• Gezondheid 10.03.2014

  Je hoort in het nieuws met regelmaat negatieve berichtgeving over het elektrische roken. Het zou schadelijk zijn en je zou er beter niet aan beginnen, maar dit soort berichtgeving is gebaseerd op diverse onderzoeken die niet volledig betrouwbaar zijn of zelfs verouderd. Elektrisch roken heeft genoeg voordelen en het is sowieso gezonden dan het opsteken van de gewone sigaret.

  Ten eerste is het zoals aangegeven gezonder. Mensen hebben dus liever de gewoonte dat ze e-sigaret opsteken, dan een gewone sigaret. Het heeft voorts een handvol andere voordelen. Je zult geen gele, nagels, tanden of een met nicotine doordrenkte snor / baard krijgen. Je hebt ook nooit meer last van een onwelriekende adem. Mensen zullen dit kunnen waarderen en zo hoef je ook geen kauwgom te gebruiken om je slechte adem te verdoezelen. Je kunt met een e-sigaret ook zonder problemen roken in een omgeving waar het opsteken van een gewone sigaret niet gewenst is. De rook die je met deze manier van roken produceert stinkt namelijk niet en nog een bijkomend voordeel: je hebt geen asbak nodig. Hierdoor hinder je geen mensen in je naaste omgeving met rook en ook kinderen schaadt je niet. Je kunt dus altijd in de omgeving van kinderen een elektronische sigaret opsteken.

  Uiteraard zijn er ook nadelen te benoemen, maar deze wegen doorgaans niet op tegen de voordelen. Tenminste, als je dit afzet tegen het gewone roken. Beter kun je helemaal niet beginnen met roken. Dus stoppen of niet beginnen met roken is eigenlijk nog beter, maar dit is eigenlijk een prima alternatief die je zeker niet mag vergeten en zeker kunt overwegen als je rondloopt met de gedachte om de sigaret vaarwel te zeggen. Misschien dat je deze optie kunt proberen als je al zoveel tevergeefs hebt proberen te stoppen.

  We raden je dan ook aan als het niet lukt om helemaal te stoppen met roken om dan een e-sigaret te kopen.

  http://www.evapor.nl/e-sigaret-kopen

  Posted by @ 4:22 pm

  Tags: ,

 • Comments are closed.

Archief