Bedrijven opzoeken
Image default
Woning en Tuin

Golfplaten als dakbedekking

Stallen, loodsen, hallen, schuren en kantoorpanden. Een golfplaat is stevig en gaat lang mee. Het biedt bescherming en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast kun je het, als je een beetje handig bent, makkelijk zelf bevestigen. Het is verkrijgbaar bij diverse fysieke winkels, maar ook bij webshops.

 

Vezelcement platen

 Er zijn verschillende soorten golfplaten te verkrijgen, zoals de vezelcement plaat. Deze bestaat uit kunststof vezels en worden gebonden met cement. Daarna worden er veiligheid strips opgemaakt, waardoor doorzakken- en vallen minder snel mogelijk is. Vezelcement golfplaten zijn te gebruiken bij hellende daken en werken vochtregulerend. Dit houdt in dat ze waterdicht zijn, maar dat eventuele damp nog wel naar buiten kan. Er ontstaat dus geen condens onder aan de plaat. De plaat is geluiddempend. Wanneer er een flinke regenbui valt, zul je hier weinig last van hebben. Dit is bij metalen of plexiglas platen wel het geval. Ook zijn de vezelcement platen erg duurzaam en hebben ze weinig onderhoud nodig.

 

Stalen golfplaten

Er bestaan ook stalen golfplaten. Deze worden vooral gebruikt bij loodsen en schuren, maar ook op woningen zijn deze golfplaten terug te vinden. Ze zijn relatief voordelig, zeker wanneer je het vergelijkt met andere dakbedekking. De platen zijn licht gewicht en je kunt ze in groot formaat krijgen, waardoor je met één plaat al een groot oppervlakte bedekt. Stalen golfplaten komen in diverse kleuren en zijn dus goed af te stemmen op de rest van het gebouw. Ook kun je kiezen uit meerdere soorten profileringen. Deze platen laten geen licht door.

 

Kunststof

Ben je op zoek naar platen die wel licht doorlaten, dan kun je kiezen voor de kunststof variant. De platen zijn helder en laten veel licht door. Ze worden meestal in combinatie met een ander soort golfplaat gebruikt, bijvoorbeeld als licht doorlatend deel. Maar dit hoeft niet. Je kunt kunststof golfplaten ook op zichzelf gebruiken. Ze zijn flexibel en dus makkelijk zelf te bevestigen.

 

Online bestellen

Naast de golfplaten heb je ook bevestigingsmateriaal nodig zoals speciale golfplaat schroeven. Zorg ervoor dat je de juiste materialen in huis hebt om de dakbedekking mee vast te zetten. Ook wanneer je online gaat bestellen kun je je laten informeren door de medewerkers. Bij Van Viegen staan ze telefonisch voor je klaar om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Met een paar klikken heb jij je golfplaten en de overige materialen besteld en kun je snel aan de gang.