Bedrijven opzoeken
Image default
Woningen

Het afsluiten van uw hypotheek in 2022 – bedrijvenopzoeken.nl

Veel mensen denken dat hun hypotheeklasten gewoon de kosten van levensonderhoud zijn. Maar dit kan niet minder waar zijn! In feite kan uw hypotheekbetaling snel met duizenden dollars worden verminderd met slechts een paar strategische stappen. Het vergt alleen wat geduld en toewijding om geld te besparen. Na het lezen van dit artikel heeft u voldoende informatie over hoe u uw hypotheek in 2022, of zelfs eerder indien mogelijk, kunt afsluiten!

Het afsluiten van uw hypotheek in 2022

Het afsluiten van uw hypotheek in 2022 kan een uitdagend spel zijn. Lees daarom onze artikel, want wij geven je alle tips die je nodig hebt.

Stap 1 – Kies uw geldschieter

1. Kies een lening die lager is dan de aankoopprijs van uw woning. Een bekend voorbeeld is het afsluiten van een lening van 80% met een aanbetaling van 20%. Hiervoor moet u PMI (particuliere hypotheekverzekering) betalen, maar het bespaart u duizenden dollars gedurende de looptijd van de lening vanwege lagere rentetarieven en maandelijkse betalingen.

2. Spaar uw aanbetaling zo snel mogelijk op. Het lijkt misschien alsof er genoeg tijd is, maar het kan jaren duren als je niet meteen van sparen een prioriteit maakt – en zelfs dan is het misschien niet genoeg omdat de prijzen elke dag stijgen!

Stap 2 – Stel tweewekelijkse betalingen in

Huiseigenaren hebben bij het afsluiten van hun nieuwe woning te maken met een aantal kosten. Een uitgave die soms over het hoofd wordt gezien, zijn de kosten van afsluitings- of afwikkelingskosten.

Deze vergoedingen dekken een verscheidenheid aan taken die betrokken zijn bij het hypotheekproces, waaronder kredietrapporten en taxaties, kosten voor het zoeken van advocaten en titels, en registratiekosten door de overheid.

Ovedrachtsbelastingplicht

 

Naast deze kosten kunnen er specifieke lokale overdrachtsbelastingverplichtingen zijn die variëren afhankelijk van waar u woont.

De gemiddelde huiseigenaar kan verwachten dat hij op het moment van aankoop €2.300- €3.000 betaalt voor sluitingskosten. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien veel lijkt, is het belangrijk op te merken dat dit bedrag doorgaans in de loop van 12-36 maanden wordt uitbetaald via jaarlijkse onroerendgoedbelasting of maandelijkse hypotheekbetalingen.

Stap 3 – Rondkijken voor verzekeringen

Maak een tijdlijn van je plan. Welke stappen ga je nemen om van hier naar daar te komen? Het is niet genoeg om alleen een idee te hebben en te verwachten dat alles op zijn plaats valt zonder een of ander plan. En vergeet niet dat, zelfs als u denkt dat alles goed gaat, er onderweg altijd mogelijke vertragingen kunnen optreden, dus u moet proberen er ook op voorbereid te zijn.

Inmiddels zou u een redelijk goed idee moeten hebben van wat er moet gebeuren en wanneer het moet zijn gedaan om uw bedrijfsplan of tijdlijndoelen voor hypotheekafsluiting werkelijkheid te laten worden.

Stap 4 – Begrijp de sluitingskosten

Het kopen van een huis is een grote en levensveranderende beslissing, een beslissing die veel potentiële kopers niet willen nemen zonder er zeker van te zijn dat dit het juiste moment is. Ikbenfrits bieden met zekerheid is een website waar u veel informatie kunt halen over het afsluiten van een hypotheek maar

Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden voordat u deze verbintenis aangaat.

  • Wat zijn de huidige hypotheekrentes?
  • Hoeveel huis kan ik me veroorloven?
  • Kan ik de maandelijkse betalingen betalen?
  • Kan ik 20% neerleggen of heb ik een mede-ondertekenaar nodig?
  • Heb ik genoeg voor de aanbetaling en sluitingskosten?
  • Zal mijn kredietscore hoog genoeg zijn voor goedkeuring?
  • Hoeveel geld heb ik nodig voor sluitingskosten, huiseigenarenverzekeringen en verhuiskosten (afhankelijk van waar je woont)?

Stap 5 – Laat je vooraf goedkeuren bij je nieuwe bank

Onthoud bij het samenstellen van uw tijdlijn dat het altijd beter is om te overschatten dan te onderschatten. Als je denkt dat je er 4 uur over doet, plan er dan 5 uit. Als je denkt dat je er 10 weken over doet, plan er dan 12. Vertrouw ons op deze!

Stap 6 – Breng het allemaal samen met een tijdlijn

– Verken uw mogelijkheden en kies de beste hypotheek voor u.
– Controleer uw kredietrapport en kijk of er fouten moeten worden gecorrigeerd.

– Vraag een preapproval letter van een kredietverstrekker of vraag een woonkrediet aan bij een bank.

– Controleer uw arbeidssituatie en bedenk of u mag worden overgeplaatst of bevorderd.

– Zorg ervoor dat u voldoende gespaard heeft voor de aanbetaling, afsluitingskosten en maandelijkse betalingen.

Overweeg om een ​​overwaarde op uw huidige woning af te sluiten als u nog niet genoeg gespaard heeft. Werk samen met de verkoper om alle vereiste documenten klaar te krijgen voor de sluitingsdatum (bijv. aanbieding, aanbetaling, oprechte storting).