• Dienstverlening 01.03.2021 Reacties uitgeschakeld voor Elektricien Rotterdam

  Elektricien Rotterdam

  Bij ons kunt u terecht voor groepenkasten vervangen, elektra aanleggen, stopcontacten vervangen, meterkasten analyseren, oplossen van storingen en nog veel meer. Wij zijn er voor iedereen die een ervaren elektricien nodig heeft. Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare elektricien in Rotterdam en omgeving, aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op!

  VAKKUNDIG EXPERTISE

  Wij gaan al jaren mee en hebben veel ervaring opgebouwd in elektra. Wij zijn er voor iedereen met een elektra klus. Onze vakkundige elektriciens zijn gediplomeerd en staan voor u klaar. Op ons kunt u vertrouwen met vakkundig expertise. 

  FUNCTIONEERT UW GROEPENKAST NIET MEER GOED?

  Door slijtage en ouderdom kan uw groepenkast zijn optimale functie verloren hebben. Het is daarom van belang om uw groepenkast periodiek te laten onderzoeken. Zo voorkomt u ellende, zoals stroomuitval. Ga niet alleen rommelen aan een groepenkast maar schakel een van onze ervaren elektriciens in die u hierbij kunnen ondersteunen. Elektricien Rotterdam werkt efficiënt en vakkundig zodat u snel weer kunt genieten van een veilig woonsituatie.

  WERKZAAMHEDEN AAN UW GROEPENKAST

  Het is belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar ook voor anderen dat uw groepenkast naar behoren functioneert. Een groepenkast moet passen bij uw stroomverbruik en dient regelmatig onderhouden te worden. Onze elektriciens zijn u graag van dienst bij het helpen van een groepenkast plaatsen, uitbreiden of vervangen.

  GROEPENKAST VERVANGEN

  Na uw verhuizing komt u tot ontdekking dat u een oude stoppenkast heeft. In alle nieuwe woningen worden tegenwoordig groepenkasten geplaatst. Groepenkasten zijn in tegenstelling tot stoppenkasten veiliger, door de aanwezigheid van een extra aardlekschakelaar. Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat kortsluiting en overbelasting voorkomen wordt. Bij Elektricien Rotterdam komt u makkelijk in contact met een ervaren elektricien die jarenlange ervaring heeft op het gebied van groepenkasten. Neem vandaag nog contact op met onze 24/7 storingsdienst om een afspraak met een van onze ervaren elektriciens in te plannen. Elektricien Rotterdam is te vinden op de Madeliefstraat 9, 3083 TA, Rotterdam

  https://www.elektricienrotterdam.nu/

  Tags: , ,

 • Dienstverlening 01.02.2021 Reacties uitgeschakeld voor Een mooie begrafenis in Utrecht

  Een begrafenis in Utrecht regelen is natuurlijk nooit fijn. Het is erg jammer dat het soms moet en dat het een deel van leven is. Dus als je een begrafenis in Utrecht moet regelen wil je natuurlijk wel dat het gemakkelijk gaat. Gelukkig kan je hier veel hulp voor krijgen. Er zijn genoeg begrafenisondernemers die je graag willen helpen met het proces zo gemakkelijk mogelijk maken. Dat is natuurlijk heel erg fijn voor jou want zo kan je in alle rust rouwen en ben je niet alleen maar bezig met de begrafenis in Utrecht. Ze zullen er namelijk voor zorgen dat het een mooie begrafenis in Utrecht is en dat jij en jouw familie zo min mogelijk hoeven te doen.

  Samen zijn

  Een begrafenis in Utrecht is natuurlijk een heel erg moeilijk moment voor jou en de dierbare van de helaas overleden persoon. Het liefst wil je er natuurlijk niet teveel over nadenken dat je iemand gaat verliezen. Maar jammergenoeg zal het voor iedereen ooit gebeuren. Je wil dan natuurlijk wel dat de begrafenis in Utrecht zo mooi en goed mogelijk is. Het is een belangrijk moment voor jullie allemaal dat jullie iemands leven in een manier vieren. Een begrafenis in Utrecht is belangrijk omdat je zo even samen kan zijn. En er voor elkaar kan zijn. En tijdens en na de begrafenis in Utrecht kunnen jullie dan samen rouwen om jullie dierbare.

  Hulp krijgen

  Wat erg fijn is aan een begrafenis in Utrecht is dat je er hulp voor kan krijgen. Dit is natuurlijk heel erg fijn als je anders de begrafenis alleen had moeten regelen. Zo kan je hulp krijgen van begrafenisondernemers. Deze zullen je goed helpen en alles voor je verzorgen. Samen zullen jullie dan een mooie begrafenis in Utrecht verzorgen, waar iedereen een herinnering aan zal overhouden.

 • Dienstverlening 19.01.2021 Reacties uitgeschakeld voor Wat is een VOG?

  Als je voor sommige beroepen in aanmerking wilt komen, dan moet je een VOG kunnen overhandigen. Maar waarom is dit nodig en wat is het?

  Een VOG staat voor verklaring omtrent het gedrag. Uit deze verklaring blijkt dat jouw justitiële verleden geen bezwaar vormt voor het uitoefenen van een specifieke taak, functie of beroep in de samenleving. Bij de aanvraag van een VOG bekijkt Justis of je in het verleden strafbare feiten hebt gepleegd. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je een risico vormt voor de functie die je wilt gaan beoefenen. Sommige strafbare feiten vormen een bezwaar voor het ene beroep, maar niet voor het andere. Een snelheidsovertreding heeft bijvoorbeeld alleen invloed als je een taxichauffeur wilt worden.

  Wanneer je als werkgever een VOG moet ontvangen van een eventuele toekomstige werknemer, vraag dan altijd naar het origineel. Zo kun je er zeker van zijn dat het niet om een vervalsing gaat. Bij twijfel kun je als werkgever altijd contact opnemen met Justis.

  Wat is een VOG RP?

  Er zijn ook VOG’s die niet voor mensen zijn bedoeld, maar aan rechtspersonen zoals bedrijven en organisaties. Dit heet een VOG RP. Met een VOG RP kunnen bedrijven en organisaties aan partners, overheden en andere bedrijven aantonen dat ze geen strafbare feiten op hun naam hebben staan. Met een VOG RP laat je als bedrijf dus zien dat je in staat én betrouwbaar bent om de taak uit te voeren. Een VOG RP wordt daarom meestal gebruikt bij een contractafsluiting of om lid te worden van een organisatie.

  https://www.vognodig.nl/

  Tags: , ,

 • Dienstverlening 27.11.2020 Reacties uitgeschakeld voor Een geschil oplossen met mediation in Amsterdam

  Heb je een geschil met een andere partij of zijn jullie beide van een andere mening en weet je niet goed hoe je hier samen nog het beste uit kunt komen zonder dat een van de partijen daar bijzonder veel hinder van ondervindt? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn te vinden bij de behulpzame mediation in Amsterdam. Wanneer je te maken hebt met een verschil van mening dan kan dat natuurlijk wel eens gebeuren en meestal kan je dat ook wel weer oplossen. Dat kan bijvoorbeeld een meningsverschil betreffen tussen een werknemer en een werkgever, maar daarnaast kan dit ook gaan over bijvoorbeeld een zakelijke relatie van een ondernemer. In verschillende situaties kan je hiermee te maken krijgen en het is altijd zaak om dit zo snel en zo goed mogelijk weer op te lossen.

  Herstellen

  Middels het inschakelen van de mediation in Amsterdam zal je ervoor zorgen dat dit allemaal weer zo snel mogelijk wordt hersteld. De relatie tussen de beide partijen hoeft natuurlijk niet fantastisch te zijn, maar je wil ook niet dat er van alles en nog wat in de lucht hangt want dat komt een heleboel andere zaken in het leven weer niet tegen goede. Zeker niet als je op een ander gebied nog met elkaar te maken hebt en daar niet zomaar onderuit kan of elkaar gewoon nodig hebt, zoals bij de bovenstaande voorbeelden beide het geval is.

  Mediator

  Bij mediation in Amsterdam wordt er een zogeheten mediator ingeschakeld die een expert is op dit gebied en goed weet wat er moet gebeuren om beide partijen tot een oplossing te laten komen. Daarbij is de mediator van de mediation in Amsterdam helemaal onpartijdig en laat het gewoon zomaar op zijn beloop. Maar daarbij wordt er wel een gesprek geleidt, die zonder de aanwezigheid van de mediator niet te voeren is.

   

 • Dienstverlening 26.11.2020 Reacties uitgeschakeld voor Goede keuze maken in grafstenen in Drenthe

  Opzoek naar memorabele grafstenen in Drenthe? Dan zit je hier zeker goed. Het blijft lastig om de juiste grafsteen uit te zoeken voor een dierbare. Zelf zit je waarschijnlijk nog vol met emoties waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Waarschijnlijk denk je hier het liefst nog even niet over na en verwerk je eerst rustig je emoties. Helaas kan dat niet, en heb je een binnenkort een begrafenis waarvoor een grafsteen geregeld moet worden. Gelukkig zijn wij er voor je. Wij bieden een breed assortiment van grafstenen in Drenthe zodat je zeker weet dat er eentje tussen zit die bij jouw dierbare past. We helpen je graag door je te adviseren welke grafsteen geschikt zal zijn. Er zijn namelijk best wel wat verschillende aspecten waarop je moet letten als je een grafsteen aanschaft.

  Keuzemogelijkheden

  Zoals hierboven genoemd zijn er heel wat mogelijkheden als het gaat om grafstenen in Drenthe. Ten eerste heb je de keus tussen allerlei materialen. Je kan bijvoorbeeld een grafsteen van bijvoorbeeld glas, brons, aluminium of hout laten maken. Toch is het meest gekozen materiaal natuursteen. Natuursteen wordt vaak gekozen omdat het erg goed bestand is tegen weersinvloeden. Het zal niet aangetast worden door de zon of door de regen. Met natuursteen kunnen we je dertig jaar garantie geven. Daarnaast heb je ook nog keuze in de vorm van de grafsteen. Ga je voor een traditionele grafsteen of voor een moderne? De mogelijkheden met grafstenen in Drenthe zijn dus eindeloos.

  Meer informatie

  Wil je meer weten over de grafstenen in Drenthe? Dat kan door een bezoek te brengen aan onze toonzaal. Op die manier krijg je een beter beeld van wat voor grafstenen in Drenthe we allemaal aanbieden. Dan zal je uiteindelijk beter een keuze kunnen maken in welke grafsteen nou goed geschikt is voor jouw dierbare.

   

   

   

 • Dienstverlening 02.06.2020 Reacties uitgeschakeld voor De beste catering in Apeldoorn. Waarop moet u letten?

  Honderd procent garantie op een topfeest!

  Staat er bij u thuis in Apeldoorn een feestje op de planning? Of heeft u plannen om het jubileum van uw Apeldoornse bedrijf te vieren? Kies dan voor een fraai feest met catering in Apeldoorn. Feesten organiseren is iets dat u aan professionals moet overlaten, als u 100 procent garantie op een topfeest wilt hebben. Zeker als u voor een goed feest met lekker eten en drinken gaat, is het inschakelen van een ervaren bedrijf voor het regelen van de catering in Apeldoorn aan te raden. Maar hoe zit dit eigenlijk? Wat maakt een goed cateringbedrijf onmisbaar voor een geslaagd feest?

  Professionele catering in Apeldoorn ontzorgt u volledig

  ‘Waar is dat feestje, hier is dat feestje!’ De kreet is welbekend, maar organisatoren van leuke feesten missen het feestgewoel vaak zelf. Ze zijn immers drukken met alles in goede banen leiden en willen alle gasten van voldoende eten en drinken voorzien. Als u ook in deze valkuil trapt, beleeft u een wel een feest maar bent u de hele avond in de weer. Zonder dat u zelf écht van het feest mee te kunnen genieten. Bel daarom een goed bekendstaande catering in Apeldoorn om u dit soort werk uit handen te laten nemen. Want ook u heeft recht op een feestje, zeker als u er zelf (volop) in geïnvesteerd heeft.

  Veel keuze aan menu’s, hapjes en dranksoorten

  Veel cateraars in en rond Apeldoorn hebben een uitgebreid menu. Ze hebben qua soorten eten en drank voor elk wat wils. Of u nu een lopend buffet met wilt organiseren met saté, vis, biefstukken, gehaktballen of snacks, of gaat voor Italiaanse pasta: het is allemaal mogelijk bij een professioneel cateringbedrijf. Neem nu contact op met een lokaal bedrijf voor een goed georganiseerde catering in Apeldoorn op uw feest!

 • Dienstverlening 24.04.2020 Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies je een outplacementbedrijf?

  Het doel van elk outplacementbedrijf is om voor jou een nieuwe baan te vinden.

  Als je goed kiest, biedt vloww expertise een echte meerwaarde; ook al zijn de methodes verschillend, bedrijven bieden sterk vergelijkbare diensten aan. Hoe kies je nu het beste outplacementbedrijf?

  1.Voor welk type werknemer is outplacement bedoeld?

  Tot nu toe was outplacement voorbehouden aan leidinggevenden, maar wat de kosten betreft, wordt outplacement steeds toegankelijker en wordt het steeds vaker aangeboden aan het middenkader door bedrijven die hun goede werkgeversimago willen behouden. Bij veel bedrijven bieden wij van Duodesk methoden aan die geschikt zijn voor elk personeelsniveau, van leidinggevenden tot het middenkader en het reguliere personeel.

  2. Hoeveel en wie betaalt?

  De honoraria van bedrijven variëren, maar over het algemeen liggen ze tussen 15 en 20% van het bruto jaarsalaris. Bij het MKB bedragen deze honoraria tussen 10 en 15% van het bruto jaarsalaris. Door de besparing die uw werkgever maakt, kunt u bovendien een hoger salaris bedingen, in plaats van het hoogste tarief te betalen voor de outplacementdiensten. Dit alles terwijl u er zeker van bent dat u de beste dienstverlening krijgt.

  3. Welke aanpak?

  Sommige outplacementbedrijven bieden gewoon een luxueuze accommodatie aan: een kantoor met een dikke leaseauto en een assistent. Tegenwoordig is het zoeken naar een geschikte baan echt hard werken. We moeten nieuwe methoden begrijpen en effectief gebruiken om een nieuwe werkomgeving te zoeken. We moeten ons onderscheiden, want dankzij het internet hebben bedrijven en professionele recruiters ook toegang tot duizenden potentiële profielen. Het is daarom van groot belang dat u uw consultant naar de gebruikte aanpak vraagt, zodat u snel weer aan het werk kunt.

  4. Het kiezen van uw begeleider

  Uw begeleider begeleidt u gedurende uw hele loopbaantransitie, dus een persoonlijke, culturele en professionele fit is essentieel. Bij Duodesk kiezen we je begeleider op basis van deze criteria voor de best mogelijke fit. Daarom bieden we gedurende de hele missie iemand aan die gespecialiseerd is op het gebied van communicatie, imago, etc.

  5. De tools om een baan te vinden

  Om snel een baan te vinden, moet je zoveel mogelijk sollicitatiegesprekken hebben. Om dit te kunnen doen moet je onbeperkt toegang hebben tot beschikbare vacatures die je misschien interesseren. Bij Duodesk hebben we onze eigen aanpak waarmee we je de vacatures kunnen aanbieden die het beste aansluiten bij je profiel. Ook gebruiken we hierbij ons eigen netwerk.

  Kortom, wanneer je op het juiste moment goed gekozen wordt, biedt Bureaudoet toegevoegde waarde.

 • Dienstverlening 22.10.2019 Reacties uitgeschakeld voor Van de Kamp levert ervaren stukadoors voor Harderwijk

  Van de Kamp levert ervaren stukadoors voor Harderwijk

  Uw woning is uw eigen paleisje. Niet zo verwonderlijk dus dat u alles in het werk stelt om er met uw meubels en uw vloer- en raambekleding een sfeervol persoonlijk domein van te maken. Maar hoe is het met de wanden in uw woning gesteld? Zijn die nog steeds gewoon strak wit of ondersteunen ze inmiddels op kleurrijke wijze de sfeer in uw huis? Als dat laatste nog niet het geval is en u daar graag verandering in aan wilt brengen, dan zijn de stukadoors in Harderwijk van Van de Kamp u graag behulpzaam. Ons team bestaat uit professionele stukadoors die Harderwijk veelvuldig als hun werkterrein beschouwen. We komen ook graag bij u langs om de wanden in uw woning op professionele wijze van een nieuwe kleur te voorzien.

  Persoonlijke aandacht voor al uw stuc wensen

  Het is ook goed voorstelbaar dat u een stukadoor in Harderwijk liever in wilt zetten voor het aanbrengen van sierpleister op een of meer van uw wanden. Ook op dat vlak zijn we u graag van dienst. We beschikken over vaklui die van het realiseren van sierpleisterwerk hun passie hebben gemaakt, waardoor ze u op dat vlak van een onovertroffen eindresultaat kunnen voorzien. Wat uw specifieke stuc wensen ook zijn, bij Van de Kamp begint elk traject altijd eerst met een persoonlijk gesprek waarin we uw vragen beantwoorden en we u desgewenst – samen met een onafhankelijke stylist – van een kosteloos professioneel kleuradvies voorzien. We zijn namelijk van mening dat we alleen maar het allerbeste eindresultaat aan u kunnen presenteren als we vooraf nauwgezet uw verlangens goed in kaart hebben gebracht.

  Uw stukadoor in Harderwijk herstelt schade snel en goed

  Ongeacht of u in een oude of nieuwe woning woont, het is altijd mogelijk dat er schade aan uw wanden of plafonds ontstaat die wat u betreft snel hersteld dient te worden. Naast het aanbrengen van fraaie kleuren en sierpleisterwerk zijn onze stukadoors in Harderwijk ook regelmatig actief als professionele schadeherstellers middels onder meer het repareren van scheuren en het wegwerken van waterschade vlekken.

 • Dienstverlening 30.09.2019 Reacties uitgeschakeld voor Professionele glazenwasser in Ede nodig? Habo regelt het!

  Meer dan 40 jaar aan kennis en ervaring tot uw beschikking

  Als er iets in Ede grondig gereinigd moet worden, dan bent u bij Habu Schoonmaakorganisatie
  zonder meer aan het juiste adres. Ons schoonmaakbedrijf is namelijk al meer dan 40 jaar een waar
  begrip in de regio en vanwege deze lange staat van dienst beschikken we over heel veel kennis en
  ervaring, zodat eigenlijk geen enkele schoonmaakklus te complex voor ons is. Voor wat betreft het
  reinigen van ruiten beschikken we zelfs over een team van gespecialiseerde glazenwassers in Ede,
  die ervoor kunnen zorgen dat de ramen van uw woning of bedrijfsobject regelmatig worden
  gewassen. Uiteraard maken we daarbij gebruik van modern materiaal, waardoor we eventueel ook
  op moeilijk bereikbare plekken veilig uw ramen kunnen zemen.

  Onze glazenwassers in Ede gaan milieuvriendelijk te werk

  Zorg dragen voor een beter milieu en een schone leefomgeving is vandaag de dag belangrijker dan
  ooit tevoren. Ook Habo Schoonmaakorganisatie draagt daar in hoge mate een steentje aan bij.
  Voor zover dat tijdens het uitvoeren van onze werkzaamheden mogelijk is, maken we uitsluitend
  gebruik van ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten. Voor onze glazenwassers in Ede
  betekent dit concreet dat ze uw ruiten streeploos schoon maken zonder dat daarbij het milieu
  overbodig wordt belast. Dezelfde strategie hanteren we tijdens het uitvoeren van al onze andere
  schoonmaakwerkzaamheden, zodat u als particuliere of zakelijke klant er zeker van kunt zijn dat u
  in lokaal opzicht zowel letterlijk als figuurlijk bijdraagt aan een aangenaam schone leefomgeving.

  Snel en efficiënt uw ruiten gereinigd

  Dat onze medewerkers hart voor de zaak en hun klanten hebben blijkt wel uit het feit dat het
  personeelsverloop binnen Habo Schoonmaakorganisatie enorm laag is. Dit betekent dus ook dat
  praktisch altijd dezelfde glazenwassers in Ede uw ruiten zullen reinigen. Het voordeel hiervan is dat
  ze exact op de hoogte zijn van de plaatselijke situaties, zodat ze snel en efficiënt hun
  werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren.

 • Dienstverlening 02.08.2019 Reacties uitgeschakeld voor 6 Begrafenistrends in verschillende culturen over de hele wereld (en wat we kunnen leren van hen)

  6 Begrafenistrends in verschillende culturen over de hele wereld (en wat we kunnen leren van hen)

  Overal ter wereld passen mensen, bedrijven en leiders over de hele wereld zich aan aan onze groeiende behoeften rond dood en begrafenissen.

  En terwijl we worstelen met milieuoverwegingen en culturele verschuivingen, zien we dat het uitvaartberoep reageert met innovatie.

  Veel culturen vinden de balans tussen het omarmen van technologie en het respecteren van oude tradities. Andere culturen brengen nieuwe inzichten en radicale oplossingen voor de uitdagingen waar we wereldwijd voor staan.

  Door ons open te stellen voor andere culturen, kunnen we veel leren over hoe we ons door de uitdagingen heen kunnen bewegen waar we allemaal voor staan.

  We hopen dat deze zes trends – en de lessen die ze ons leren – u inspiratie geven over hoe uw uitvaartcentrum zich kan aanpassen aan de veranderende behoeften van vandaag… en morgen:

  1. Zuid-Korea: Vertrokken Kralen

  Een land dat bekend staat om zijn prachtige kleuren, veel Zuid-Koreanen zijn begonnen met het transformeren van geliefden as in prachtige kralen die ze liefdevol tentoonstellen in glazen verpakkingen of decoratieve gerechten.

  De kralen zijn meestal blauw, roze of zwart en zien eruit als glas, ze zijn gemakkelijk te verdelen en op te slaan in tal van creatieve manieren. Deze praktijk is niet alleen voor de esthetiek. Met begraafplaats ruimte snel opraakt, zijn Koreanen op zoek naar moderne manieren om de doden te eren zonder begrafenis en eventuele verhuizing. Dit is een trend die wereldwijd aan het uitgroeien is, omdat veel landen te maken hebben met het probleem van de schaarse begraafplaatsruimte.

  2. Tibet – Luchtbegrafenis in de lucht

  Luchtbegrafenissen zijn eigenlijk een oude praktijk die nog steeds een trend is in Tibet, Qinghai, Sichuan, Mongolië, Bhutan en delen van India. Hemelse begrafenissen, bekend als Jhator, worden gezien als een spirituele praktijk die geboren is uit noodzaak. Omdat de aarde te rotsachtig is om begraven te kunnen worden en het hout te schaars om te verbranden, zijn de Tibetanen creatief geworden.

  In luchtbegrafenissen worden geliefden gelegd en aangeboden aan gigantische vale gieren die al het lichaamsdeel opeten. Hoe afmattend dit ook klinkt, elke ooggetuige merkte op dat degenen die de lichamen verzorgen hun taak niet met de zwaartekracht of de ceremonie uitvoeren, maar praten en lachen zoals tijdens elke andere vorm van fysieke arbeid.

  Volgens de boeddhistische leer maakt dit het gemakkelijker voor de ziel van de overledene om van het onzekere niveau tussen leven en dood naar het volgende leven te gaan. Voor veel tibeaten boeddhisten demonstreert de ceremonie belangrijke leerstellingen over de vergankelijkheid van het leven. Jhator wordt ook gezien als een daad van medeleven en vrijgevigheid van de overledene, omdat zij voedsel aanbieden zodat de vogels kunnen blijven leven en gedijen.

  3. Ghana – Fantasie doodskisten

  In Ghana is er een kleine groep meester-ambachtslieden die “fantasiekisten” maken. Deze fantasiekisten zijn unieke en levendige kisten die een bijzondere vorm aannemen. De Ga mensen die deze traditie beoefenen geloven dat het leven na de dood doorgaat, en hun voorouders zijn veel krachtiger dan de levende, waardoor ze geschenken geven aan degenen die het meest verdienen.

  Als een manier om respect te tonen en een positieve relatie te onderhouden met de recentelijk vertrokkenen, komen de overlevende familieleden samen om deze unieke doodskisten in opdracht te geven. Het ontwerp van de kist is typisch een weergave van de carrière of de status van de overledene in het leven. Op deze manier zijn het meer dan alleen maar kisten…. het zijn kunstwerken die de eerbied en de viering van een leven dat nog niet voorbij is, maar nog maar net begonnen is, symboliseren.

  4. Verenigde Staten – Eeuwig rif

  Je hebt gehoord over begraven op zee…. maar dit brengt het naar het volgende niveau! In dit proces van het maken van eeuwige riffen, worden cremains een basis voor koraalriffen die zowel mooi zijn als de gezondheid van de oceaan herstellen. Eeuwige riffen maken deel uit van de natuurbeschermende begrafenisbeweging en hebben als doel “het behoud en de bescherming van het mariene milieu ten behoeve van toekomstige generaties”, aldus hun website. Het is een win-winsituatie voor het milieu en voor de overledenen!

  Om deze unieke gedenktekens te creëren, wordt de as van de recent gescheidenen gemengd met beton en gegoten tot een holey balletje dat binnenkort zal samenwerken met het leven van de koraalriffen. Gezinnen worden aangemoedigd om de ervaring te personaliseren door hun handafdrukken en een bronzen gedenkplaat in het natte cement te plaatsen voor de begrafenis. Later kunnen ze de begraafplaats bezoeken om het bruisende leven in de oceaan te zien vanaf een boot, of een duik nemen om het van dichtbij in actie te zien.

  5. 5. Tokio, Japan – Ruriden Columbarium

  In Tokio, Japan, hebben de stedelijke dichtheid en culturele verschuivingen een grote invloed gehad op het beroep van begrafenisondernemer. Niet alleen is er weinig ruimte voor traditionele begrafenispraktijken, maar met een dalend geboortecijfer zijn er ook minder jonge mensen die naar de graven gaan en de erfenis van het traditionele en gebruikelijke familieplot voortzetten. Taijun Yajima, hoofdpriester van de Koukokuji tempel, heeft een oplossing geboden voor dit probleem…. een kleurrijk en hightech Ruriden Columbarium.

  Met zijn betoverende schoonheid vertegenwoordigt elk kristallen Boeddhabeeld een huidige of toekomstige geliefde wiens as 33 jaar lang zal worden begraven in een gemeenschappelijke plaats onder de boeddhistische tempel.

  Levende familieleden vegen een chipkaart bij de voordeur die hen toegang geeft tot het columbarium. Wanneer ze binnenkomen, verlicht het columbarium de Boeddha van hun geliefde zodat ze weten waar ze hun respect moeten betuigen. Velen die in Ruriden begraven worden, kiezen er echter voor om hier te zijn omdat ze geen familie hebben en het gezelschap dat ze in het hiernamaals zullen houden op prijs stellen.

  Lees meer op: https://nationaaluitvaartcentrum.nl

  http://nationaaluitvaartcentrum.nl

  Tags: , , , , ,

Archief