Bedrijven opzoeken
Image default
Eten en drinken

Waarom je Spaanse producten gewoon moet proberen?

Toen wij voor het eerst naar Spanje gingen, kwamen we meestal niet verder dan de toeristengebieden waar je vaak niet meer kon krijgen dan een Frankfurter, bier en patat. En dat was toen best lekker.

Maar het was in Barcelona toen ik voor het eerst in aanraking kwam met die specifieke Spaanse producten waar dit artikel over gaat. Toen ik in die bewuste tijd in Barcelona was, kwam ik per abuis in zo’n soort bruin cafe, tv aan, zonnebloempitten op de grond en iedereen at kleine hapjes met een goed glas San Miquel bier. En soms moet je gewoon aanpassen.

Dus ook wij besteden een aantal hapjes en toch vooral toen, rijkelijk bier. Het eerst wat op tafel kwam was geroosterd brood, tomaten, knoflook, olijfolie en …..ham. En het bleek dat je het brood met tomaten en knoflook en olie moest insmeren en daar de ham op moest leggen. Gewoon weg goddelijk.

En toen een soort aardappeltaart, tortilla weet ik nu, fantastisch.

Er verschenen de meest geweldige Spaanse producten aan de lopende band op tafel en toen wist ik het zeker. Mijn liefde voor Spaans eten was een klinkklaar feit. Net zoals we toen en daar besloten om naar Spanje te verhuizen.

Als je zelf in Spanje woont, worden Spaanse producten natuurlijk de gewoonste zaak van de wereld. Immers ze staan nu bijna dagelijks op tafel of op de tafel van ons locale cafe waar we graag vertoeven. Het is de Spaanse gastvrijheid waarvan je kunt genieten om helemaal tot rust te komen.

Minder rust geeft het ons als we weer naar Nederland moeten voor bijzondere gelegenheden. En altijd valt het ons op hoe lang we moeten zoeken naar dat typisch stukje Spanje. Veel is er niet te krijgen en juist daarom bedachten we dat wanneer we een stukje Spanje in Nederland kunnen brengen , iedereen dat speciale moment kan hebben, wat wij toen hadden. Genieten met mensen om je heen waar je van kunt genieten net zoals die typische Spaanse Lekkernijen.

 

Dit resulteerde in onze webwinkel en groothandel waarin we Spanje naar Nederland brengen met typische Spaanse lekkernijen en Spaanse producten.

 

Welke typische Spaanse Producten kun je bij ons verwachten?

 

Jamon Iberico

Het meest geweldige export product van Spanje. De Jamon Iberico die je al doet watertanden als je er aan denkt. Zeker de Pata Negra is geweldig en zacht van smaak.

 

Machego Kaas

De typische geitenkaas van Spanje die voldoet aan strenge kwaliteitseisen en niet zomaar Manchego mag worden genoemd, Alle Manchego kazen voldoen bij ons aan die strenge eisen.

 

Churros

Oliebollen bij ons, Churros in Spanje. Alleen churros worden het gehele jaar doorgegeten. Dus ook gewoon bij ons te bestellen.

 

En natuurlijk

  • Olijfolie
  • Chorizo
  • Chocolade
  • Turon

 

Dus zoals je kan merken is Spanje een stukje dichterbij gekomen. Geniet! en kijk snel op www.spanjenl.nl

http://www.spanjenl.nl