• Financieel 25.01.2017 Reacties uitgeschakeld voor Beleggen

  De kosten van beleggen 

  Als je besluit om te gaan beleggen, wil je natuurlijk zoveel mogelijk zekerheid proberen in te bouwen. Immers, de resultaten van je beleggingen zijn altijd onzeker. Wat je echter wel eenvoudig kunt beïnvloeden zijn de kosten die je moet maken om te kunnen beleggen. En die kosten hebben uiteindelijk een behoorlijk grote invloed op je rendement op langere termijn. De diverse aanbieders van beleggingsrekeningen brengen doorgaans twee soorten kosten in rekening.

   

  Transactiekosten en beheerkosten

   

  In de eerste plaats zijn er de transactiekosten. Elke keer dat je besluit om een aandeel te kopen of te verkopen, betaal je transactiekosten. Dit is een vast bedrag per keer, dus ongeacht of het om één aandeel of een hele stapel gaat. Dus hoe actiever je bent, des te hoger deze kosten uit zullen vallen. En daarnaast betaal je ook nog beheerkosten. Deze worden berekend als een percentage van je totale, jaarlijkse saldo. Dit percentage ligt doorgaans tussen de één en drie procent. Als je een hoog saldo hebt, maar niet heel veel handelt, kan de hoogte van dit percentage dus grote invloed hebben op je rendement.

   

  Doe het zelf en bespaar

  Je kunt tegenwoordig ook heel gemakkelijk zelf beleggen via internet. Dit wordt de laatste jaren snel populairder. Die toenemende populariteit is vooral te danken aan het feit dat de kosten relatief laag zijn, terwijl je mogelijkheden vrijwel onbegrensd zijn. Als je via internet een beleggingsrekening opent, kun je voor een paar euro per transactie in heel veel landen zelf je aandelen kopen en verkopen. Als je een beleggingsfonds of een vermogensbeheerder je geld voor je laat beleggen, heb je zelf geen invloed op de keuze van je aandelen. En ze rekenen je zoals gezegd beheerkosten tot wel drie procent. Dat kun je dus besparen door het zelf te doen.

 • Financieel 27.08.2015 Reacties uitgeschakeld voor incasso no cure no pay

  Incasso no cure no pay

  Actief zijn zijn ze overal, die ondernemers.  In de bouwsector, de horeca, de financiële dienstverlening, enzovoort. Soms komt het bedrijf dan voort uit de familie. Een familiebedrijf noemen ze dat .  De meeste van deze ondernemingen bestaan dan al decennia lang.  Soms komen dergelijke bedrijven   in gevaar door economische ontwikkelingen. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland daarna failliet zijn gegaan. De volgende generaties zijn daarna doorgaans niet meer bereid om de onderneming over te nemen. Door de economische crisis kwamen vervolgens ook veel MKB’ers in de problemen. De betalingstermijn van de facturen wordt daarna steeds maar langer opgerekt. Faillissementen onder deze bedrijven zijn dan vaak het direct gevolg. Overgaan tot Incasso no cure no pay wordt daarna tegenwoordig ook veel gedaan.Krediet is niet meer nodig of in ieder geval minder.

  Een failliete debiteur kan niets meer betalen. 

  Als eerste worden vervolgens betaald deze die het hardst achter hun factuur aan gaan.

  De meeste incassobureaus werken dan No Cure No Pay.  Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen vervolgens ook niets verschuldigd.

  Kleine nota’s kunnen daarna ook gewoon aangeboden worden. Dossierkosten worden daarna bijna nooit meer in rekening gebracht.

  Een procedure bij de rechter is daarna ook mogelijk als de debiteur  alsnog niet betaalt.  Een betaling kan daarop op die manier wellicht geforceerd worden. Met het vonnis kan daarna beslag gelegd worden.  Een dergelijke procedure is echter wel erg kostbaar tegenwoordig.

  Wanneer debiteur niet vervolgens meer op het opgegeven adres woonachtig is. Dan doet het incassokantoor onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor dan niets extra’s berekend.

  Je kan ook je gehele debiteurenbeheer aan Een gerechtsdeurwaarder uitbesteden. Een laatste aanmaning naar de debiteur  laten versturen bijvoorbeeld.  De kosten variëren per incassobureau.

  Een openstaande nota ter Incasso no cure no pay aanbieden.

  Wanneer de MKB’er zijn keus heeft gemaakt. Dat hij zijn rekening daarna gaat laten incasseren. De bon moet daarop naar het incassobureau gebracht worden. Een goed incassobureau zorgt er voor dat dit vervolgens via de website kan. Online moeten vervolgens gegevens ingevuld worden. De factuurgegevens moeten vervolgens ook worden ingevuld. Bij binnenkomst gaat de incassospecialist er dan snel mee de slag. Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur betalen. Wettelijke eisen bepalen daarna hoeveel er in rekening gebracht mag worden. Als debiteur de nota vervolgens betaalt. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Maar betaalt de schuldenaar  daarna niet? Dan bestaat de mogelijkheid om de schuldenaar  via de rechter aan te pakken. Dat kan vervolgens duur uitpakken. Dus dit moet altijd dan goed overwogen worden.

  http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html

  Tags:

 • Financieel 08.07.2015 Reacties uitgeschakeld voor Snel en eenvoudig je salarisadministratie op orde

  Niet veel werkgevers zijn fan van het maken van salarisberekingen en het uitvoeren van andere ingewikkelde en tijdrovende financiële processen. Het is natuurlijk bovendien specialistisch werk dat de nodige ervaring vereist en dat heeft u misschien niet altijd in huis. Een fout ligt dan snel op de loer en dat is natuurlijk heel vervelend.

   

  Misschien dat het in zo’n geval de moeite loont om eens de overweging te maken of je je salarisadministratie niet beter uit handen kunt geven. Een salarisservice kan voor allerlei soorten bedrijven echt een uitkomst zijn, zeker als u zich ervan wilt verzekeren dat de salarisadministratie van uw bedrijf zorgvuldig en zo foutloos mogelijk wordt uitgevoerd.

   

  Om dit te kunnen doen, wordt er gebruik gemaakt van speciale salarissoftware. Deze software wordt ingezet om te zorgen dat handmatige fouten zoveel mogelijk worden voorkomen en om u ervan te verzekeren dat uw verzoeken altijd binnen 24 uur worden uitgevoerd. Bovendien maakt het ook dat de administratie altijd beschikbaar is voor inzage, ook wanneer het buiten kantoortijden is. Dat geldt niet alleen voor u als werkgever maar ook voor uw werknemers. Zij kunnen namelijk ook wanneer zij dat willen, hun gegevens inzien en eenvoudig documenten zoals loonstroken en jaaropgaven downloaden.

   

  Er zijn verschillende pakketten beschikbaar met verschillende diensten en hoeveelheden, waardoor er altijd wel een geschikt pakket voor u en uw bedrijf tussen zit. Het gebruik van software zal een groot aantal fouten voorkomen en bovendien ervoor zorgen dat er een overzichtelijke administratie wordt aangelegd, waarin u altijd inzage heeft. Deze administratie is uiteraard ook handig wanneer u weer toe bent aan de belastingaangifte. Een paar klikken op de knop doen dan de truc. De financiële gegevens kunnen bovendien worden aangevuld met andere personeelsinformatie. Dit zorgt er dan ook nog eens voor dat u eigenlijk geen andere administratie meer nodig heeft en alles zeer handig op een plek heeft.

  http://www.cbbs.nl

  Tags: , , , , , , , , ,

Archief