Bedrijven opzoeken
Image default
Bedrijven

Internet of Things

IOTA is een cryptocurrency welke gebouwd is op het Tangle protocol en kan worden gebruikt voor het IoT ecosysteem. De technologie is ontworpen om een veilig en decentraal financieel ecosysteem te maken voor het Internet of Things.

IOTA: valuta voor Internet of Things economieIoT, ofwel het Internet der Dingen, refereert aan een situatie die ontstaan wanneer allerlei soorten apparaten over een netwerkconnectie (internet) gaan beschikken zodat deze apparaten onderling data kunnen uitwisselen. Als voorbeeld kunt u hierbij denken aan een koelkast die automatisch melk bestelt wanneer de voorraad bijna op is, maar in praktijk zullen er nog heel veel toepassingen komen voor IoT.

IOTA is een technologie die kan helpen om te verifiëren dat kopen? Zo werkt het! welke wordt uitgewisseld tussen apparaten, altijd correct is en niet kan worden gemanipuleerd. Dit heeft dan vooral betrekking op het uitvoeren van financiële transacties. Immers, om terug te komen op het eerdere voorbeeld, wanneer een koelkast een pak melk bestelt is het wel belangrijk om zeker te stellen dat de betaling ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd en bij de juiste partij terecht komt.

Naast data integriteit zijn ook kosten, schaalbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid belangrijke factoren voor het succes van een IoT netwerk. Aan al deze belangrijke criteria kan IOTA voldoen dankzij Tangle.

 

Gerelateerde artikelen

Persoonlijke groei door een sales training

Een cable cubby in diverse uitvoeringen laten inbouwen

Waar ga je heen met je spandoek?