• Verbouwen 26.04.2021 Reacties uitgeschakeld voor Boilers van 200 liter of meer…

  Boilers van 200 liter of meer…

  Wanneer een elektrische boiler, soms ook electrische boiler genoemd, van 5 tot 150 liter niet meer voldoende is, is er een buitencategorie boilers vanaf 200 liter tot wel 5000 liter verkrijgbaar. Maar wanneer heb je nu welke inhoud boiler nodig en waarom zou deze dan 200 liter of meer moeten zijn? Hier zijn verschillende factoren belangrijk en die hebben wij even op een rijtje gezet.

   

   

  De beschikbare ruimte

  Allereerst is het belangrijk om te weten of er wel genoeg ruimte is voor een 200 + liter boiler. De 200+ liter boilers bij elektrischeboiler.eu zijn allemaal makkelijk te plaatsen op de grond. De boiler hoeft dus niet aan de muur te hangen en is te verstellen met de bijgeleverde pootjes.
  Meten is weten, kijk dus goed of zo’n grote boiler gaat passen.

   

  De juiste inhoud boiler

  Wat is behalve de beschikbare ruimte eigenlijk nog véél belangrijker? Precies, de inhoud van de boiler. Een boiler heeft een inhoud en die moet exact worden afgestemd met de behoefte warm water maar hoe kom je er nu achter welke boiler je moet bestellen? Hieronder vind je een link naar een handige calculator:

   

  https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

   

  Vooral bij het gebruik van één of meerdere stortdouches en/of een bad is een boiler van 200+ liter beslist geen overbodige luxe. Ook als er meer dan 1 douche tegelijk wordt gebruikt of er vaak vlak na elkaar wordt gedouched door meerdere personen zal een 200+ liter boiler zeker uitkomst bieden.

   

  Het vermogen van de boiler

  Op de laastste plaats is bij de meeste 200+ liter elektrische boilers het verwarmingselement aan te passen. Standaard zullen deze boilers worden geleverd met een 2 of 3 kW verwarmingselement wat in de meeste gevallen wel voldoende zal zijn. Maar indien er meer vermogen nodig is kan er een element van 4,5 / 6 / of 9 kW worden geplaatst maar dan is er wel een krachtstroom aansluiting nodig.

  Voor meer informatie over deze, maar ook vele andere elektrische boilers en elektrische cv’s kan je kijken op deze overzichtelijke website; elektrischeboiler.eu

  https://elektrischeboiler.eu/elektrische-boilers-vanaf-200-liter

  Tags: , , , , , ,

 • Verbouwen 05.03.2021 Reacties uitgeschakeld voor Maak jij al gebruik van de veiligheidsladder in jouw bedrijf?

  Een veiligere werkomgeving wordt steeds belangrijker voor iedere organisatie. Zo laat je zien dat je als bedrijf vooruitstrevend bent, proactief handelt en het beste voor hebt met je medewerkers. Ook belangrijk, opdrachtgevers van de organisatie kunnen ook een bepaalde treden gaan ‘eisen’ om een samenwerking aan te blijven gaan. Vaak zie je dit terugkomen bij een tenderaanvraag.

  Wat is de veiligheidsladder?

  Wat is de veiligheidsladder?

  De veiligheidsladder, ook wel Safety Culture Ladder genoemd is een methode om beoordelingen te doen om het bewustzijn van de veiligheid op de werkvloer in te meten. Dit beslaat de domeinen gedrag en cultuur. Voornamelijk wordt vaak op de veiligheid(scultuur) wordt de nadruk gelegd. De veiligheidsladder/ Safety Culture Ladder is bedoeld om bedrijven en leveranciers te stimuleren om veiliger te werken. Elk bewustzijnsniveau is gekoppeld aan een trede op de veiligheidsladder.

  Waarom zou je kiezen voor de veiligheidsladder?

  Dergelijke (branche)organisaties zullen in 2022 verplichten om minimaal trede twee in aanbestedingen te hanteren. Vanaf 2024 zal minimaal trede drie worden verwacht. Dit geldt momenteel vooral nog voor de aannemers en onderaannemers, maar de verwachting is dat dit ook breder wordt uitgedragen.

  De vijf treden

  De Safety culture ladder is opgebouwd uit in totaal vijf treden.

  Trede 1, de pathalogische trede.
  In dit type organisaties leeft de verbeelding: ‘Bij ons gaat nooit wat mis’. Wij leveren prima kwaliteit en waarom zouden we dan energie besteden aan preventie terwijl er nooit wat gebeurt. Er zijn bij dit type bedrijven dan ook geen of weinig investeringen i veiligheidsgedrag.

  Trede 2, de reactieve trede
  Indien er iets is mis gegaan, heeft de organisatie het idee van oops, nu is het tijd om herhaling te voorkomen. Er wordt hierin reactief gehandeld met het idee van: ‘Wij doen het al jaren zo’. Veranderingen zijn hier vaak tijdelijk in plaats van voor de lange termijn.

  Trede 3, de berekenende trede
  De organisatie heeft de veiligheidsregels onder de loep genomen en wederom in kaart gebracht. De organisatie stelt zich kwetsbaar op. Er wordt al voorzichtig nagedacht over wat de veiligheidsladder kan opleveren. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met een RI&E instrument.

  Trede 4, de proactieve trede
  De veiligheid heeft in dit type organisaties een hoge prioriteit. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in verbetering en ontwikkeling van het veiligheidsbewustzijn. Er worden initiatieven genomen en gekeken naar de lange termijn.

  Trede 5, de vooruitstrevende trede
  De veiligheid is geïntegreerd en gewaarborgd in alle processen en in de gehele organisatie. Het veiligheidsbewust zijn is onderdeel van de dagelijkse taken. Een dynamische RI&E is hier vaak één van de onderdelen die worden gebruikt in de organisatie. De veiligheidsladder is nog niet verplicht, maar wel een welkome aanvulling.

  https://www.raatwerk.nl

  Tags: , , , , ,

 • Verbouwen 24.06.2019 Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het gebruik van contactlijm

  Zorg bij gebruik van de lijm eerst dat de beide oppervlakten goed schoon, droog en vetvrij zijn. De lijm moet vervolgens in een dun laagje aangebracht worden op beide te verlijmen oppervlakten. Deze laat je heel even drogen waardoor de oplosmiddelen oplossen en dan kunnen de oppervlakten tegen elkaar gedrukt worden. Voor een maximaal resultaat wordt aangeraden om minimaal 30 minuten druk te houden op deze oppervlakten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een klem. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de lijm pas na 24 uur volledig uitgehard is. Maximale belasting op de te lijmen oppervlakten is dan ook na 24 uur volledig zeker. 

  Contactlijm is een lijm die te gebruiken is om allerlei oppervlakten aan elkaar te verbinden. Het valt onder de lijmsoorten die elastisch blijven (thermoplasten). Over het algemeen bestaat contactlijm uit een mengsel van nafta (aardolie), cyclohexaan en butanon (methylethylketon – MEK). De lijm kan voor eigenlijk alles gebruikt worden, zowel binnen als buiten. Let op dat wanneer de lijmverbinding niet volledig correct is aangebracht,de lagen los kunnen laten onder invloed van weersomstandigheden als veel regen. 
  Contactlijm is gemakkelijk in gebruik en door iedereen toe te passen. Doordat de contactlijm op beide te verlijmen oppervlakten aangebracht wordt, is de lijm verbinding optimaal en zal het een beter resultaat opleveren als andere lijmsoorten. 

  Voor de lijm gebruikt wordt, zijn er een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Zo moeten de te lijmen oppervlakten schoon, droog en vet vrij zijn en is het voor een optimale werking belangrijk dat de oppervlakten en de lijm op kamertemperatuur zijn. Onder de 10 graden Celsius kan de lijm niet goed hechten dus zorg dat de temperatuur vooral niet onder de 10 graden Celsius is!

  Wanneer de lijm op andere materialen of kleding komt, moet deze direct verwijdert worden met aceton. Wanneer dit direct verwijdert wordt, zal er niets van te zien blijven. De lijm is na het verharden alleen nog maar te verwijderen met een afbijtmiddel op basis van aceton waar niet ieder materiaal tegen kan.

  https://www.spuitlijmconcurrent.nl/contactlijm/

Archief