Bedrijven opzoeken
Image default
Woningen

Dit is hoe jij een hanglamp kunt stylen

Je eigen huis. Een plek die je helemaal in kunt richten naar je eigen stijl. Naast de kleur van de muren, de meubels en allerlei andere accessoires, kunnen hanglampen een uitstekend middel zijn om een persoonlijke touch toe te voegen aan een interieur ontwerp. Door de juiste stijl te kiezen, kan een hanglamp in een ruimte een statement maken en een flinke invloed uitoefenen op de algehele sfeer van een kamer. Dit is hoe jij een hanglamp in jouw interieur kan stylen. 

Mix en match

Een goede manier om een hanglamp te stylen is door te combineren met verschillende stijlen. Je kunt bijvoorbeeld proberen om een klassieke hanglamp te combineren met moderne meubels of juist een industriële hanglamp combineren met vintage accessoires. Door verschillende stijlen te mixen, kun je een uniek en persoonlijk interieur creëren. 

Groepeer hanglampen

Nog een manier om hanglampen te stylen is door ze te groeperen. Je kunt dit doen door meerdere lampen op verschillende hoogtes boven een eettafel op te hangen. Je ziet dit concept tegenwoordig bij veel mensen in huis terug. Het is wel goed om te weten dat wanneer je een hanglamp boven een eettafel hangt, je goed op de hoogte moet letten waarop je hem ophangt. Een goede vuistregel is dat de lamp minstens 30 centimeter boven de tafel moet hangen. Het groeperen van hanglampen geeft een visueel interessant en dramatische look. 

Kies de juiste grootte

De grootte van een hanglamp is belangrijk bij het stylen ervan. Een te kleine lamp kan verloren gaan in de ruimte, terwijl een te grote hanglamp overweldigend kan zijn. Je moet niet het gevoel krijgen dat er tijdens het eten iets in de weg hangt. Bij het uitkiezen van een hanglamp is het dus belangrijk dat de lamp past bij de schaal van de ruimte en het meubilair eromheen. 

Experimenteer met kleur

Hanglampen kun je vaak in allerlei kleuren en tinten krijgen. Het is dus gaaf om te experimenteren met kleur bij het stylen van een hanglamp. Wil je een pop van kleur toevoegen in een neutrale ruimte, dan kun je het beste een lamp met een felle kleur kiezen. Aan de andere kant kun je er ook voor kiezen om de kleur van de lamp aan te laten sluiten bij de rest van het kleurenpalet. 

Creëer een statement

Tot slot kun je een statement maken met een hanglamp. Als je echt wilt dat je hanglamp opvalt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een grote kroonluchter met veel kristallen of een unieke vorm. Door een statement te maken met je lamp, wordt deze het middelpunt van de ruimte en kan het de hele sfeer veranderen.