Bedrijven opzoeken
Image default
Electronica en Computers

Codes op verpakkingen

De industrie werkt veel met codes. Die zie je o.a. op verpakkingen. Dit heeft met de kwaliteitscontrole van de producten te maken. Een bedrijf wil te allen tijden voorkomen dat een product dat niet aan de kwaliteitseisen voldoet op de markt komt. Het minste dat kan gebeuren is dat een bedrijf imagoschade oploopt wanneer zo’n product door de kwaliteitscontrole heen glipt.

Je kunt het je goed voorstellen dat coding and marking vooral in de farmaceutische en de voedingsindustrie noodzakelijk zijn. Wanneer er iets mis gaat in een productielijn kunnen alle verpakkingen afkomstig van deze productielijn worden opgespoord m.b.v. de codes. In het geval van de voedingsindustrie zou een product misschien een vieze smaak kunnen krijgen als er bepaalde instellingen van de productielijn niet goed stonden. Maar in het geval van de farmaceutische industrie kan het gebeuren dat een patiënt nog zieker wordt dan hij al was van een mislukt product. In het ergste geval kan een patiënt zelfs overlijden. Dit is wel heel extreem maar als er maar een minieme kans is dat dit kan gebeuren ben je als bedrijf de sigaar. Dus als bedrijf kun je maar beter je kwaliteitscontrole op orde hebben.

Voor ons als consument springen de barcodes op producten het meest in het oog. Je hebt speciale printers nodig voor barcode printen. Barcodes zijn ontzettend handig. Ze kunnen overal voor gebruikt worden omdat er zoveel informatie in opgeslagen kan worden. Het bekendste voorbeeld hiervan kennen we allemaal want dat is als we een product willen gaan afrekenen bij de kassa. De caissière scant het product en de juiste prijs komt op het schermpje te staan. Zelfs als het product in de aanbieding is, weet de kassa het.

Maar barcodes en QR codes worden voor nog veel meer zaken gebruikt. Je vindt ze o.a. in laboratoria, luchthavens, bibliotheken etc.

 

http://www.kba-metronic.com