• Woning en Tuin 07.10.2019 Reacties uitgeschakeld voor Aluminium deuren: nuttig voor bedrijfsmatig én particulier gebruik

  Een robuuste en sterke deur

  Aluminium deuren zijn met name in fabrieken, kantoorpanden en loodsen het meest gebruikte soort deur. En dat is niet opmerkelijk, omdat aluminium deuren erg robuust en sterk zijn. Aluminium deuren maken het inbrekers en vandalen erg lastig om hun slag te slaan. De laatste jaren is een ontwikkeling zichtbaar waarbij ook steeds meer particuliere Nederlanders de beslissing nemen om een aluminium voordeur of achterdeur aan te schaffen. En niet alleen vanwege het feit dat deze deuren massief en sterk zijn. Deuren gemaakt van aluminium hebben namelijk nog andere interessante voordelen. Hieronder leest u waarom een deuren gemaakt van aluminium ook voor u interessant kunnen zijn.

  Weinig onderhoud en lange levensduur

  Het gegeven dat deuren van aluminium nauwelijks tot geen onderhoud behoeven, is een enorm het eenvoudige schoonmaakwerk van deze deursoort. Even afnemen met een vochtige doek houdt de deur al goed schoon. Erg voordelig is natuurlijk dat deuren van aluminium niet vervormen of kromtrekken, en een hele lange tijd – decennialang – meegaan. De investeringskosten verdient u dan ook weer terug.

  Bijzonder hoge thermische isolatie

  Aluminium deuren, al dan niet met isolatieglas erin, staan bekend om de effectieve warmte-isolatie. Met deze deuren verkrijgt u een enorm hoge thermische isolatie, die op termijn natuurlijk een interessante bezuiniging op de energienota oplevert.

  Breed aanbod aan deursoorten

  Ten slotte: als u deuren van aluminium wilt kopen, kunt u kiezen uit een groot aanbod aan soorten, formaten en stijlen deuren. Er valt genoeg te kiezen! Bekijk nu online ons volledige assortiment en koop uw favoriete deur(en) met enkele klikken op de knop!

 • Woning en Tuin 26.08.2019 Reacties uitgeschakeld voor Soorten eettafels

  Er zijn bijzonder veel verschillende soorten eettafels. Dit kan ertoe leiden dat het moeilijk wordt om een eettafel te kiezen voor je eetkamer. Daarnaast is het belangrijk dat de tafel goed past in de eetkamer met de rest van het meubilair dat je daar hebt staan en ook jou als persoon goed weergeeft. 

   

  Ten eerste zijn er veel verschillende soorten materialen waaruit tafels gemaakt kunnen worden. De meeste mensen zullen kiezen voor een houten eettafel, maar zelfs dan ben je er nog niet. Er zijn verschillende soorten hout die allemaal verschillende eigenschappen hebben. 

   

  Een eiken eettafel is een bijzonder duurzame en sterke eettafel. Eikenhout wordt vooral binnen Europa gekapt, wat het ook wat minder taxerend voor het milieu maakt. Eikenhout ziet er normaal ook heel erg natuurlijk uit en het is makkelijk om te verven. 

   

  Notenhout is een hout dat geïmporteerd wordt uit Noord-Amerika. Het is een donkere houtsoort, wat betekent dat niet elke lak geschikt is voor de afwerking van het hout. Notenhout is zeer sterk en zorgt dus voor een duurzame tafel. Het importeren van notenhout is echter niet zeer duurzaam. 

   

  Er zijn verder nog veel meer soorten hout die je kan gebruiken. De soort die jij moet gebruiken hangt af van de afwerking van het hout en hoe de houtkleur past in je kleurenpatroon. 

   

  Ten slotte kan je er ook nog voor kiezen om een tafel met aanzetblad of een uitschuifbare tafel te kopen. Als je thuis met weinig mensen bent, maar vaak mensen op bezoek verwacht of iets dergelijks, dan is het een goed idee om een tafel te kopen die indien nodig vergroot kan worden. Het verschil tussen de twee soorten ligt in de afwerking van de tafel. Als je het niet erg vindt om de plek te zien waar het uitschuifblad zit in de uitschuifbare tafel, dan is een uitschuifbare tafel een prima optie. Als je dat liever niet wilt, dan kan je een tafel met aanzetblad nemen. In dat geval heb je gewoon een normale tafel met een blad dat je eraan kan schuiven als dat nodig is. Het nadeel hieraan is dat je het aanschuifblad wel op een aparte plek op moet bergen. 

   

  https://www.nouvez.nl/

  Tags: ,

 • Woning en Tuin 12.07.2018 Reacties uitgeschakeld voor Onderhoudsvrije dakkapel plaatsen

  Wilt u binnenkort een dakkapel plaatsen? Dan zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Niet alleen de prijs moet binnen uw budget vallen, maar ook de afmetingen, vergunning, keuze van het materiaal, de afwerking en het toekomstig onderhoud aan de dakkapel zijn zaken om rekening mee te houden.

  Het liefst willen we allemaal wel een dakkapel plaatsen waar je geen omkijken naar hebt, maar is dat haalbaar en heeft niet iedere dakkapel wel een vorm van onderhoud nodig? Ofwel, bestaat een onderhoudsvrije dakkapel eigenlijk wel of is dit meer een marketing term?

  Dakkapellen zijn nooit onderhoudsvrij

  Dakkapellen zonder onderhoud zijn populair. Huiseigenaren willen namelijk genieten van een mooie kapel zonder hun vrije tijd aan het onderhoud te besteden. Veel dakkapel leveranciers spelen hierop in door “onderhoudsvrije dakkapellen” aan te bieden. Dit is echter misleidend. Een dakkapel is namelijk nooit onderhoudsvrij. Iedere dakkapel zal in meer of mindere mate onderhoud nodig hebben. Of dat nu periodiek onderhoud is of onderhoud dat eens per zoveel jaar uitgevoerd moet worden. Een onderhoudsvrije dakkapel bestaat helaas niet.

  Een dakkapel kan wel onderhoudsarm zijn

  Dakkapellen kunnen wel onderhoudsarm zijn, mits de dakkapel goed geplaatst is natuurlijk. Het enige onderhoud dat de dakkapel dan nodig heeft is een periodieke schoonmaakbeurt.

  Dat is bijvoorbeeld het geval bij dakkapellen van Trespa, aluminium, zink, polyester of kunststof. Deze dakkapellen maken namelijk gebruik van zeer duurzame en kleurvaste materialen. Hierdoor is de dakkapel schilderen al niet nodig. Daarnaast kenmerken deze dakkapellen zich door het hebben van een zeer lange levensduur. Waar een houten dakkapel een gemiddelde levensduur van 35 tot 45 jaar heeft, heeft een onderhoudsarme dakkapel een levensduur van minimaal 50 jaar.

  Met een onderhoudsvrije dakkapel voorkomt u reparaties

  Stevige materialen gaan minder snel stuk. Kiest u voor een onderhoudsarme dakkapel, dan houdt dat meteen in dat de kans op problemen kleiner wordt. Hiermee bespaart u dus ook op onderhoudskosten. Moet u onverhoopt toch een reparatie laten uitvoeren? Dan bespaart u eenvoudig kosten door de prijzen van monteurs en dakkapel specialisten te vergelijken. Gebruik hiervoor de website Dakkapel plaatsen vergelijker en lees alles over een dakkapel reparatie via de onderstaande link.

  https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/blog/dakkapel-reparatie/

  Tags: , ,

 • Woning en Tuin 09.04.2018 Reacties uitgeschakeld voor Marmer op maat by Terrasur

  Marmer op maat bij Terrasur

  Bij Terrasur is heel veel mogelijk. Wij hebben eigen ontwerpmogelijkheden en kunnen de meest ingewikkelde vormen en figuren in marmer maken. Daarom kun je ook met een eigen idee zoals een figuur in de vloer of een huisnummer in verschillende kleuren marmer, heel goed terecht bij Terrasur. Wij helpen u om uw speciale wensen te realiseren. Door gebruik te maken van moderne productietechnieken kunnen we zelfs marmer op maat tegen zeer scherpe prijzen aanbieden.

  Marmeren ( natuursteen ) keukenbladen

  Terrasur levert keukenbladen op maat, met uitsparingen voor spoelbak en kookplaat, en gaten voor kraan en zeeppompje, in elke afwerking van het oppervlak en randen. Uiteraard ook in combinatie met achterwanden of spatplinten. Een marmeren keukenblad is op dit moment een nieuwe trend, die past bij de hernieuwde belangstelling voor natuurlijke materialen. Van ingetogen wit tot exclusief zwart, in de dezelfde kleur als de keukenkastjes of juist contrasterend. Bij Terrasur heeft u al een marmeren aanrechtblad vanaf €1000,-! Een marmeren keukenblad past bij elke stijl keuken en geeft uw keuken een prachtige uitstraling, een echte eyecatcher. Door het marmeren blad vóór het in gebruik nemen goed te impregneren, is een marmeren blad heel praktisch, gemakkelijk en goed schoon te houden met water en (edel)zeep. U hoeft alleen voorzichtig te zijn met zuren, zoals citrusvruchten, omdat het zuurhoudende sap het oppervlak “dof” kan maken. Ook al kan dit relatief eenvoudig weer verholpen worden, het blijft natuurlijk nog makkelijker om het voorkomen, bijvoorbeeld door het gebruik van een snijplankje.

  Wastafelbladen in marmer

  Marmer hoort thuis in de badkamer. Vervang het standaard blad van uw badmeubel door een op maat gemaakt wastafelblad in marmer en u heeft ineens een fantastisch wasmeubel met een totaal andere uitstraling. Kijkt u maar eens hoe we dat bij Terrasur doen. Het creëren van een luxueuze uitstraling door het gebruik van mooi marmer. Marmeren wastafelbladen kunnen in elke afmeting, worden gemaakt en in vele afwerkingen, al wordt in de badkamer vooral gepolijst marmer (of eventueel) verwerkt vanwege de praktische kanten.

  Figuren in marmer

  Bij Terrasur is er ook de mogelijkheid om uw eigen figuur, logo of zelfs uw huisnummer of naambord in marmer uit te voeren. Figuren in marmer kunnen bijvoorbeeld in de woonkamer, badkamer of in de hal worden ingelegd. Uiteraard kunt u mooie kleurcombinaties maken van verschillende marmersoorten. Het is onvoorstelbaar hoeveel kleuren er in marmer bestaan, dus schroom niet uw ideeën met ons te delen! Ingewikkelde figuren worden door ons geheel in de computer ontworpen zodat u van te voren direct het toekomstige resultaat kunt zien. Bij de fabricage maken wij gebruik van de modernste productiemethoden, waardoor deze figuren zeer nauwkeurig en tegen zeer scherpe prijzen kunnen worden gefabriceerd! Terrasur werkt graag uw ideeën verder uit in een mooi ontwerp!

  Voor direct advies of een vrijblijvende offerte, neem contact op via Tel. +31 (0) 617 810 739.

  https://terrasur.nl/

  Tags: , , ,

 • Woning en Tuin 27.02.2018 Reacties uitgeschakeld voor De mogelijkheden van houten jaloezieën

  Houten jaloezieën zijn een praktische vorm van raambekleding met een stijlvolle en natuurlijke uitstraling. U kunt de jaloezieën online eenvoudig op maat bestellen. U kiest zelf de kleur, de breedte van de lamellen, de afmetingen en de afwerking. Zo heeft u prachtige raambekleding die past in ieder interieur. Met houten jaloezieën belemmert u de inkijk én bepaalt u de intensiteit van de lichtinval, zonder dat u het daglicht filtert. Lees alle ins en outs over houten jaloezieën in dit artikel.

  Houten lamellen in verschillende breedtes

  De houten jaloezieën zijn niet alleen verkrijgbaar in allerlei kleuren, maar ook in drie verschillende soorten. U kunt namelijk kiezen uit jaloezieën met lamellen van 25 millimeter breed, van 35 millimeter breed of van 50 millimeter breed. De verschillende breedtes hebben alle drie een heel ander effect. Zo zijn jaloezieën met lamellen van 25 millimeter breed ideaal voor kleine ramen of deuren. De smalle lamellen hebben een verfijnde uitstraling die rust biedt. Ze vormen een rustige basis die niet afleidt van uw interieur. Jaloezieën met lamellen van 35 millimeter breed zijn de meest gangbare jaloezieën. Deze breedte past goed in allerlei type interieurs, van modern tot klassiek. Tot slot kunt u ook kiezen voor jaloezieën met lamellen van 50 millimeter breed. Tegenwoordig zijn deze brede lamellen erg populair. Ze geven uw houten jaloezieën op maat een extra luxe uitstraling. Ook deze jaloezieën passen in allerlei ruimtes en geven nét dat beetje extra pit aan uw interieur.

  Keuze uit koord of ladderband

  Als u online houten jaloezieën op maat bestelt, kunt u – naast de kleur en de breedte van de lamellen – aangeven of de jaloezieën wilt voorzien van een koord of ladderband. Zowel een koord als een ladderband zorgen ervoor dat uw jaloezieën niet gaan doorhangen. Het koord is van boven naar beneden door gaatjes in de lamellen geregen. Als u de jaloezieën sluit komt door deze gaatjes alsnog wat licht naar binnen. Bij een ladderband zit er aan beide kanten van de jaloezie een stoffen band, die van boven naar beneden loopt. Bij een ladderband zijn de gaatjes in de lamellen bedekt. Een koord zorgt voor een rustgevend effect en een ladderband geeft juist een decoratief effect. Om het speelse effect van een ladderband te versterken, kunt u er ook voor kiezen om de ladderband in een contrasterende kleur te bestellen. Zo combineert u bijvoorbeeld witte houten jaloezieën met een zwarte ladderband.

  Houten jaloezieën op maat gemaakt

  Bij Houtenjaloezieënfabriek worden alle houten jaloezieën op maat gemaakt. Allereerst kiest u natuurlijk een kleur die bij uw interieur past. Vervolgens kunt u zelf de breedte van de lamellen bepalen. Wanneer u de juiste breedte heeft gekozen, heeft u tijdens het bestelproces een aantal handige keuzemogelijkheden. U geeft online de gewenste afmetingen van de houten jaloezieën aan ons door. Zo ontvangt u de jaloezieën rechtstreeks vanuit de fabriek in het juiste formaat. U hoeft dus niet thuis nog aan de slag om ze op maat te snijden. Ook kunt u aangeven of de houten jaloezieën moeten worden voorzien van een koord, ladderband of zijgeleiding. Jaloezieën met koord geven een heel ander effect dan jaloezieën met ladderband. Met al deze opties stelt u zelf uw eigen, unieke houten jaloezieën samen die perfect aansluiten op uw raam én uw interieur. Zo weet u ook zeker dat u bij het monteren van de jaloezieën niet nog voor onaangename verrassing komt te staan.

  Als het goed is weet u nu alles over houten jaloezieën. Of u nu kiest voor zwarte, grijze of witte houten jaloezieën: u bent hoe dan ook verzekerd van een echte sfeermaker in uw interieur. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek dan voor meer informatie óf gratis stalen onze website.

  https://www.houtenjaloezieenfabriek.nl/

  Tags: , ,

 • Woning en Tuin 30.01.2018 Reacties uitgeschakeld voor Wat je moet weten over Marmoleum vloeren

  Je hebt net een nieuwe woning gekocht en je wilt een nieuwe vloer leggen die wel tegen een stootje kan. Of je bent op zoek naar een stevige en krasbestendige vloer voor een bedrijfspand. Dan is Marmoleum de vloer voor jou! Marmoleum is stijlvol, comfortabel én stevig. In dit artikel vertellen wij graag meer over Marmoleum.

  De eigenschappen van een Marmoleum vloer

  Marmoleum is een stevige vloer en wanneer je deze vloer vergelijkt met andere vloeren zoals een laminaatvloer, is Marmoleum toch een heel stuk praktischer. De vloer is niet alleen krasbestendig, maar kan ook nog eens tegen een stootje. Als je huisdieren hebt of hoge hakken draagt, is dit de perfecte vloer: Marmoleum kan er tegen! En krassen zijn nauwelijks zichtbaar. Het materiaal is ook antistatisch en trekt daardoor weinig stof en vuil aan. Hiermee is Marmoleum bovendien een allergiearme vloer die makkelijk schoon te houden is. Heb jij in de winter ook altijd koude voeten? Met Marmoleum heb je hier geen last meer van. De vloer neemt snel de warmte van de omgeving aan waardoor het heerlijk warm aanvoelt aan je voeten. Liever nog warmere voeten? Marmoleum is ook zeer geschikt voor vloerverwarming. Natuurlijk spelen duurzaamheid en milieuvriendelijke tegenwoordig ook een belangrijke rol. Gelukkig is Marmoleum is een van de meest milieuvriendelijk vloeren.

  Voordelen van een Marmoleum vloer

  Als je nog enige twijfel had over de aanschaf van een Marmoleum vloer, zal die twijfel bij dezen weggenomen worden. Een Marmoleum vloer is zowel geschikt voor in een woning als voor in een druk bezocht bedrijvenpand of school. Hieronder worden de voordelen van een Marmoleum vloer nog eens op een rijtje gezet:
  • Veel verschillende kleuren, structuren en formaten.

  • Beschikbaar in banen, tegels, stroken en marmoleum click.

  • Eenvoudig zelf te leggen.

  • Stevige vloer, krasbestendig en antistatisch.

  • Milieuvriendelijk.

  • Allergiearme vloer.

  • Geschikt voor vloerverwarming en de vloer neemt snel de warmte van de omgeving aan. 

  • Geschikt voor huisdieren en naaldhakken.

  Als je nou nog niet overtuigd bent! Marmoleum is helemaal van deze tijd en door de ruime keuze is er voor ieder wat wils. Als je de vloer vergelijkt met een andere vloer zoals een laminaatvloer of gietvloer, zul je al snel zien dat een Marmoleum vloer met kop en schouders boven andere vloeren uitsteekt.

  Hoe leg ik een marmoleum vloer?

  Voor het leggen van een Marmoleum vloer is een vlakke ondervloer nodig. Marmoleum Click heeft een geluidsabsorberende kurklaag met een Marmoleum toplaag. Hiermee is de ondervloer van de Click-variant al geïntegreerd in het product. Als je een andere soort Marmoleum kiest is de uitdaging iets groter om de vloer zelf te leggen, maar natuurlijk niet onmogelijk! Heb je geen ervaring? Dan is het belangrijk je goed in te lezen over het leggen van de vloer. Marmoleum stroken worden op de ondergrond gelijmd en eventueel worden nadien de naden aan elkaar gelast. Dit is belangrijk omdat Marmoleum niet goed tegen vocht kan. Het kan dus wel goed in vochtige ruimtes, maar zorg er dan voor dat de vloer door een professional wordt gelegd. Marmoleum wordt meestal op de volledige ondervloer vastgelijmd en vervolgens met een wals vastgehecht. Het is verstandig om de vloer minimaal 24 uur te laten rusten en acclimatiseren. De temperatuur moet minimaal 17 graden zijn om de vloer goed te laten hechten en rusten.

  Ben je op zoek naar een goede en mooie Marmoleum vloer? Wil je zelf een Marmoleum vloer gaan leggen of wil je hem laten leggen? Forbo Love Life heeft een uitgebreide collectie aan Marmoleum vloeren en kan je daarnaast uitstekend adviseren bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op met Forbo Love Life voor meer informatie.

  http://www.lovelife-forbo.nl/

  Tags: , ,

 • Woning en Tuin 15.11.2017 Reacties uitgeschakeld voor Specialist biedt meer dan alleen een spiegel op maat

  Met een spiegel op maat of andere glasproducten maak je jouw woning helemaal af. Wil je bijvoorbeeld de inrichting van je nieuwe woning afmaken? Of de huidige inrichting veranderen? Bij Glashandelonline.com vind je prachtige producten van glas, die leuk staan in woningen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht voor een glazen tafelblad, glazen keukenachterwand, een glazen legplank of glazen binnendeuren. Ook kun je een glazen spiegel op maat bij de specialist kopen. Omdat wij het glas op maat maken, bijvoorbeeld een prachtige spiegel, is het mogelijk het glas overal voor te gebruiken. Zo krijg je een unieke afwerking van jouw woning!

  Spiegel op maat voor in de woonkamer, badkamer of tuin

  Een specialist als Glashandelonline.com biedt een spiegel op maat voor ieder interieur. Iedereen kan zelf de maat en de vorm kiezen waardoor iedere smaak tot zijn recht komt. Zo heb je wellicht jouw woning klassiek ingericht, of juist modern. Een spiegel op maat maakt jouw inrichting dan helemaal compleet. Of je hem nu in de woonkamer, badkamer of tuin wilt hangen, de specialist denkt met je mee. Kies bijvoorbeeld voor een zilveren spiegel voor jouw moderne woonkamer, voor een bronzen spiegel voor jouw landelijke badkamer of voor een veiligheidsspiegel in jouw tuin. Waar vind je zo’n specialist? Bij Glashandelonline.com kun je alle diverse spiegels gemakkelijk aanschaffen.

  Advies over een spiegel op maat? De specialist staat voor je klaar

  Overweeg je een spiegel op maat te kopen voor je woning? Vraag dan om deskundig advies bij een specialist. Dit is zeker handig wanneer je bijvoorbeeld meer informatie wilt over de mogelijkheden. Zo kan een spiegel in verschillende vormen, maten en lijsten worden geleverd. Glashandelonline.nl, specialist in glasproducten, kan je telefonisch te woord staan. De mogelijkheden zijn eindeloos, en die kan de specialist in een gesprek prima met jou bespreken. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt en je nog jarenlang kunt genieten van jouw aankoop.

  Tags:

 • Woning en Tuin 09.11.2017 Reacties uitgeschakeld voor Zoekt u linnen gordijnen? Lees er alles over in deze blog

  Linnen gordijnen brengen sfeer aan in een ruimte. De natuurlijke uitstraling van linnen is een ware toevoeging op uw interieur. Linnen gordijnen zijn verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren. Van stijlvolle, luxueuze kleuren als antraciet of zwart, tot rustige, frisse kleuren als wit of peper & zout. Ook zijn ze geheel op maat te bestellen. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees dan zeker deze blog.

  Linnen: een stijlvol natuurproduct

  Linnen is een natuurproduct dat wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant. Vlas groeide eeuwenlang in Nederland, maar met de opkomst van katoen en synthetische stoffen wordt het product in Nederland steeds minder verbouwd. Een groot deel wordt nu in andere delen van Europa verbouwd. Ook wordt linnen op milieuvriendelijke wijze geproduceerd, waardoor het product erg duurzaam is. De stof linnen heeft nog meer bijzondere eigenschappen. Het materiaal is sterk en kleurvast. Bovendien kan de stof 20 procent van het eigen gewicht absorberen aan vocht, terwijl het fris en droog blijft aanvoelen. Natuurproducten zijn erg populair in hedendaagse interieurs. Daarom zijn linnen gordijnen ook een erg geliefde vorm van raambekleding. De grove structuur van linnen geeft de gordijnen een natuurlijke en luxueuze uitstraling. Wanneer u linnen gordijnen laat voeren worden ze een stuk voller. Dit benadrukt het stoere karakter van de gordijnen. Kortom, met linnen gordijnen brengt u absoluut sfeer aan in uw interieur.

  Linnen gordijnen op maat gemaakt

  Al onze linnen gordijnen worden gratis voor u op maat gemaakt. U kiest niet alleen het materiaal en de kleur, maar bepaalt ook zelf de afmetingen, de voering en de afwerking. Zo bent u verzekerd van linnen gordijnen die uitstekend aansluiten op uw raam én perfect passen bij uw interieur. Kiest u voor linnen, linnenlook of transparant? Wilt u de gordijnen gratis laten voeren? Hangt u de gordijnen aan een rail of roede of kiest u voor losse ringen of zeilringen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Om er voor te zorgen dat de gordijnen goed hangen, is het belangrijk om uw raam vooraf zorgvuldig op te meten. U meet de totale breedte, de totale hoogte en de breedte van het linker- en het rechter deel. Voor het meten van de hoogte moet u rekening houden met de ophangmethode. Bij rails, een roede of ingeslagen ringen meet u vanaf de bovenkant van de rail tot de vloer of vensterbank. Bij een roede met losse ringen meet u vanaf de onderkant van de grote ring tot de vloer of vensterbank.

  Reinigen van linnen gordijnen

  Omdat linnen een natuurproduct is, is de stof erg gevoelig voor krimp. Om die reden raden wij niet aan om linnen gordijnen zelf te reinigen. Ons advies is om linnen gordijnen professioneel te laten reinigen bij een stomerij. Kies hier voor ‘dry cleaning’ als reinigingsmethode. Bij dry cleaning wordt de stof namelijk gereinigd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van water. Op die manier is de kans op krimp vele malen kleiner. Linnen gordijnen en vouwgordijnen kunt u strijken op de hoogste temperatuur. Linnenlook en transparante gordijnen kunt u wél zelf reinigen. U wast deze gordijnen op een wolprogramma op maximaal 30 graden. Deze stoffen zijn kreukherstellend en hebben nagenoeg geen last van krimp. Als tip voor het wassen: vouw de haken van het gordijn naar elkaar toe. Doe hier vervolgens een panty of waszak omheen. Deze kunt u dichtknopen met een schoenveter. Zo kunt u de gordijnen eenvoudig wassen, zonder dat de haken uw wasmachine beschadigen.

  Linnen gordijnen zijn niet voor niets zo populair. De mogelijkheden zijn eindeloos en u bent verzekerd van een sfeervolle toevoeging op uw interieur. Linnen gordijnen maken het helemaal af. Bij Linnengordijnen bestelt u de gordijnen makkelijk en snel via onze webshop. Al onze gordijnen worden gratis gevoerd en op maat gemaakt. Ook kunt u bij ons terecht voor gratis advies. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u meer weten over onze inmeet- en montageservice? Neem dan vooral contact met ons op.

  https://www.linnengordijnenshop.nl/

  Tags:

 • Woning en Tuin 24.10.2017 Reacties uitgeschakeld voor Klassiek en modern: design meubels van B&B Italia

  Wanneer u op zoek bent naar design meubels bent u vast en zeker de prachtige design meubels van het bekende Italiaanse designmerk B&B Italia al tegengekomen. De design meubels van B&B Italia zien er niet alleen fantastisch uit, maar bieden u bovendien optimaal comfort. Heerlijk dineren aan een van de prachtige eettafels of lekker luieren in een van de heerlijke fauteuils of banken. Wij vertellen u in dit artikel graag alles over de unieke B&B Italia-collectie.

  Italiaanse design meubels

  Vanaf 1950 gingen Italiaanse design meubels een steeds belangrijkere rol spelen. Bekende designmerken zoals Cassina, Flos en B&B Italia hebben hieraan bijgedragen. Tegenwoordig loopt Italië nog steeds voorop als het gaat om het initiëren van nieuwe interieurtrends. Italiaanse design meubels onderscheiden zich doordat de meubels stijlvol, elegant en verfijnd zijn. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals natuursteen, marmer, leer, hout en staal. Maar bovenal is Italiaans design creatief en modern, waarbij het een brug slaat tussen het verleden, het heden en de toekomst. Dit zorgt er bovendien voor dat Italiaanse design meubels perfect in ieder interieur passen. Of u nou van klassiek of modern houdt. Neem bijvoorbeeld het prachtige Italiaanse merk B&B Italia. De designers van dit merk weten klassieke vormen perfect te combineren met moderne aspecten. Dit kunt u duidelijk terugzien in de meubels van B&B Italia. Neem bijvoorbeeld de unieke B&B Italia Husk fauteuil en de stijlvolle B&B Italia Charles bank.

  Bekende ontwerpers van B&B Italia

  B&B Italia heeft samengewerkt met diverse bekende designers. Van Antonio Citterio en Patricia Urquiola tot Zaha Hadid en Edward Barber. Een aantal voorbeeld van designers die hebben bijgedragen aan de prachtige, uiteenlopende collectie van B&B Italia. Antonio Citterio is een van de belangrijkste ontwerpers van B&B Italia. Kenmerkend voor het werk van Citterio is het feilloze gevoel voor modern, maar toch tijdloze design. In 1972 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op en in de loop der jaren heeft hij diverse iconische design meubels ontworpen voor het Italiaanse B&B Italia. Zo zijn onder andere de design banken Charles, Frank en Ray van de hand van deze bekende designer. Zoals ook duidelijk is terug te zien in zijn meubels voor B&B Italia zijn de design meubels van Antonio Citterio te herkennen aan de klassieke, strakke vormen. Tevens zijn de meubelen van zijn hand vaak uitgevoerd in wit of zwart.

  De geschiedenis van B&B Italia

  Zoals de naam al doet vermoeden, kent het merk haar oorsprong in Italië. Toen het bedrijf in 1966 werd opgericht door Cesare Cassina en Piero Ambrogio Busnelli werd het Cassina & Busnelli genoemd. Toen het succes zo groot werd, wilde Cesare Cassina zijn zakenpartner Busnelli uitkopen. Uiteindelijk liep dit anders: Busnelli kocht Cassina in 1973 uit en noemde het bedrijf B&B Italia. In de jaren die volgden, heeft B&B Italia flink aan de weg getimmerd. Door samenwerkingen met bekende designers als Antonio Citterio en Patricia Urquiola is het merk uitgegroeid tot een van de bekendste designmerken ter wereld. Maar ook dankzij de creativiteit en de technologische ontwikkelingen zijn B&B Italia en ‘Made in Italy’ zo bekend geworden. Onderzoek en ontwikkeling zijn altijd belangrijke strategische factoren gebleven door de eigen R&D afdeling. Deze afdeling gaat over de samenwerkingen met internationale designers en houdt zich bovendien bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten.

  Bent u op zoek naar mooie en comfortabele design meubels? Bekijk dan de B&B Italia-collectie eens. Een uitgebreide collectie van B&B Italia kunt u bekijken op de website van Novalis.O. Wilt u de design meubels liever in het echt bekijken? Bezoek dan onze ruime B&B Italia showroom in Oisterwijk. Dankzij de grote collectie kunt u hier perfect inspiratie opdoen. Vragen over bepaalde design meubels of benieuwd naar de verschillende uitvoeringen? Onze deskundige medewerkers helpen u graag.

  https://www.novalis-o.nl/

  Tags: , ,

 • Woning en Tuin 04.10.2017 Reacties uitgeschakeld voor Vinyl vloer kopen? Tips van een professional!

  Je hebt net een nieuwe woning gehuurd of gekocht en hebt besloten dat je een vinyl vloer wilt leggen. Maar welke kun je dan het beste kiezen? En is vinyl wel een goede keuze? Hieronder een aantal tips bij het kiezen van jouw ultieme vinyl vloer.

  Hoe moet je een vinyl vloer schoonmaken?

  Over het algemeen heeft een vinyl vloer weinig onderhoud nodig en is hij makkelijk schoon te maken. De meeste gezinnen met kinderen en huisdieren zijn het erover eens dat een vloer snel vies wordt en krast. Een vinyl vloer is daarom een prima uitkomst! De vloer is bestand tegen nattigheid en makkelijk schoon te maken doordat het vuil er nauwelijks vat op heeft. Je kan de vloer stofzuigen (roterende borstels uitzetten en zacht opzetstuk gebruiken) en dweilen. Reinigen met stoommachines is niet aan te raden.

  Wat is een vinyl vloer?

  Een vinyl vloer wordt ook wel novilon, of vinyl vloerbedekking genoemd. Het is een veerkrachtige en soepele vloer. Over het algemeen gaan deze vloeren lang mee en hebben ze weinig onderhoud nodig. Het leuke ervan is dat het in veel kleuren beschikbaar is en daarnaast ook nog in veel patronen. Dus voor ieder wat wils! Van warme houtkleuren tot moderne betonlook designs. Vinyl is het helemaal. Heb je vloerverwarming? Geen probleem! Vinyl vloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming.

  Hoe leg ik een vinyl vloer?

  Bij het leggen van een vinyl vloer zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Helemaal als je dit gaat doen in een grote ruimte waar andere ruimtes aan grenzen. Het is belangrijk om de vinyl vloer in verschillende ruimtes netjes op elkaar te laten aansluiten. Je kan een vinyl vloer laten leggen door professionals. Wil je het toch zelf proberen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Lees ten eerste de handleiding van de vinyl vloer goed door en volg de juiste stappen. Zorg daarnaast voor een geschikte ondervloer. Niet iedere ondervloer is in de juiste conditie om er een vinyl vloer overheen te kunnen leggen. Voor het beste resultaat moet de ondervloer gelijk en glad zijn. Er mogen geen gaten of deuken in zitten. Vul deze op voordat je de vloer gaat leggen. Bovendien moet de ondervloer vuil, vlek en vochtvrij zijn.

  Ben je op zoek naar een goede en mooie vinyl vloer? Wil je zelf een vinyl vloer gaan leggen of wil je hem laten leggen? Forbo Love Life heeft een uitgebreide collectie aan vinyl vloeren en kan je daarnaast uitstekend adviseren bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op met Forbo Love Life voor meer informatie.

  http://www.lovelife-forbo.nl/

  Tags: ,

Archief