• Dienstverlening 02.06.2020 Reacties uitgeschakeld voor De beste catering in Apeldoorn. Waarop moet u letten?

  Honderd procent garantie op een topfeest!

  Staat er bij u thuis in Apeldoorn een feestje op de planning? Of heeft u plannen om het jubileum van uw Apeldoornse bedrijf te vieren? Kies dan voor een fraai feest met catering in Apeldoorn. Feesten organiseren is iets dat u aan professionals moet overlaten, als u 100 procent garantie op een topfeest wilt hebben. Zeker als u voor een goed feest met lekker eten en drinken gaat, is het inschakelen van een ervaren bedrijf voor het regelen van de catering in Apeldoorn aan te raden. Maar hoe zit dit eigenlijk? Wat maakt een goed cateringbedrijf onmisbaar voor een geslaagd feest?

  Professionele catering in Apeldoorn ontzorgt u volledig

  ‘Waar is dat feestje, hier is dat feestje!’ De kreet is welbekend, maar organisatoren van leuke feesten missen het feestgewoel vaak zelf. Ze zijn immers drukken met alles in goede banen leiden en willen alle gasten van voldoende eten en drinken voorzien. Als u ook in deze valkuil trapt, beleeft u een wel een feest maar bent u de hele avond in de weer. Zonder dat u zelf écht van het feest mee te kunnen genieten. Bel daarom een goed bekendstaande catering in Apeldoorn om u dit soort werk uit handen te laten nemen. Want ook u heeft recht op een feestje, zeker als u er zelf (volop) in geïnvesteerd heeft.

  Veel keuze aan menu’s, hapjes en dranksoorten

  Veel cateraars in en rond Apeldoorn hebben een uitgebreid menu. Ze hebben qua soorten eten en drank voor elk wat wils. Of u nu een lopend buffet met wilt organiseren met saté, vis, biefstukken, gehaktballen of snacks, of gaat voor Italiaanse pasta: het is allemaal mogelijk bij een professioneel cateringbedrijf. Neem nu contact op met een lokaal bedrijf voor een goed georganiseerde catering in Apeldoorn op uw feest!

 • Dienstverlening 24.04.2020 Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies je een outplacementbedrijf?

  Het doel van elk outplacementbedrijf is om voor jou een nieuwe baan te vinden.

  Als je goed kiest, biedt vloww expertise een echte meerwaarde; ook al zijn de methodes verschillend, bedrijven bieden sterk vergelijkbare diensten aan. Hoe kies je nu het beste outplacementbedrijf?

  1.Voor welk type werknemer is outplacement bedoeld?

  Tot nu toe was outplacement voorbehouden aan leidinggevenden, maar wat de kosten betreft, wordt outplacement steeds toegankelijker en wordt het steeds vaker aangeboden aan het middenkader door bedrijven die hun goede werkgeversimago willen behouden. Bij veel bedrijven bieden wij van Duodesk methoden aan die geschikt zijn voor elk personeelsniveau, van leidinggevenden tot het middenkader en het reguliere personeel.

  2. Hoeveel en wie betaalt?

  De honoraria van bedrijven variëren, maar over het algemeen liggen ze tussen 15 en 20% van het bruto jaarsalaris. Bij het MKB bedragen deze honoraria tussen 10 en 15% van het bruto jaarsalaris. Door de besparing die uw werkgever maakt, kunt u bovendien een hoger salaris bedingen, in plaats van het hoogste tarief te betalen voor de outplacementdiensten. Dit alles terwijl u er zeker van bent dat u de beste dienstverlening krijgt.

  3. Welke aanpak?

  Sommige outplacementbedrijven bieden gewoon een luxueuze accommodatie aan: een kantoor met een dikke leaseauto en een assistent. Tegenwoordig is het zoeken naar een geschikte baan echt hard werken. We moeten nieuwe methoden begrijpen en effectief gebruiken om een nieuwe werkomgeving te zoeken. We moeten ons onderscheiden, want dankzij het internet hebben bedrijven en professionele recruiters ook toegang tot duizenden potentiële profielen. Het is daarom van groot belang dat u uw consultant naar de gebruikte aanpak vraagt, zodat u snel weer aan het werk kunt.

  4. Het kiezen van uw begeleider

  Uw begeleider begeleidt u gedurende uw hele loopbaantransitie, dus een persoonlijke, culturele en professionele fit is essentieel. Bij Duodesk kiezen we je begeleider op basis van deze criteria voor de best mogelijke fit. Daarom bieden we gedurende de hele missie iemand aan die gespecialiseerd is op het gebied van communicatie, imago, etc.

  5. De tools om een baan te vinden

  Om snel een baan te vinden, moet je zoveel mogelijk sollicitatiegesprekken hebben. Om dit te kunnen doen moet je onbeperkt toegang hebben tot beschikbare vacatures die je misschien interesseren. Bij Duodesk hebben we onze eigen aanpak waarmee we je de vacatures kunnen aanbieden die het beste aansluiten bij je profiel. Ook gebruiken we hierbij ons eigen netwerk.

  Kortom, wanneer je op het juiste moment goed gekozen wordt, biedt Bureaudoet toegevoegde waarde.

 • Dienstverlening 22.10.2019 Reacties uitgeschakeld voor Van de Kamp levert ervaren stukadoors voor Harderwijk

  Van de Kamp levert ervaren stukadoors voor Harderwijk

  Uw woning is uw eigen paleisje. Niet zo verwonderlijk dus dat u alles in het werk stelt om er met uw meubels en uw vloer- en raambekleding een sfeervol persoonlijk domein van te maken. Maar hoe is het met de wanden in uw woning gesteld? Zijn die nog steeds gewoon strak wit of ondersteunen ze inmiddels op kleurrijke wijze de sfeer in uw huis? Als dat laatste nog niet het geval is en u daar graag verandering in aan wilt brengen, dan zijn de stukadoors in Harderwijk van Van de Kamp u graag behulpzaam. Ons team bestaat uit professionele stukadoors die Harderwijk veelvuldig als hun werkterrein beschouwen. We komen ook graag bij u langs om de wanden in uw woning op professionele wijze van een nieuwe kleur te voorzien.

  Persoonlijke aandacht voor al uw stuc wensen

  Het is ook goed voorstelbaar dat u een stukadoor in Harderwijk liever in wilt zetten voor het aanbrengen van sierpleister op een of meer van uw wanden. Ook op dat vlak zijn we u graag van dienst. We beschikken over vaklui die van het realiseren van sierpleisterwerk hun passie hebben gemaakt, waardoor ze u op dat vlak van een onovertroffen eindresultaat kunnen voorzien. Wat uw specifieke stuc wensen ook zijn, bij Van de Kamp begint elk traject altijd eerst met een persoonlijk gesprek waarin we uw vragen beantwoorden en we u desgewenst – samen met een onafhankelijke stylist – van een kosteloos professioneel kleuradvies voorzien. We zijn namelijk van mening dat we alleen maar het allerbeste eindresultaat aan u kunnen presenteren als we vooraf nauwgezet uw verlangens goed in kaart hebben gebracht.

  Uw stukadoor in Harderwijk herstelt schade snel en goed

  Ongeacht of u in een oude of nieuwe woning woont, het is altijd mogelijk dat er schade aan uw wanden of plafonds ontstaat die wat u betreft snel hersteld dient te worden. Naast het aanbrengen van fraaie kleuren en sierpleisterwerk zijn onze stukadoors in Harderwijk ook regelmatig actief als professionele schadeherstellers middels onder meer het repareren van scheuren en het wegwerken van waterschade vlekken.

 • Dienstverlening 30.09.2019 Reacties uitgeschakeld voor Professionele glazenwasser in Ede nodig? Habo regelt het!

  Meer dan 40 jaar aan kennis en ervaring tot uw beschikking

  Als er iets in Ede grondig gereinigd moet worden, dan bent u bij Habu Schoonmaakorganisatie
  zonder meer aan het juiste adres. Ons schoonmaakbedrijf is namelijk al meer dan 40 jaar een waar
  begrip in de regio en vanwege deze lange staat van dienst beschikken we over heel veel kennis en
  ervaring, zodat eigenlijk geen enkele schoonmaakklus te complex voor ons is. Voor wat betreft het
  reinigen van ruiten beschikken we zelfs over een team van gespecialiseerde glazenwassers in Ede,
  die ervoor kunnen zorgen dat de ramen van uw woning of bedrijfsobject regelmatig worden
  gewassen. Uiteraard maken we daarbij gebruik van modern materiaal, waardoor we eventueel ook
  op moeilijk bereikbare plekken veilig uw ramen kunnen zemen.

  Onze glazenwassers in Ede gaan milieuvriendelijk te werk

  Zorg dragen voor een beter milieu en een schone leefomgeving is vandaag de dag belangrijker dan
  ooit tevoren. Ook Habo Schoonmaakorganisatie draagt daar in hoge mate een steentje aan bij.
  Voor zover dat tijdens het uitvoeren van onze werkzaamheden mogelijk is, maken we uitsluitend
  gebruik van ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten. Voor onze glazenwassers in Ede
  betekent dit concreet dat ze uw ruiten streeploos schoon maken zonder dat daarbij het milieu
  overbodig wordt belast. Dezelfde strategie hanteren we tijdens het uitvoeren van al onze andere
  schoonmaakwerkzaamheden, zodat u als particuliere of zakelijke klant er zeker van kunt zijn dat u
  in lokaal opzicht zowel letterlijk als figuurlijk bijdraagt aan een aangenaam schone leefomgeving.

  Snel en efficiënt uw ruiten gereinigd

  Dat onze medewerkers hart voor de zaak en hun klanten hebben blijkt wel uit het feit dat het
  personeelsverloop binnen Habo Schoonmaakorganisatie enorm laag is. Dit betekent dus ook dat
  praktisch altijd dezelfde glazenwassers in Ede uw ruiten zullen reinigen. Het voordeel hiervan is dat
  ze exact op de hoogte zijn van de plaatselijke situaties, zodat ze snel en efficiënt hun
  werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren.

 • Dienstverlening 02.08.2019 Reacties uitgeschakeld voor 6 Begrafenistrends in verschillende culturen over de hele wereld (en wat we kunnen leren van hen)

  6 Begrafenistrends in verschillende culturen over de hele wereld (en wat we kunnen leren van hen)

  Overal ter wereld passen mensen, bedrijven en leiders over de hele wereld zich aan aan onze groeiende behoeften rond dood en begrafenissen.

  En terwijl we worstelen met milieuoverwegingen en culturele verschuivingen, zien we dat het uitvaartberoep reageert met innovatie.

  Veel culturen vinden de balans tussen het omarmen van technologie en het respecteren van oude tradities. Andere culturen brengen nieuwe inzichten en radicale oplossingen voor de uitdagingen waar we wereldwijd voor staan.

  Door ons open te stellen voor andere culturen, kunnen we veel leren over hoe we ons door de uitdagingen heen kunnen bewegen waar we allemaal voor staan.

  We hopen dat deze zes trends – en de lessen die ze ons leren – u inspiratie geven over hoe uw uitvaartcentrum zich kan aanpassen aan de veranderende behoeften van vandaag… en morgen:

  1. Zuid-Korea: Vertrokken Kralen

  Een land dat bekend staat om zijn prachtige kleuren, veel Zuid-Koreanen zijn begonnen met het transformeren van geliefden as in prachtige kralen die ze liefdevol tentoonstellen in glazen verpakkingen of decoratieve gerechten.

  De kralen zijn meestal blauw, roze of zwart en zien eruit als glas, ze zijn gemakkelijk te verdelen en op te slaan in tal van creatieve manieren. Deze praktijk is niet alleen voor de esthetiek. Met begraafplaats ruimte snel opraakt, zijn Koreanen op zoek naar moderne manieren om de doden te eren zonder begrafenis en eventuele verhuizing. Dit is een trend die wereldwijd aan het uitgroeien is, omdat veel landen te maken hebben met het probleem van de schaarse begraafplaatsruimte.

  2. Tibet – Luchtbegrafenis in de lucht

  Luchtbegrafenissen zijn eigenlijk een oude praktijk die nog steeds een trend is in Tibet, Qinghai, Sichuan, Mongolië, Bhutan en delen van India. Hemelse begrafenissen, bekend als Jhator, worden gezien als een spirituele praktijk die geboren is uit noodzaak. Omdat de aarde te rotsachtig is om begraven te kunnen worden en het hout te schaars om te verbranden, zijn de Tibetanen creatief geworden.

  In luchtbegrafenissen worden geliefden gelegd en aangeboden aan gigantische vale gieren die al het lichaamsdeel opeten. Hoe afmattend dit ook klinkt, elke ooggetuige merkte op dat degenen die de lichamen verzorgen hun taak niet met de zwaartekracht of de ceremonie uitvoeren, maar praten en lachen zoals tijdens elke andere vorm van fysieke arbeid.

  Volgens de boeddhistische leer maakt dit het gemakkelijker voor de ziel van de overledene om van het onzekere niveau tussen leven en dood naar het volgende leven te gaan. Voor veel tibeaten boeddhisten demonstreert de ceremonie belangrijke leerstellingen over de vergankelijkheid van het leven. Jhator wordt ook gezien als een daad van medeleven en vrijgevigheid van de overledene, omdat zij voedsel aanbieden zodat de vogels kunnen blijven leven en gedijen.

  3. Ghana – Fantasie doodskisten

  In Ghana is er een kleine groep meester-ambachtslieden die “fantasiekisten” maken. Deze fantasiekisten zijn unieke en levendige kisten die een bijzondere vorm aannemen. De Ga mensen die deze traditie beoefenen geloven dat het leven na de dood doorgaat, en hun voorouders zijn veel krachtiger dan de levende, waardoor ze geschenken geven aan degenen die het meest verdienen.

  Als een manier om respect te tonen en een positieve relatie te onderhouden met de recentelijk vertrokkenen, komen de overlevende familieleden samen om deze unieke doodskisten in opdracht te geven. Het ontwerp van de kist is typisch een weergave van de carrière of de status van de overledene in het leven. Op deze manier zijn het meer dan alleen maar kisten…. het zijn kunstwerken die de eerbied en de viering van een leven dat nog niet voorbij is, maar nog maar net begonnen is, symboliseren.

  4. Verenigde Staten – Eeuwig rif

  Je hebt gehoord over begraven op zee…. maar dit brengt het naar het volgende niveau! In dit proces van het maken van eeuwige riffen, worden cremains een basis voor koraalriffen die zowel mooi zijn als de gezondheid van de oceaan herstellen. Eeuwige riffen maken deel uit van de natuurbeschermende begrafenisbeweging en hebben als doel “het behoud en de bescherming van het mariene milieu ten behoeve van toekomstige generaties”, aldus hun website. Het is een win-winsituatie voor het milieu en voor de overledenen!

  Om deze unieke gedenktekens te creëren, wordt de as van de recent gescheidenen gemengd met beton en gegoten tot een holey balletje dat binnenkort zal samenwerken met het leven van de koraalriffen. Gezinnen worden aangemoedigd om de ervaring te personaliseren door hun handafdrukken en een bronzen gedenkplaat in het natte cement te plaatsen voor de begrafenis. Later kunnen ze de begraafplaats bezoeken om het bruisende leven in de oceaan te zien vanaf een boot, of een duik nemen om het van dichtbij in actie te zien.

  5. 5. Tokio, Japan – Ruriden Columbarium

  In Tokio, Japan, hebben de stedelijke dichtheid en culturele verschuivingen een grote invloed gehad op het beroep van begrafenisondernemer. Niet alleen is er weinig ruimte voor traditionele begrafenispraktijken, maar met een dalend geboortecijfer zijn er ook minder jonge mensen die naar de graven gaan en de erfenis van het traditionele en gebruikelijke familieplot voortzetten. Taijun Yajima, hoofdpriester van de Koukokuji tempel, heeft een oplossing geboden voor dit probleem…. een kleurrijk en hightech Ruriden Columbarium.

  Met zijn betoverende schoonheid vertegenwoordigt elk kristallen Boeddhabeeld een huidige of toekomstige geliefde wiens as 33 jaar lang zal worden begraven in een gemeenschappelijke plaats onder de boeddhistische tempel.

  Levende familieleden vegen een chipkaart bij de voordeur die hen toegang geeft tot het columbarium. Wanneer ze binnenkomen, verlicht het columbarium de Boeddha van hun geliefde zodat ze weten waar ze hun respect moeten betuigen. Velen die in Ruriden begraven worden, kiezen er echter voor om hier te zijn omdat ze geen familie hebben en het gezelschap dat ze in het hiernamaals zullen houden op prijs stellen.

  Lees meer op: https://nationaaluitvaartcentrum.nl

  http://nationaaluitvaartcentrum.nl

  Tags: , , , , ,

 • Dienstverlening 10.12.2018 Reacties uitgeschakeld voor De nummers van Zalando en Telfort nodig? Bel 0906-1850!

  Het Telfort klantenservice telefoonnummer verkrijg je snel als je kijkt op klantenservicetelefoon.nl of als je belt met 0906-1850.

   Klantenservicetelefoon is een dienstverlener die zich zowel op bedrijven als op particulieren richt. De dienst die verleend wordt, is in de allereerste plaats het verstrekken van actuele gegevens van klantenservices in Nederland. Daarnaast worden aanvullende, belangrijke en interessante gegevens verzameld en gedeeld.

  We geven een voorbeeld van telecomprovider Telfort. Het volgende valt te melden. Telfort is een dochteronderneming van KPN die in 1996 is opgericht. Aanvankelijk kon je bij Telfort alleen terecht voor vaste telefonie. Al snel kwamen daar mobiel bellen, internet en interactieve tv bij. Het productaanbod is bijzonder compleet. Of je nu een voorkeur hebt voor sim only, prepaid of een abonnement met toestel; Telfort heeft het in de aanbieding. Als je zaken combineert ben je bij Telfort extra voordelig uit. Het loont dus zeker de moeite om alle opties eerst te overwegen. 

  Zalando, online shoppen voor iedereen

  Zalando bellen kun je het best op doordeweekse dagen tijdens kantoortijden doen. Dan zijn de klantenservicemedewerkers actief. Zij kunnen vragen beantwoorden over je bestelling, garantievoorwaarden, acties, kortingen, betalen, maattabellen et cetera. Vanzelfsprekend zullen ze je ook extra informatie geven over bepaalde producten uit het assortiment.

  Op social media is Zalando behoorlijk actief. Je vindt de van oorsprong Duitse firma op Twitter, Facebook, Pinterest en Instagram. Heb je nog nooit iets gekocht bij Zalando? Dan vind je het vast boeiend om ervaringen van andere klanten te lezen. Op klantenservicetelefoon.nl staan meerdere reviews. We hopen dat je er iets aan hebt!

   De collectie van Zalando is zeer actueel en compleet. We geven enkele voorbeelden van populaire items. Skinny fit jeans, minirokjes, leggings, jersey jurkjes, blouses en allerhande accessoires voor dames. Mannen houden erg van sweaters, rugzakken, sneakers, poloshirts, straight leg jeans, jackets, mantels en zonnebrillen. En voor kids worden naast casual kleding en sportkleding de volgende spullen vaak aangeschaft: schooltassen, petten en riemen.

  https://klantenservicetelefoon.nl
 • Dienstverlening 30.11.2018 Reacties uitgeschakeld voor Attributen voor je AirGo Pro ademhalingsset

  Zodra je eenmaal de goede middelen en materialen in huis hebt om te kunnen blijven ademhalen in diverse abnormale omstandigheden, moet je ook de losse attributen kunnen bestellen om het totaalpakket werkend te houden. Bij een ademluchtfles hoort dan ook een ademluchtcilinder. Deze cilinder sluit je aan op de ademhalingsset. Door de uitstroombeveiliging die er op de cilinder zit, loopt je cilinder niet langzaamaan leeg. Dit zou namelijk erg gevaarlijke situaties op kunnen leveren. Je moet van de cilinder op aan kunnen, als je die correct aangesloten hebt.

  Levensduur

  De luchtcilinder blijft vijftien jaar goed. Je kunt de cilinder dus zodra hij leeg is weer laten vullen, totdat de cilinder aan het zestiende jaar begint. Voor dat moment wordt het tijd om de cilinder te vervangen, want de kwaliteit van de lucht wordt dan niet meer gegarandeerd. De koppeling van de cilinder maakt het overigens makkelijk om snel in situaties te kunnen wisselen van cilinder. Als er paniek is wil je niet te lang moeten draaien of peuteren om de oude cilinder los te maken en de nieuwe cilinder te bevestigen.

  Veiligheid waarborgen

  Ademluchtcilinders zijn geen ongevaarlijke objecten. Door de druk van driehonderd bar die er op de fles staat, moet de cilinder dan ook goed behandeld worden. Niet alleen tijdens het opslaan van de flessen, maar ook zodra ze voor gebruik ingezet worden. De bevestiging op het ademluchttoestel dient altijd nauwkeurig en zorgvuldig te gebeuren. Afhankelijk van het soort inkoper van de cilinders, kan deze de fles wel of niet zelf vullen. Er zijn namelijk speciale opleidingen om de luchtcilinders te kunnen vullen. Dat zegt in ieder geval iets over het feit dat het vullen en gebruiken van de luchtcilinders nooit helemaal zonder gevaar is. Een goed voorbereid en geïnstrueerd mens telt voor twee in dit soort situaties.

 • Dienstverlening 04.04.2018 Reacties uitgeschakeld voor Bedrijfsuitje

  Bedrijfsuitje

  Om iets leuks te orangisten met het hele team, dat kan vrij veel tijd kosten. Daarom is het ook belangrijk om een bedrijfsuitje den haag / teamuitje den haag te laten organiseren door een echte expert op dit gebied. Kies dan ook voor een betrouwbaar evenementen bureau met veel ervaring op het gebied van evenementen organiseren. Een leuk uitje om te ondernemen met een groep van werknemers op het bedrijf is de Sherlock Holmes Tablet Game die georganiseerd wordt in Rotterdam. Dit uitje bestaat dan ook uit ontzettend veel spanning en avontuur, en zorgt ervoor dat u een zeer leuke tijd kunt beleven. 

  Bedrijfsuitje Den Haag

  Tijdens het Sherlock Holmes Tablet Game uitje is de politie van Den Haag op zoek naar een moordenaar die zich ergens bevindt in de omgeving van Den Haag. Bij dit uitje gaat u in teams op zoek naar de bekende Jack The Ripper die zich ergens bevindt. Alle deelnemers van dit uitje krijgen dan ook een tablet waarbij er op basis van een goede technologie en verschillende gps aanwijzingen uw plaats wordt aangegeven en op basis hiervan worden er verschillende hits en aanwijzingen gegeven. Daarnaast kunt u echt de strijd aangaan met andere collega’s. De totale duur van dit uitje is 1,5 uur tijd waarin er veel verschillende speurtochten ondernomen kunnen worden. Doordat het spel verschillende aanwijzingen bevat op verschillende plekken in Den Haag is het nodig om flink rond te lopen. Aan het einde van de rit is het belangrijk om zo veel mogelijk motieven verzameld te hebben. Daarnaast ga je tijdens dit uitje ook proberen te achterhalen wat de identiteit van de dader is en waar het moordwapen is. De beste speurneus met de meeste leads en aanwijzingen naar de moordenaar en het wapen wint dan ook dit spel. Bij dit uitje krijgt elk team van 3 tot 5 personen een eigen tablet waarmee er aan de slag wordt gegaan. Ook is er een drankje inbegrepen en is dit leuke uitje te boeken op alle dagen van de week, en alle tijdstippen.

  Teamuitje Den Haag

  Voor dit bedrijfsuitje kunt u natuurlijk ook kiezen voor iets anders. Zo is de Popquiz Diner in Den Haag een echte aanrader. Deze quiz gaat over de muziek. Tijdens deze quiz wordt er in verschillende groepen gekeken wie de meeste kennis over de muziek heeft. Dit is dan ook een echte wedstrijd en zo gaat de winnaar met een leuke prijs naar huis. Deze popquiz wordt gecombineerd met een heerlijk diner. Wanneer u kiest om dit uitje te doen kunt u zelf een muziek categorie aangeven waarover u wilt dat de popquiz gaat. Kies bijvoorbeeld voor de jaren 60 en 70, of kiest u ervoor om een quiz te doen over de muziek vanaf 2000 tot nu? Daarnaast kunt u ook kiezen voor een popquiz met vragen over muziek wereldwijd, etc. Na afloop van deze wedstrijd blijkt het hoeveel kennis u heeft over verschillende nummers en bands en ontvangt de winnaar een leuke verrassing!

  https://www.eventspot.nl/bedrijfsfeesten
 • Dienstverlening 23.01.2018 Reacties uitgeschakeld voor Wat is leiderschap? Wat is management?

  Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen leiderschap en management. Zijn ze hetzelfde? Hebben professionals deze kwaliteiten – of kost het een lange tijd om een of beide te leren? Deze vragen zijn maar het topje van de ijsberg. In dit artikel kijken Robert Haringsma Instituut voor Positieve Psychologie naar beiden.

  Wat is leiderschap? Wat is management?

  De woorden “leider” en “manager” worden vaak gebruikt in het bedrijfsleven en worden vaak uitgewisseld. Maar heb je je ooit eens afgevraagd wat ze eigenlijk betekenen?

  Wat doet een manager?

  Een manager is een onderdeel van de organisatie die de verantwoordelijkheid heeft om vier belangrijke managementfuncties uit te voeren: plannen, organiseren, besturen en controleren. Maar zijn alle managers ook leiders?

  De meeste managers hebben ook de neiging om leiders te zijn, maar ALLEEN wanneer ze adequaat de leiderschapsverantwoordelijkheden kunnen uitvoeren, zoals communicatie, motivatie, inspiratie opwekken en begeleiden, en personeel aanmoedigen om productiever te zijn.

  Jammer genoeg zijn niet alle managers ook leiders. Sommige managers hebben slechte leiderschapskwaliteiten en het personeel volgt alleen de opdracht van het management omdat ze dat moeten – niet omdat ze overgehaald of geïnspireerd werden door een leider.

  Managementplichten zijn meestal het formele gedeelte van een baanbeschrijving; Ondergeschikten volgen jouw aanwijzingen door jouw professionele titel of benaming. De hoofdtaak van een manager is om alle organisatorische doelen te volbrengen; ze nemen vaak niet veel andere onderwerpen in overweging. Managers worden zowel voor hun eigen acties verantwoordelijk gehouden als die van hun ondergeschikten. Bij deze titel hoort autoriteit en het voorrecht om te promoveren, aannemen, ontslaan, disciplineren of personeel te belonen voor hun prestaties of gedrag.

  Wat doet een leider?

  Het grootste verschil tussen management en leiderschap is dat leiders niet persé een managementpositie hebben of innemen. Simpel gezegd hoeft een leider geen gezagsdrager van de organisatie te zijn; een leider kan iedereen zijn.

  Anders dan bij managers worden leiders gevolgd voor hun persoonlijkheid, gedrag en overtuigingen. Een leider is persoonlijk geïnvesteerd in taken en projecten en demonstreert een grote hoeveelheid passie voor zijn werk. Leiders vinden het succes van hun volgers erg belangrijk en helpen hen om hun doelen met tevredenheid te bepalen – deze doelen hoeven niet binnen het bedrijf te zijn.

  Het is niet altijd tastbare of formele macht die een leider heeft over zijn volgers. Tijdelijke macht wordt gegeven aan een leider en kan worden vastgesteld op basis van de leider zijn vermogen om zijn volgers aanhoudend te inspireren en motiveren.

  Train je leiderschap bij IvPP!

   

  http://www.ivpp.nl/leiderschap/training
 • Dienstverlening 22.09.2017 Reacties uitgeschakeld voor Het verschil tussen detacherings- en uitzendbureaus

  Bij detacheringsbureaus gaat het om het werven, selecteren en flexibel inzetten van personeel in breedste zin van het woord. Veel mensen denken dat een detacheringsbureau hetzelfde is als een uitzendbureau. Echter is er een groot verschil, bij een detacheringsbureau staan de krachten onder contract bij het bureau. Bij een uitzendbureau hebben de krachten geen contract dus als de werkzaamheden aflopen bij de opdrachtgever heeft het uitzendbureau ook geen betalingsverplichtingen meer. Dit maakt dat een detacheringsbureau goede detachering software nodig heeft.

   

  De werving -en selectieprocedure is ook veel strenger bij een detacheringsbureau. Dit omdat een detacheringsbureau echt werknemers in dienst heeft die zij ook moeten doorbetalen wanneer deze persoon geen opdracht heeft. Het is voor een detacheringsbureau daarom belangrijk dat zij goede werving en selectie software hebben om deze processen te ondersteunen. Als detacheerder wil je natuurlijk altijd dat je personeel op opdracht is om te voorkomen dat je loon betaalt zonder daar daadwerkelijk iets voor terug te krijgen. Bij een detacheringsbureau worden mensen ingeschreven en deze mensen worden dan beoordeeld op hun geschiktheid voor het marktsegment waar het detacheringsbureau zich op richt. Zo worden er meestal meerdere referenties nagegaan van de mensen die zich laten inschrijven. Het is voor een detacheringsbureau extreem belangrijk dat de kandidaten betrouwbaar zijn en in staat zijn om goed werk te leveren.

   

  Een ander groot verschil tussen uitzendbureaus en detacheringsbureaus is het verschil in omgang met de veiligheid en gezondheid van personeel. Een uitzendbureau legt de meestal de meeste verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van het personeel bij de opdrachtgever. Een detacheringsbureau draagt zelf meer verantwoordelijkheid over de veiligheid en gezondheid van het personeel.

   

  De grote verschillen tussen detacherings -en uitzendbureaus zijn dus de verschillende soorten contracten die het personeel hebben, de werving -en selectieprocedure die bij de een veel strenger is dan de ander en het verschil in verantwoordelijkheid voor veiligheid en gezondheid.

  https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home

  Tags: ,

Archief