Bedrijven opzoeken
Image default
Woningen

Cilindersloten

Een goed slot kan er voor zorgen dat je zonder zorgen ’s nachts in bed ligt en natuurlijk ook gewoon elke dag het huis kan verlaten. Een goed slot kan namelijk een inbreker tegenhouden om de woning in te breken. Wanneer de inbreker ziet dat een bepaalde woning een goed slot heeft, zal hij er eerder voor kiezen om de woning over te slaan. Mocht hij het toch proberen dan is de uitdaging vaak te groot waardoor hij tijd verliest of zelfs teveel geluid moet maken. Kortom, een goed slot kan veel voor je doen. We gaan je uitleggen wat dan precies een goed slot is.

Wat is een goed slot voor in huis?

Met een goed slot bedoelen we een cilinderslot. De meeste sloten op huizen zijn al cilindersloten en dat is dan ook omdat het cilinderslot heel goed werkt. Het is een slot waarin een cilinder zit en in deze cilinder bevinden zich kleine, stalen stiften. Om het slot te openen moeten deze in een bepaalde positie staan. De sleutel die bij het slot hoort, heeft een bepaalde tekening die exact overeenkomt met de positie waarin de stiften moeten staan. Wanneer de sleutel in het slot gaat, komen de stiften goed te staan en kan deze opengedraaid worden. Een verkeerde sleutel kan dat dus niet. Hiermee heb je gelijk de deur al beter beveiligd dan met een ander slot. Kies voor een slot van M&C. deze hebben naast het hoogst haalbare SKG keurmerk ook een gehard stalen brug

Cilindersloten met kerntrekbeveiliging

Toch ben je er dan nog niet. Inbrekers leren natuurlijk steeds nieuwe technieken om beter te worden. Zo ook bijvoorbeeld kerntrekken. Met flink veel geweld wordt er een grote schroef in het slot geboord. De inbreker trekt deze schroef ook weer uit het slot en heeft hiermee het slot kapot gemaakt en de deur geforceerd. Hij kan nu zijn slag slaan. Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging kan dit tegenhouden. Deze beveiliging bestaat namelijk uit een geharde, stalen neus waardoor het boren van een schroef in het slot niet zomaar mogelijk is. De inbreker zal dit herkennen of het alsnog proberen en er achter komen dat het niet lukt. Hij zal vervolgens het slot verder met rust laten en het probleem is verholpen. Dit slot is dus de beste bescherming voor de deur tegen inbrekers. Verder kun je natuurlijk altijd gebruik maken van camera’s of andere apparatuur om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken bij jou in huis.

 

Draadloos alarmsysteem

Naast een goed cilinderslot is het ook heel verstandig om je woning goed te beveiligen met een draadloos alarmsysteem. Na de Covid / corona periode krijgen we steeds meer inbraken. Het is daarom verstandig om naast de skg 3* cilinders van M&C ook een alarmsysteem aan te schaffen. Zo wordt je direct gealarmeerd als er iemand in je woning komt. Ook zullen de inbrekers direct verjaagd worden door de sirenes. Er blijft geen inbreker rustig doorgaan als er sirenes afgaan.

 

https://cilinder-sloten.nl/