Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Waarom ik gekozen heb voor persoonsalarmering

Ik ben als monteur van hoogspanningsleidingen vaak op afgelegen locaties aan het werk en vanwege de risico’s is er door mijn werkgever gekozen voor persoonsalarmering in geval van nood. Vanuit een oplossing van Secure2Go voor persoonsalarmering heb ik altijd een zogenaamde noodknop bij de hand die draadloos alarm kan slaan op verschillende manieren. Mocht ik of een collega in een situatie komen waardoor onze veiligheid in gevaar komt en hulp direct noodzakelijk is dan kan dit met 1 druk op een knop in gang worden gezet. Naast een Teamalarm van onderlinge medewerkers wordt er onmiddellijk een bericht naar de alarmcentrale gestuurd die direct op basis van gps-informatie onze locatie kunnen uitpeilen. Ook kan er direct meegeluisterd worden en eventueel ondersteuning worden gegeven.

Complexe apparatuur of niet?

De apparatuur die je altijd op je werkplek gebruikt is eigenlijk snel en eenvoudig mee te nemen en compact en simpel te gebruiken. Na een simpele instructie is het een hufter proof systeem die met 1 druk op een knop in werking kan worden gesteld. Wel een erg veilig idee dus dat er altijd op elk gewenst moment ingegrepen kan worden bij een onveilige situatie. Maar het is natuurlijk niet zo dat je door een mobiele noodknop minder voorzichtig kunt zijn in het uitvoeren van het werk. Het voorkomen van gevaarlijke situaties is natuurlijk erg belangrijk en zal ook altijd in mijn functie centraal blijven staan. Het afwerken van alle procedurele veiligheidsprotocollen is gewoon een must.

Welk systeem nodig?

Wanneer je ook in een werksituatie werkzaam bent waar gevaar en dus snelle hulp noodzakelijk is dan is een noodknop zeker een goede aanbeveling. Neem gerust eens een kijkje bij Secure2Go naar de oplossingen die er momenteel zijn en wellicht kan uw werkgever ook zorgen voor een slimme oplossing voor meer veiligheid op uw werkplek.

 

 

Gerelateerde artikelen

Lef tonen in (vrouwelijk) leiderschap

Lunch catering – zelf doen of uitbesteden?

Elektrische boilers van 200 liter of meer… ze bestaan!