrijf, afhankelijk van jouw zakelijke doelstellingen. Denk bijvoorbeeld een restaurant, dat zachte verlichting nodig heeft om de indruk te wekken van een warme omgeving. Terwijl een winkel baat zou hebben bij verlichting die de aandacht vestigt op de koopwaar en andere displays, zo heeft een magazijn verlichting nodig die het werkgebied veilig verlicht. Evenzo wordt de temperatuur van LED-lampen gemeten in graden Kelvin (K). Door het aangename, warmwitte licht dat het kan creëren, zijn temperaturen tussen 2.200 K en 3.000 K het meest geschikt voor restaurants. Vanwege het koele, sterke licht dat het geeft, is een tussentemperatuur tussen 3.500 K en 4.100 K geschikt voor taakverlichting. Daarnaast zijn er hoge temperaturen tussen 5.000 en 6.500 K, die door hun blauwere, meer op daglicht lijkende licht bij uitstek geschikt zijn voor veiligheidsverlichting of showverlichting.

Kleurhelderheid en zwakte

Lumen, een eenheid die wordt gebruikt om te meten hoeveel licht een lamp genereert, kan worden gebruikt om de helderheid van een LED-lamp te schatten.

Het kiezen van een LED-lamp met de juiste helderheid is cruciaal. Dit creëert de juiste helderheid of zwakte, afhankelijk van wat u probeert te bereiken. Een gloeilamp van 100 watt straalt bijvoorbeeld 1.600 lumen uit. Het vermogen van een werknemer om productief te zijn op het werk kan bijvoorbeeld worden belemmerd door pijnlijke hoofdpijn of vermoeidheid van de ogen veroorzaakt door te fel of zwak licht.

Kleurweergave

Kleurweergave wordt beschreven door de CRI Test Color Method van de International Commission on Illumination (CRI), die de mate beoordeelt waarin een lichtbron de specifieke kleur van een object aan het menselijk oog overbrengt.

CRI loopt van 0 tot 100; alles boven de 90 is zo helder als zonneschijn, terwijl alles onder de 80 als matig wordt beschouwd. Een CRI van 80 of hoger is typisch voor de meeste LED’s die je tegenkomt.