• Woningen 06.08.2019 Reacties uitgeschakeld voor Meer informatie over dakkapellen

  Ben jij iemand die aan het twijfelen is om een dakkapel te laten plaatsen? Zou je daar eerst graag wat meer informatie over willen weten? Lees dan snel dit artikel verder. In dit artikel gaan we je allerlei informatie geven betreft dakkapellen.

   

  Wat voor dakkapel moet ik kiezen?

  Dakkapellen zijn er in verschillende soorten en maten. Inmiddels zijn er meer dan 30 soorten dakkapellen op de markt

  Wanneer je een dakkapel gaat uitzoeken is het belangrijk om te weten welke afmeting je graag wilt hebben en welk materiaal je wilt. 

  Weet je niet goed voor welk soort materiaal je moeten kiezen? En heb je geen verstand van de afmetingen? Dan kan je bij sommige bedrijven een adviseur inschakelen. 

  Deze adviseur zal samen met jou naar alle mogelijkheden kijken, zo krijg je een beter inzicht van de verschillende soorten opties die er zijn. 

   

  Vergunning nodig om een dakkapel te laten plaatsen?

  Natuurlijk zou het ideaal zijn als je geen vergunning nodig hebt!
  Helaas is dit op iedere plaats in Nederland verschillend. Wil je een dakkapel laten plaatsen aan de achterzijde van het huis? Dan is een vergunning vaak niet nodig. 

  Echter zitten er wel altijd een paar voorwaarden aan verbonden, we raden dan ook aan om deze zeker eens op te zoeken.

  Om erachter te komen of je een vergunning nodig hebt, kan je op veel sites een vergunningcheck doen. Dit is wel zo handig!

   

  Eigenschappen van een dakkapel

  Een dakkapel kan voor velen een groot voordeel bieden.

  Het laten monter van een dakkapel zorgt voor een meerwaarde van de woning, wie wil dat nou niet? 

  Naast het feit dat de woning meer waard wordt, creëer je ook meer ruimte voor de kamer. Deze ruimte kan dan weer voor andere dingen gebruikt worden. 

  Laat je een dakkapel op een zolder plaatsen, dan zal je al snel merken dat er veel meer lichtinval te voorschijn komt! Naast lichtinval en ruimte, geeft een dakkapel ook meer ventilatie aan de kamer. 

  Dus heb je uiteindelijk besloten om een dakkapel te laten plaatsen? Dan kies je voor een goede investering!

   

 • Woningen 17.09.2016 Reacties uitgeschakeld voor Installatie van binnendeuren

  Het afhangen van een deur vergt precisie. Om beschadigingen te voorkomen, kun je deuren het beste zo laat mogelijk in de bouwfase plaatsen. Allereerst meet je de sponning van het gat op waar de deur komt. Je meet op drie plaatsen van links naar rechts en op twee plaatsen van boven naar beneden.

  Door middel van zagen en schaven kun je dan de deur nog op maat maken. Rondom de deur moet er 2 tot 3 mm ruimte overblijven. Je kunt gebruik maken van scharnieren of paumelles, dat verschilt welke deur je hebt. Heb je een stompe deur, dan valt deze niet over het kozijn heen en gebruik je scharnieren.

  Heb je een opdekdeur, dan valt deze wel over het kozijn heen en gebruik je paumelles. Vergeet niet de draairichting van de deur te bepalen.

  Scharnieren

  Hang een binnendeur altijd aan minimaal drie scharnieren. Een bovenaan, een in het midden en een onderaan. Dit is zeker nodig voor Thys deuren want deze kunnen anders beginnen afhangen.

  Haal de scharnierpen uit de scharnieren en teken de plaats waar de moeten komen af op de sponning. Zorg ervoor dat de knoop van het scharnier 2 mm uit het kozijn steekt.

  Zet met een schroef de scharnieren vast in het kozijn. Schuif de scharnierpen tussen de losse scharnieren en de scharnieren die aan het kozijn vastzitten. Zet de deur op wiggen in de kozijnsponning en teken de vrije helften van de scharnieren af op de deur. Monteer de scharnierhelften op de deur.

  Plaats de deur met de scharnierpennen in het kozijn. Soms heb je een tang nodig om de scharnierknopen op een lijn te plaatsen.

  Paumelles

  Als je gebruik maakt van paumelles, volstaan er twee om de deur mee af te hangen. Een bovenaan en een onderaan. Meet de breedte van de deur af zonder opdekrand en de hoogte van de deur met opdekrand. Zo weet je of je de deur bij moet schaven.

  In de deurposten moeten gaten zitten voor de onderdelen van de paumelles. Draai vervolgens twee paumelles in de zijkant van de deur, vaak zitten er al gaten in de opdekdeur. Hang daarna de paumelles in elkaar. Je kunt de deur stellen door de paumelles meer in of uit de deur te draaien.

  Klinkt dit allemaal een beetje te complex? Dan kan je nog steeds beroep doen op een professional voor het plaatsen van je binnendeuren.

   

  http://www.deurenshop.com

  Tags: ,

Archief