• Verbouwen 24.06.2019 Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het gebruik van contactlijm

  Zorg bij gebruik van de lijm eerst dat de beide oppervlakten goed schoon, droog en vetvrij zijn. De lijm moet vervolgens in een dun laagje aangebracht worden op beide te verlijmen oppervlakten. Deze laat je heel even drogen waardoor de oplosmiddelen oplossen en dan kunnen de oppervlakten tegen elkaar gedrukt worden. Voor een maximaal resultaat wordt aangeraden om minimaal 30 minuten druk te houden op deze oppervlakten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een klem. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de lijm pas na 24 uur volledig uitgehard is. Maximale belasting op de te lijmen oppervlakten is dan ook na 24 uur volledig zeker. 

  Contactlijm is een lijm die te gebruiken is om allerlei oppervlakten aan elkaar te verbinden. Het valt onder de lijmsoorten die elastisch blijven (thermoplasten). Over het algemeen bestaat contactlijm uit een mengsel van nafta (aardolie), cyclohexaan en butanon (methylethylketon – MEK). De lijm kan voor eigenlijk alles gebruikt worden, zowel binnen als buiten. Let op dat wanneer de lijmverbinding niet volledig correct is aangebracht,de lagen los kunnen laten onder invloed van weersomstandigheden als veel regen. 
  Contactlijm is gemakkelijk in gebruik en door iedereen toe te passen. Doordat de contactlijm op beide te verlijmen oppervlakten aangebracht wordt, is de lijm verbinding optimaal en zal het een beter resultaat opleveren als andere lijmsoorten. 

  Voor de lijm gebruikt wordt, zijn er een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Zo moeten de te lijmen oppervlakten schoon, droog en vet vrij zijn en is het voor een optimale werking belangrijk dat de oppervlakten en de lijm op kamertemperatuur zijn. Onder de 10 graden Celsius kan de lijm niet goed hechten dus zorg dat de temperatuur vooral niet onder de 10 graden Celsius is!

  Wanneer de lijm op andere materialen of kleding komt, moet deze direct verwijdert worden met aceton. Wanneer dit direct verwijdert wordt, zal er niets van te zien blijven. De lijm is na het verharden alleen nog maar te verwijderen met een afbijtmiddel op basis van aceton waar niet ieder materiaal tegen kan.

  https://www.spuitlijmconcurrent.nl/contactlijm/
 • Verbouwen 18.01.2018 Reacties uitgeschakeld voor Inspirerende showroom rolluiken in Zwolle, provincie Overijssel

  Het aanschaffen van rolluiken in uw woning nabij Zwolle in Overijssel kent vele voordelen. Maar wat zijn die voordelen? Rolluiken werken inbraakwerend en isolerend. Maar woont u bijvoorbeeld aan een weg of een wandel-of fietspad waar dagelijks veel mensen voorbijkomen en wilt u wat privacy? U kunt de rolluiken geheel naar wens instellen. Wilt u nog wat daglicht door laten schemeren of helemaal dicht? De keuze is aan u. Naast dat rolluiken in uw woning in Overijssel als een plaats zoals Zwolle zorgen voor warme winters en er dus energie bespaard wordt, werkt het ook geluidswerend. Deze rolluiken vindt u natuurlijk bij Ambiance Zonwering. Kom langs bij één van de 40 vestigingen en vind de rolluiken waar u al zo lang naar op zoek bent.

  Rolluiken voor uw dakraam in Zwolle, bijvoorbeeld Overijssel

  Heeft uw woning een dakraam? Dan zal het in de zomer zeker wel heel warm zijn en in de winter te koud? En dat is geen pretje! Gelukkig heeft de specialist hier een oplossing voor bedacht. Rolluiken! De rolluiken voor uw dakraam in de omgeving van Zwolle, Overijssel zijn 100% verduisterend en geluidswerend. Het dakraamrolluik zorgt voor extra comfort en draagt bij aan een betere nachtrust. Oftewel, een echte win-winsituatie. Daarnaast is het mogelijk om voor elektrische bediening te kiezen en ervaar nog meer gemak. Wilt u een keer uitslapen op een zondag? Bestuur de rolluiken vanuit bed of waar dan ook. En wist u dat de rolluiken worden voorzien van een geïntegreerd zonnepaneel? Hierdoor is het zelfs mogelijk om het rolluik op lastige of onmogelijke plekken aan te sluiten zonder lichtnet.

  Hoogwaardige rolluiken bij de specialist in omgeving Zwolle in Overijssel

  Wanneer u kiest voor rolluiken van de specialist in Zwolle, Overijssel, bent u er zeker van dat deze van hoogwaardige kwaliteit zijn en dus lang meegaan. Daarom schaft u de rolluiken aan bij Ambiance Zonwering. Met ruim 40 vestigingen door heel Nederland, vindt u gegarandeerd de rolluiken waar u naar op zoek bent bij u in Overijssel, bijvoorbeeld Zwolle. Heeft u de rolluiken gevonden? Dan komen de monteurs deze natuurlijk installeren. Uiteraard zorgen zij ervoor dat de ruimte netjes wordt achtergelaten. Kunt u wel wat advies gebruiken over bijvoorbeeld de lichtinval, sfeer of montage? De monteurs van Ambiance voorzien u graag van professioneel en persoonlijk advies zodat u alleen nog maar hoeft te genieten van uw nieuwe rolluiken.

  Tags: ,

 • Verbouwen 03.11.2017 Reacties uitgeschakeld voor Laat funderingsherstel in Amsterdam uitvoeren door een bedrijf met decennialange ervaring

  Een bedrijf met decennialange ervaring. Dat kunt u verwachten van Brouwer & Kok.  Funderingsherstel van woningen of gebouwen in de omgeving van Amsterdam moet natuurlijk op de juiste wijze gebeuren. Alleen dan kan veiligheid en kwaliteit gegarandeerd worden. Daarvoor kunt u dan ook het beste de hulp inschakelen van een echte specialist op dit gebied. Een voorbeeld daarvan is Brouwer & Kok. Deze specialist biedt u decennialange ervaring op het gebied van funderingsherstel in de omgeving van Amsterdam. Met een scherp oog voor de mogelijkheden en voor details, kan de specialist u altijd de juiste kwaliteit leveren en u verzekeren van goed herstel. Zo kunt u weer veilig én met een gerust hart verblijven in uw woning of op kantoor.

  Naast restauratie, zoals funderingsherstel in Amsterdam, ook verbouwing of uitbreiding mogelijk

  Een bedrijf die uw project van A tot Z op zicht neemt. U wordt op vele gebieden professioneel geholpen en werkt met een vaste partij. Kiest u ervoor uw woning of pand geheel laten restaureren door een specialist? Wilt u bijvoorbeeld met funderingsherstel uw woning of bedrijfspand in de omgeving van Amsterdam geheel laten opknappen? Dan kan de woning of het pand er weer even tegenaan. Toch kunt u er ook voor kiezen om naast funderingsherstel uw woning of pand in de omgeving van Amsterdam ook te laten verbouwen of uitbreiden. Hoe fijn is het als u dit alles op één adres kunt doen? Dat kan wanneer u een specialist als Brouwer & Kok inschakelt. Omdat de specialist al jaren verschillende werkzaamheden uitvoert, kan de specialist gemakkelijk renovatie of restauratie én verbouwing of uitbreiding tegelijk voor u regelen.

  Woningbouw én renovatie (funderingsherstel): de specialist in omgeving Amsterdam regelt het!

  Zowel de bouw als verbouw kunt u het beste aan een ervaren bureau overlaten. Een bedrijf zoals Brouwer & Kok heeft tot op heden diverse projecten uitgevoerd. Bij een specialist als Brouwer & Kok kunt u niet alleen terecht voor funderingsherstel van gebouwen en woningen in de omgeving van Amsterdam. De specialist staat ook voor u klaar bij een diversiteit aan andere werkzaamheden. Zo kunt u onder andere de specialist inschakelen als hoofdconstructeur bij woningbouw en utiliteitsbouw. De specialist kan dan gemakkelijk uw eigen nieuwbouwwoning, villa of boerderij ontwerpen en bouwen. Maar ook bij de bouw van scholen, winkelpanden, sporthallen en bedrijfspanden staat de specialist voor u klaar als hoofdconstructeur. Of u nu funderingsherstel van gebouwen en woningen in de omgeving van Amsterdam wilt laten realiseren, of u een nieuwe woning of pand wilt laten bouwen: bij de specialist bent u te allen tijde aan het juiste adres.

   

  Tags:

 • Verbouwen 25.09.2017 Reacties uitgeschakeld voor Laat uw garagedeuren of bedrijfsdeuren op maat maken!

  Als u garagedeuren wil laten plaatsen in uw woning, is het handig als deze perfect op maat worden gemaakt. Dit is ook prettig wanneer u bedrijfsdeuren laat plaatsen. Hierbij is het natuurlijk ook voornaam dat de garagedeuren of bedrijfsdeuren die u laat plaatsen perfect passen bij de rest van uw persoonlijke smaak en bij de rest van uw huis. AB Techniek Garagedeuren is specialist op het gebied van garagedeuren en bedrijfsdeuren en kunt u er dan ook op rekenen dat uw deuren speciaal voor u op maat worden gemaakt, maar ook dat u keuze heeft uit een breed scala aan garagedeuren.

  Zelf aan de slag met de reparatie van uw garagedeuren

  Wanneer u zelf handig bent, kunt u waarschijnlijk ook wel een klein defect aan uw garagedeuren verhelpen. Dat is handig, want zo hoeft u geen dure reparateur in te huren. Wél is het van belang om met de goede materialen en onderdelen te werken. Door hiervoor naar de specialist op het gebied van garagedeuren en bedrijfsdeuren te gaan, weet u zeker dat het goed zit met de onderdelen die u gebruikt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor een bestaande kanteldeur wielen, veren of grepen per stuk bestellen. De specialist zorgt ervoor dat u al uw benodigde onderdelen voor het repareren van garagedeuren tijdig in huis heeft.

  Regelmatig onderhoud aan uw bedrijfsdeuren voorkomt defecten

  Wanneer uw bedrijfsdeuren heeft, weet u dat hierdoor veel wordt verplaatst. Daarom is het ook erg vervelend als een van deze deuren kapot gaat. Zo kunnen de werkzaamheden binnen uw bedrijf vertragen of zelfs helemaal stilvallen. Gelukkig is er een manier om dit in de meeste gevallen te voorkomen, namelijk: regelmatig onderhoud. U kunt hiervoor een serviceovereenkomst aangaan met een specialist op het gebied van garagedeuren en bedrijfsdeuren. Dit heeft flink wat voordelen. Zo zorgt preventief onderhoud ervoor dat uw bedrijfsdeuren niet defect gaan waardoor er geen onderbreking van uw bedrijfsprocessen ontstaat. Zeker niet onbelangrijk, regelmatig onderhoud aan uw bedrijfsdeuren zorgt ook dat u veiliger kunt werken. Veiligheid tijdens het werk is dan ook erg voornaam.

  Tags: ,

Archief